"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 29. července 2020 14:15

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 29. července 2020 15:11

KonečněTady To já právě nevím, do čeho se to balilo :-). A doufám, že oslavenec si to taky nepamatuje :-).

Offline jerry
11242 příspěvků moje polička 29. července 2020 16:30
Reakce na 999:

Prosím vás, nepamatujete si, co to bylo za typ papíru, do kterého se za totáče balily flašky, když jste je někomu nesli jako dárek?

​Říkalo se tomu u nás "máslový papír" a myslím, že u rodičů ho ještě někde máme (měli jsme známého zaměstnaného v papírnách ve Větřní).

Na kdy to potřebuješ?

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 29. července 2020 16:34

999 já si pamatuju hedvábný papír, na flašky i bonboniery.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 29. července 2020 16:46

jerry Už na pátek :-(.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. července 2020 17:11

artemisia Tatiana, má tajná neřest. Kdyby sestra na bonboniery neměla odbytiště, hlásím se

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 29. července 2020 17:59

KonečněTady Já si pamatuji něco takového, akorát většinou v nažloutlé barvě, ale růžová bývávala taky.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 29. července 2020 21:59

Dělal tu někdo zkoušku ze psaní na stroji - klávesnici? Mám šanci mít 250 úhozů/min. když píšu tak nějak normálně, ne úplně všemi deseti dle techniky jak jsem se kdysi učila a dívám se na klávesnici, nikoli pouze na text co opisuju? Píše se dnes ještě u soudu na psacím stroji při jednáních, kdy soudce diktuje? 

Online viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:14

JankaM zkoušku nemám, ale doporučuju ty techniky oprášit, já měla čtyřku a psala jsem s koukáním a pak se mi naskytla práce kde to bylo třeba, tak jsem chvíli trénovala podle nějakýho prográmku (x let zpátky) a hrozně rychle mi to naskočilo, a je to fajn i když to vůbec nepotřebuju:-) jinak u soudu mívají diktafon, ale přepisovat to s hlavou skloněnou nad klávesnicí bych taky nechtěla, to bys měla za chvíli hrb:P

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:16

viktorka_od splavu děkuju 

Offline RoSa
10179 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:39

JankaM státnici z psaní na stroji mám, už je to teda hroznejch let - chce to určitě zvládat všema deseti a hlavně naslepo bez koukání na klávesnici, to by tě šíleně zdržovalo!

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 29. července 2020 22:45

RoSa děkuju 

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 30. července 2020 10:42

andulka01 tak ale to je fakt retro! a bohužel si i vzpomínám. A balili do toho pacienti ty flašky pro strejdu doktora. On si tam vždycky na to sklo vyryl nějaký svůj symbol, flašku poslal dál a fakt se mu někdy takhle i vrátila, jednou i v tom obráceném papíru

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 30. července 2020 10:44

Malenge jsi v pořadníku Já oblibovala tu nugátovou!

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 30. července 2020 13:34

Mám takový blbý dotaz, který doufám že nerozjede nějaký flame, ale moc nevím jak jinak tu situaci řešit.

Před pár dny mi bylo sděleno, že soukromá školka, kam jsem měla dceru od ledna přihlášenou od záží neotevře, protože neustáli karanténu. Všechny školky ve snesitelné dojezdové vzdálenosti jsou plné, kromě jedné, ale ta funguje jako podniková školka tj. vyžaduje nějakou partnerskou smlouvu se zaměstnavatelem. To bohužel u mě ani u muže nepřichází v úvahu, že by zaměstnavatel tuto smlouvu podepsal.

Můj táta, má ale sro, které má jako "vedlejšák" ke své práci a mě napadlo, jestli by nemohl zaměstnat mého muže, který by hned od prvního dne zaměstnání nastoupil na RD s dcerou, aby u něj táta nemusel vykazovat žádnou činnost ani za něj odvádět žádné platby. A táta by s tou školkou tu partnerskou smlouvu podepsal. Šlo by to takto realizovat nebo je v tom nějaký zádrhel?

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:03

Sairon Zadrhel neporadim, ale jestli se ptas i na tohle, tak moralne bych s tim nemela zadny trabl. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:11

Pavlena morálně s tím problém nemám,  když stát není schopný zajistit predskolni péči dle potřeby, tak si to holt zařídím takto "čecháčkovsky "

Spíš mi jde o tu právní stránku.  Moc mě nenapadá, kde by mohl být nějaký problém, ale nemám moc přehled co všechno zaměstnavatel musí, když někoho zaměstná...

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 30. července 2020 14:33

Sairon já v tom možná nemám úplně jasno, ale může tvůj muž nastoupit na rodičovskou dovolenou se starší dcerou, když ty máš mateřskou dovolenou s miminkem? Neruší mateřská s mladším dítětem nárok na dovolenou se starším?

(nebo se to týká jen rodičovského příspěvku, asi?) 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 30. července 2020 15:11

žluťásek já si myslím že neruší,že se to týká jen příspěvku. Teoreticky můžeme mít RD na jedno dítě oba,takže bych řekla že tím pádem on může mít RD na dceru a já MD na syna, ale jistá si tím 100% nejsem a zatím se mi nepodařilo nic kloudného vygooglit.

Offline jerry
11242 příspěvků moje polička 30. července 2020 15:41

999 

Bohužel do té doby se k rodičům nedostanu