"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline eM
1753 příspěvků moje polička 14. července 2020 12:22

Liesel Já dávala dárky jen z pozice kmotry - fotoalbum s pár fotkama z prvních měsíců života (pak pokračovali rodiče kmotřence), obrázek na zeď, CD s Kouzelným kalendářem od Josteina, batůžek (na cestu životem ). U nás se zlato a spol nějak nedává...

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 14. července 2020 12:47

Liesel ja som dala vlastným deťom ušiť anjelikov - mojkáčikov s vyšitým dátumom krstu a peknú detskú knižku s náboženskou tématikou (Bibliu deťom nekupujem, to je podľa mňa čítanie pre dospelých a rôzne "zjednodušené verzie" nemám rada).

Od príbuzných dostali hlavne šperky a drobné cennosti (ako trebárs tie mince), ovšem u nich to vyhrala moja mama, ktorá doniesla lego:))) Ale mali 3 a 8, keď sme ich naraz dali pokrstiť.

Tých mojkáčikov ale majú dodnes a mladší sa už ani nepokúša hádzať ho kade tade "aby sa naučil lietať, keď má krídla"

Akože ale keď vidím krsty, tak poväčšinou "idú" buď takéto pamätné cennosti, alebo rôzne praktické veci - od plienkových tort (nekomentujem, každý máme iný vkus), cez lehátka, nosiče, sterilizátory až po vyslovene obálky s peniazmi. Niekedy mám dojem, že to u nás nahrádza tie americké "baby shower".

Za seba ak niekam idem, tak sa snažím naozaj nejakú tú knižočku a k tomu podľa toho, ako sú mi tí ľudia blízki - aby som ich zas neuviedla do rozpakov - buď tiež nejakú drobnú cennosť, alebo niečo malé praktické, ale čo ostane (napríklad sadu kvalitného detského príboru). V tomto bývala tá staromódna strieborná lyžička úplne geniálna. Ale na najbližší krst v rodine (ak nejaký bude) už mám vymyslené toto:

https://www.diamondlink.sk/Strieborna-hrkalka-d166.htm

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 14. července 2020 12:48

Renusatko jj, slivovicu mi tak raz naliali do ucha na Myjave v krízovej situácii a zabrala tiež (zdá sa, že v tých krajoch nie je peroxid bežnou súčasťou domácnosti, na rozdiel od tej slivovice )

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 14. července 2020 13:40

Díky všem za tipy a rady. Malému bude při křtu půl roku, tak bych budu vybírat něco památečního. Stříbrná lžička mi připomněla Cipíska, co ji dostal od straky ke křtinám

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2020 14:14

Liesel naše děti dostaly k narození od tchánů malou zlatou cihličku. Dítěti to teda nic neřekne, ale trvalejší hodnotu to má.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 15. července 2020 00:01

Liesel jé, to je milé, ten diel som asi nevidela

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 15. července 2020 13:09

Kdyz vam berou krev, tak to likviduji hned po zpracovani nebo se to nekde chvili archivuje?

Offline ankou
258 příspěvků moje polička 15. července 2020 14:16

slniecko Stribrna lzicka se mi jako darek ke krtu moc libi, dekuji za skvely tip!

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 15. července 2020 18:26
Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 15. července 2020 19:46

Male se konecne prorizl druhy zub, volejte 3x slava:D a jako schody do patra dava jako nic, obchazi nabytek, dyt ma 10 mesicu

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 15. července 2020 20:53

rasaNori To je v poradku. Mladsi si v deseti mesicich nakracela k doktorce na deseti mesicni prohlidku

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 15. července 2020 20:57

žluťásekTak pamatecni knizka ma u rodicu uspech, jen ted premyslim, jestli se pustit do "vlastni tvorby", nebo neco koupit. Jeste jednou diky za napady a podnety.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 15. července 2020 23:55

Lamicka Prekvapilo me, ze archivuji. Asi mesic pry. Dokazali mi z driv odebrane krve vydloubat protilatky proti tetanu a nemusela jsem preockovavat..

Offline Myrtila
5348 příspěvků moje polička 16. července 2020 02:16

Lamicka Podle me zalezi i na ucelu odberu a vnitrnich pravidlech laboratore, my jsme ji skladovali do dodani vsech vysledku (cast jsme si nechávali delat externe), takze v radech jednotek dnu. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 16. července 2020 08:59

Pavlena Myrtila diky 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. července 2020 10:53

Mám dotaz na Slovensko. Chceme jet na víkend do Bešeňové. Na Slovensku jsou stále povinné roušky a tak by mě zajímalo jestli máte někdo představu, jak to funguje v aquaparku. Dotaz přímo na hotel nemá smysl. Odpovídá snad automat, protože odpověď je, že v souladu s nařízením SR.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. července 2020 11:23

Renusatko Besenovu sice neviem ale okrem obchodov je to uz dost laxne, v aquaparku podla mna nebude mat rusko nikto, mozno obsluha.

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 16. července 2020 11:57

Renusatko nevim, jak v aquaprku, ale byla jsem pred 14 dni na Devine a pak v Bratislave a lidi mi prisli mnohem vice vystraseni nez u nas (samozrejme jen prvni dojem a jen z tech, ktere jsem potkala).

My jsme na rousky uz uplne zapomneli, takze pri prohlidce hradu jsem nemohli do vnitrnich expozici, pak jsme chteli jet lodi, tak jsem se ptala kapitana, jestli tam musime mit rousky, rekl, ze ne (jinak bychom si listek nekupovali) a pak tam na me nejaka duchodkyne vysilala, jaktoze nema rousku a sva vnoucata instruovala, at si ode me odstoupi a v Bratislave byl vstup do cukrarny na koupeni zrmzliny taky jen s rouskou

Offline continuity
43170 příspěvků moje polička 16. července 2020 12:05

baltik na Slovensku je do vnitřních veřejných prostor rouška pořád povinná. 

pokud byly roušky povinné v CR, lidi to taky vynucovali i navzájem. 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 16. července 2020 12:10

Renusatko aquapark netuším, celkom si neviem predstaviť kúpanie sa s rúškou. V Bratislave rúšky všade, väčšinou ich ľudia majú vonku stiahnuté a vytiahnu pri vstupe do obchoďáku, obchodu, uzavretého priestoru...

Miestne kúpalisko v našej štvrti je síce otvorené, ale totál prázdne (nie je zas tak teplo, aby malo zmysel ísť zmrznúť medzi kryhy do toho bazéna), takže ani podľa toho netuším.