Korsičanka Asi nejde čekat zázrak, i když někdo mi říkal "jedna jeskyně a rýma pryč". Já tam tedy nikdy nešla s akutní, samozřejmě! Ale s tím post ucpaným nosem. A věřím, že to trochu ulevilo
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
na ty vaše vopuchlý nosy zkuste inhalovat nad hrncem s uvařenýma bramborama - ale musej bejt vařený ve slupce! mně to vždycky pomohlo, vyzkoušejte
Korsičanka ja bych ti kdyztak hlavne nedoporucila tu clarinase, kdyby ses k tomu nahodou dostala, z toho mam buseni srdce i ja:-/ pro zdravy samozrejme super
notna děkuji. Škoda pro nás, protože do toho se malinko nevejdeme
.
RoSa inhalovat teplý se vůbec nesmí, to zvyšuje otok sliznice. To bylo první co mi na orl zakazala.![]()
Sím ano. Moje ségra. Nohy jí od kolen dolů koukají zpod deky (dřív to bývala přímo peřina), z hlavy nevidno ani chlup![]()
![]()
.
Korsičanka já jsem taky byla závislá na kapkách do nosu - a to dlouhá léta. mentální závislost ještě pozoruju, v kabelce prostě musím mít kapky, byť je nepoužiju třeba dva měsíce ani jednou. subjektivně jsem potíže (krom těch sliznic) nepociťovala. přešla jsem postupně na tu verzi pro malé děti (Olynth) a používám už jen fakt při nemocech. přechodně mi problém dělá i stres - když jsem ve stresu a nemůžu vstát a rozchodit to (při pohybu, pár dřepech mi ten nos vždycky odlehne), musím si stříknout. ideální to není, ale řekla bych, že jsem to dostala do tolerovatelnejch mezí. "lepšilo" se to pomalu, taky jsem jednu dobu měla kortikoidy, a řekla bych, že pak to bylo znatelně lepší. ani jsem je nedopotřebovala. z čeho to je, to netuším. kdysi možná nějaká psychosomatika (začala jsem mít potíže to po jednom rozchodu asi před dvaceti lety), pak jsem dostala v dospělosti nějaké alergie...
Renusatko No, vidíš. To znamená, že ani inhalace máty, heřmánku, smažené cibule a pod.
? Co doktor, to jiný názor.
Já mám nos ucpaný jen v době jarní alergie, normální rýmu dostanu tak 1x za rok. Jak jsme si psaly, při letošní zimě/ nezimě nastala alergie opravdu brzo.
mitford sister Máš 100% pravdu s tím pohybem - jak se mi teď ucpe nos odpoledne, jdu do polí, nebo cvičím (jen u země to pro nos není s prachem to pravé). Já po tom čtení tady a mých zážitcích budu asi kapky do smrti nenávidět. (Vincentka, jak tu někdo psal, mě sliznici taky vysušuje
)
wendulka Moje maminka taky, já ty nohy venku nemůžu pochopit!
mitford sister No to si přesně pamatuju, že jsem pořád loni chodila po bytě. Nebo prostě i ven, vyjít tady na kopec a nos se trochu uvolnil
a dostala jsem tam ty kapky. Často to bylo jediný řešení, ale pořád to stejně nefungovalo.
tak zkuste dětské verze kapek. než to budete řešit nějak jinak. rozdíl v účinnosti jsem nepozorovala. taky si kupuju v dm slanou vodu v dm (cena je nic proti lékárně), a v době, kdy ty kapky skutečně používám třeba týden (jsem regulérně nemocná a mám rýmu), tak si stříkám i tohle, jen jako regeneraci
mitford sister Já žádný problém mimo ty dutiny nemám, takže teď rok ty kapky nepotřebuju vůbec. Slanou vodu si vozíme od moře a mám ji tak půl roku v ledničce, většinou takhle do jara.
Renusatko Slanou vodu si vozíme od moře a mám ji tak půl roku v ledničce, většinou takhle do jara.
To jsem nevěděla, že se nezkazí
.
Renusatko tak promiň, že jsem tě zahrnula do problému :)
ten mořskej sprej z déemka má ještě panthenol, allantoin a tyhle přísady myslím. je to obecně asi fajn věc. třeba to někomu pomůže - když to člověk neví, že to tam mají, tak si toho nevšimne
mitford sister ten mořskej sprej z déemka má ještě panthenol, allantoin a tyhle přísady myslím.
To je asi fakt lepší, než pouhá mořská voda. Jestli ho máš doma, mohla bys prosím ofotit složení, ať mi je chytrá horákyně prďola prozkoumá
? Díky!
Korsičanka Ona se to nekazí, protože je slaná a je mnohem účinější než ty koupené, ale někdy je to na po.... Zase ty koupené mají další složky, jak píše mitford sister
viktorka_od splavu Clarinasu už jsem jednou brala před xxx lety, když jsem po revoluci objevila alternativní medicinu, a to jsem nic nepozorovala. Ale to jsem ještě byla mladá![]()
Korsičanka Mivolis? ten je gut ![]()
prďola Díky, zlato, za rychlou reakci.
Píšu SZ.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.