"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 16:29

tv mně nepomáhá nic, jako rouška pod brejle nebo namydlit pomůže trochu, ale jak je ráno chladno, zamlžej se i tak

holt teď chodím bez brejlí, vidět blbě mi připadá jako lepší alternativa, než nevidět nic

Offline tv
4217 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 16:30
Reakce na baltik:

tv mne fungujou velke bryle a rouska hodne vysoko, az pod ne

​Zkousim to dávat vysoko,ale mám obyč bavlněnou a prostě to prodychnu.mam dioptrické brýle,moc si vybirat nemůžu.

Offline tv
4217 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 16:32

moora mám čtyři a půl dioptrie, to bych nikam nedošla bez brýlí.

Offline tv
4217 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 16:32

žluťásek zkusím, diky

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 16:33

tv no, to pak už máš prašť jako uhoď. já mám dva a půl, to se ještě dá

ale už bude snad docela teplo, tak to bude s tím mlžením lepší

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 16:39
Reakce na žluťásek:

tv nezkoušela jsem, ale viděla tip udělat na sklech z obou stran křížek tuhým mýdlem a rozleštit do ztracena měkkým hadříkem

​Ale prý to funguje jen na skleněná skla :o(

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 16:42

DruI mně namydlení nepomohlo

Online Sweet Potato
40425 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 18:17

tv Už několikrát jsem četla, že prý potřít mýdlem (pěnou?) na holení. Pak očistit, samozřejmě.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 19:12

tv Ja musím mať okuliare na rúške, za prvé mi tu rúšku v oblasti nosa pridržujú a za druhé sa nemlžia až tak moc, niekedy vôbec, dosť to záleži na vonkajšej teplote, ráno nič nevidím, cez deň pohoda. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 19:20

tv Co do toho plivnout jak plavci?;-)

V bazene jsem do toho jeste davala sprchac, a pak vylestila suchym rucnikem, ale ve vode, to jsou asi jine podminky;-)

Offline tv
4217 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 19:51
Reakce na paktofonika:

tv Ja musím mať okuliare na rúške, za prvé mi tu rúšku v oblasti nosa pridržujú a za druhé sa nemlžia až tak moc, niekedy vôbec, dosť to záleži na vonkajšej teplote, ráno nič nevidím, cez deň pohoda. 

​To mam, ale vetsinou se mlzi. Priznavam teda, ze kdy je nikde nikdo, sundavam si rousku z nosa.

Zkusila jsem tuhe mydlo, zitra poreferuju.

Offline Friga
2165 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 20:10

Magráta Ve Finsku jsou zavrene skoly, funguji jen skolky a 1.-3. trida pro ty, kdo musi do prace. Restaurace jsou zavrene, setkani nad 10 osob je zakazane. Spousta lidi je na prikazane neplacene dovolene. Nesmi se cestovat mezi Uusimaa (kraj kam patri Helsinky a okoli) a zbytkem Finska, cilem je, aby nedoslo k pretizeni nemocnic v jinych castech Finska, k cemuz by mohlo dojit, kdyby se lidi hromadne presunuli na chaty. Rousky se tu nijak zvlast nevedou. 
Ja mam skolu na dalku, chybi mi setkavani se spoluzaky, ale kazde rano se vzdycky nekolik z nas "sejde" pres teams, tak aspon takhle :) A povidam si venku s jinymi pejskari a sousedy. 

Offline Magráta
8130 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 20:30

Friga děkuju:-) 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 23:00

Proti poceni bryli prodavali nejaky sprej v optice. Trochu to pomahalo pri zmenach teplot. Jestli to ale pomuze, kdyz si na ne clovek funi diky rousce, to nevim.

Offline Potrefenáhusa
38881 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 23:50

Jiná Realita tak jsem se ptala, co máme doma na tu ostruhu, tak sprej Diky 4% a gel Flector EP

(doufám, že to patří k tomu a neni to zásoba z nějakýho jinýho problému)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. dubna 2020 23:56

Potrefenáhusa děkuji. diky sprej jsem i kdysi měli, ale už asi došel nebo prošel já mám pocit, že to možná bude ten zánět šlach, dnes jsem zkoušela masírovat tím ježkem a oblast pod kotníkem poměrně bolí. ale jen ježkem, na potlak rukou ne. a noha taky nebolí na potlak, ale až při došlapu.

Offline Garfie
28571 příspěvků moje polička 03. dubna 2020 07:45

DruI Já myslím, že to tak je v případě těch starých houpaček, kdy si to dítě může samo zvednout takovou tu chránící šprušli (případně tam žádná není). Jak píše Isca, abys ho prostě stihla chytnout. 

tv a zkoušela jsi takovou tu roušku nahoře s drátkem? Trochu to pomůže. 

Offline Tak Betty
6145 příspěvků moje polička 03. dubna 2020 08:48

Bolí mě krční páteř, máte nějaký osvědčený gel/krem proti bolesti abych si to mohla sama rozmasirovat?

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 03. dubna 2020 10:20

Tak Betty Lepší teda je, když to dělá někdo jinej, i třeba neodborně, prostě to tak pomatlá a prohřeje, ale vy můžete mít ruce dole nebo volně ležet. Za mě je moc dobrá tadyta Thermolka. I jejich hřejivá náplast, jak jsem před pár dny psala Catherinne . (A ne, nejsem obchodní zástupkyně Thermolky )

Offline černá káva
2131 příspěvků moje polička 03. dubna 2020 10:23

Tak Betty 

Ja mazu ibalginem a omotam krk fleecovou šálou.