nevyžádaná rada - tři měsíce, ještě asi opakovaně, jestli to dobře chápu, tě zničí. zkoušelas nějaké alternativy? inhalace mořské soli? jezdíš k moři? (ok, teď to nejde, ale sestřenici třeba na dutiny hrozně pomohl pobyt na islandu). inhalace nějakých bylin? změnu materiálu, ve kterém spíš? asi jo, ale radši házím nějaké tipy. (inhalovat se dá i neúplně zamotaná do deky :) )
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
A666 To samozřejmě vím, bohužel ještě nikdy mi na ORL nepomohli a kapky, které mi napíšou nejsou k ničemu. Mám totiž posunutou nosní přepážku a jedna strana je i tak téměř ucpaná. Třeba i teď mi stačí nasadit si roušku nebo v létě brýle a mám jednu stranu neprůchodnou. Je to moje jediná šance. Ten zánět dutin jsem měla 3x a pokaždé to dopadlo stejně. Po odeznění se to vrátilo do normálu, žádná závislost nevznikla. Víceméně mi to nakonec schválila i MUDR na ORL, protože mi nabídla, že tam můžu přijít a něco mi tam ráno dá, mělo to působit celý den a ono to nemělo žádný efekt, trošku tak hodinu.
Sweet Potato Ja tu klasickou mit nemuzu, mam hluboky nosoretni ryhy a bryle mi kvuli tomu netesni...
Jiná Realita Opakovaně třeba po 5ti letech. Zase pořád na to netrpím. Měla jsem to třeba loni, vodu přímo z moře, u moře jsme každý rok, ale prostě mi vůbec nic mi nepomáhá. Jelikož to trvá 3 měsíce, tak můžu s jistotou prohlásit, že jsem 100% vyzkoušela všechny babské rady, lékařské rady i alternativní metody. Nakone mi doktorka řekla, že nejdůležitější je to udržet trochu průchodné, protože jinak se toho nezbavím nikdy.
Renusatko tak bude to asi individuálni, ja si tu závislost vyrobila za 14 dní. ( Dve horší rymy za sebou a bylo to).
Jinak na dutiny je fakt dobrý sinupret. To si nemůže vynachválit base lékařka, taky posunutou nosni přepážku, i po operaci a toto ji zachránilo před antibiotiky.
Renusatko to mě mrzí :(
Solathis Cožeeee?
continuity To já k tomu určitě nenabádám. Jen zase vím, že to není tak černobílé.
Operaci mít nemůžu, to bylo samozřejmě první co jsem řešila po prvním zánětu. A Sinupret beru, ale ne pokaždé pomůže. ATB jsem na to nikdy neměla, protože to mám virové.
Samozřejmě, že žrát řepku pomáhá - ale jen jako přílohu ke kosteleckým uzeninám nebo k vodňanskýmu kuřeti
Buhehe. Dušená řepka s kosteleckou sekanou... vodňanské kuřátko nadívané řepkou... penam chlebíček s řepkovou pomazánkou... však ono to půjde! ![]()
Sweet Potato Fakt. Zkousela jsem 4 ruzny a nebyli jsme schopni zadnou utahnout/nasadit taky aby tesnila. Tak mam celooblicejovou.
Ehm, máme bílé s potiskem zvířat a funguje to.
continuity Máš pravdu, je, jen jsem lehkomyslně nosní kapky za lék nepovažovala. Navíc oba doktoří(obvodní i kardiolog) nad Otrivinem mávli rukou. Prý je důležité, abych se dala do pořádku a nemusela brát antidepresiva (obvodní), jež mi napsali v nemocnici
A když stříknu jen jednou denně...(kardiolog dnes) Nikdo z nich kromě lékárnic ty příbalové letáky nebere vážně
Hele možná se pletu, ale jak to tak vidim - jako naprostej laik teda... nemůže to bejt všechno jen psychickýho původu? Že ty potíže máš jen v noci, kdy člověk nemůže spát a myslí na blbosti... proč by ti psali antidepresiva? A z toho nervování ti samozřejmě stoupne tlak nebo máš pocit že se dusíš nebo ještě lépa obojí dohromady... asi bych se spíš zaměřila na tu psychiku - a to nejsem vůbec příznivce takovejch těch teorií, že si člověk za choroby může sám páč se nemá rád ![]()
a čo majú antidepresíva s kvapkami do nosa? Nejak sa v tom strácam
.
Inak tie na rozdiel od Diazepamu, Lexaurinu a ďalších benzodiazepínov aspoň nie sú návykové (ale kľud aj Diazepam a Lexaurn len po dlhšej dobe...)
Renusatko OČR je do 13 let nově, myšleno 12 let + 364 dní.
Nevíte prosím, zda to OCR do 13 už definitivně platí? Jsem někde četla, ze to musí ještě schválit senát.
Korsičanka S rýmou bojuji pokaždé, když ji mám. Nasadim kapky, abych se neudusila. Hodně mi opucha sliznice, takže vždy beru dyl a pak zápasim, abych se jich zbavila. Zjistila jsem (u sebe) , ze absolutně není jiná možnost, než udělat rázný rez a vydržet to. Tzn. naplánuji tak, abych si do nosu strikla odpoledne, večer už je sliznice zduřelá a já se dusim, ale musím vydržet, v noci dýchám ústy a postupně se to zlepšuje. Někdy sliznice splaskne do rána, někdy to trvá dýl, ale nikdy to netrvalo celý den. Je to nepříjemné, člověku se špatně dýchá, může jen ústy, ale nijak jinak se mi závislosti na kapkach zbavit nepodařilo, a ze jsem toho zkoušela.
Alena_In viktorka_od splavu nonemy Solathis Renusatko Sweet Potato Jiná Realita continuity slniecko
jsem fakt vděčná za všechny vaše postřehy, neb mi pomáhají. Jo, jak říká barbucha , je to samozřejmě taky o psychice. Ale myslím, že to právě způsobila ta závislost z kapek. Kdo mě zná, ví, o čem píšu, neb nemám ani nejmenší důvod k depresi
A řešit to antidepresivy rozhodně zamítla i moje obvodní, která mě dobře zná...a jsem jí za to vděčná, i když se raději léčím homeopaticky(což ona ví a schvaluje)
Nyní ale to nejdůležitější: s nosními kapkami jsem do konce života skončila! Spala jsem dnes bez kapek - sice v polosedě - ale celou noc (22:00 - 8:00) jen se 3 pauzami. Trocha inhalace máty, homeo na žaludek a nový nárazový lék na tlak
Uvidím, jak bude bez něj, ale mám stejně radost!!! Dokoupím olejíčky a mastičky a to by v tom byl čert!![]()
Pro mne je rýma nejhorší choroba. Patrně od té doby, co jsem se jednou nemohla kapek zbavit měsíce. Hodně mi pomáhají tablety Clarinase, ale ty jsou na předpis. I běžná volně prodejná antihistaminika mohou trochu pomoc, hlavně na noc. Noci jsou nejhorší.
Na orl jsme bohužel štamgasti, takže jsme poslední dobou zásobeni sprejem Momox, ten se dá užívat déle.
Korsičanka Doporučila bych ti solnou jeskyni, ale to teď bohužel nejde.
Sweet Potato Už jsem tam jednou byla a nic nezaznamenala, ale einmal ist keinmal, že?
Píšu si!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.