"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mha
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 11:24

@kan Zlehcovat nechci. Mě by to třeba těšilo, přečíst si, co je za den. Daruj do dobrých rukou.

Offline Sweet Potato
39956 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 12:04

Kan To je náhodou hezké. 

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 12:42

Kan tak jestli není moc veliký ( aby se hodil do kabelky na každodenní nošení) tak se ho ráda ujmu (nemám ráda když se vyhazují funkční věci) Akorát ta neděle na začátku týdne to bude výzva. Já jsem tedy pohan až se bojím že mě ten nahoře potrestá, ale snad to nebude vadit. 

Offline notna
9276 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:03

Nevíte, který diář od Moleskine má uvnitř adresář? Když jsem si poprvé koupila Moleskine, byl v něm adresář, který jde vyjmout a dát do dalšího diáře. Mám ho v té poslední kapsi, kde bývají nálepky. Pak jsem si kupovala vždycky bez adresáře. Teď se adresář rozpadá a já nemůžu najít Moleskine s adresářem. Všude jsou jen ty nálepky. Používám týdení plánovací.

Nebo už si to nepamatuji a ten Moleskine je bez adresáře? Kde bych ten adresář ale vzala?

Offline Mha
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:07

rysamona Prý tak před sto lety to bylo běžné, že kalendáře začínaly nedělí?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:30

rysamona Je malý, na výšku 15 cm a na šířku 8.5 cm  tmavě modrá barva, nenápadný obal. Adresu do sz prosím, pošlu asi ve středu, nevadí?

Offline SunEclipse
3449 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:35

rysamona tak třeba nouze naučí Dalibora housti. Napíšeš to tam stejně jako na papír, a  má to tu výhodu, že tě to samo upozorní

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:45

notna 

Vím, o čem mluvíš, ale to už tam několik let nedávají . Já teda mívám velikost L, vlevo dny v týdnu v pravo linky. Jsou tam jen ty nálepky.

Offline notna
9276 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 13:56

dyndaDíky za tu informaci. Je to teda blbý, ten adresář bych nutně potřebovala nový :-( Jsem si myslela, že jen blbě hledám.

Offline JanieB
541 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 15:16

Prosím vás, nevyzná se někdo z vás v zdanění autorského honoráře? Googlím už několik hodin jako blázen, několik míst jsem obvolala, ale nikdo mi dosud nebyl schopný nic kloudného říct, tak si pořád nejsem jistá. Ale třeba někdo z vás náhodou ví...

Můj spolek dostal od města dotaci na jedno umělecké dílo. Z této dotace jsme vyplatili 10 500 Kč jako honorář učiteli hudby (jinak klasicky zaměstnanému na ZUŠ), který pro nás napsal na toto dílo hudební doprovod. Jinak autorské honoráře nedostává.

A teď otázka: musí ten učitel tento náš jednorázový honorář danit/zohlednit ho v daňovém přiznání? V dotační smlouvě o tom nestojí nic.

Omlouvám se za blbý dotaz a děkuju za případnou odpověď.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 15:41

JanieB To zálěží spíš na tom, na zakladě čeho jste mu tu částku vyplatitli, ne? Jestli DPP, DPČ nebo on vystavil fakturu, nebo ... nebo jste mu to dali "jen tak na ruku"? 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 15:58

S těma diářema mi jdete přímo do rány ... jako fakt dotaz z blbý reality, ale nemůžu sehnat diář. Nevím, jestli to víte, ale nesměj se teď prodávat (btw by mě zajímalo, co chudáci ty obchodníci s nima budou v březnu dělat ).

Tak nějak projíždim e-shopy, ale nemůžu na nic kloudnýho narazit. Zadání je 1) malej (A5 cca), 2) mohl by být trochu "motivační", nebo jak to říct, ale zase žádný citátty a hlubokomyslný promluvy. Prostě trochu prostor pro kreativitu. Jo a měl by bejt hezkej, přecijen ho vezmu do ruky minimálně tam 360 krát za rok, spíš víc

Moc se mi líbí tenhle midori, ale vypadá to, že letos už paní dotisk neplánuje ... koukala jsem na Doller, ale ty jsou asi jen nedatované? Nemáte někdo nějakou inspiraci? 

Offline notna
9276 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 15:59

JanieB Autorský honorář se považuje za příjem ze samostatné výdělečné činnosti. Skladatel by měl podat daňové přiznání a tento příjem přiznat a zdanit v §7. Má možnost si uplatnit výdaje 40%. Zaměstnavatele nemůže požádat o roční zúčtování daně. Odpověď je zhruba podle toho, jak jsem pochopila tvůj příspěvek. Důležitá je smlouva.

Offline continuity
42360 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 16:06

MP Meri já jsem teda zastánce poznámek v telefonu, ale když jsem četla o tomto, celkem mě oslovil.

Jinak přehled diářu vyšel tady

Offline Antje
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 16:08

MP Meri diaru a kalendaru maji v Makru nekolik regalu, jen tam nesmis s malym ditetem do 140 cm.

Offline Sweet Potato
39956 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 16:15

continuity Já teda toužím po diáři demotivačním, nějaký křížený s destrukčním deníkem by byl fajn, z "motivačních" mám vyrážku, ale tenhle vypadá zajímavě.

Offline Kokoska
34413 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 16:18

Sweet Potato jako "dneska se na všechno ... stejně by se to jen obrátilo proti tobě" nebo "den jako dělaný pro otevření láhve vína, hoď si nohy nahoru a relaxuj"?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 16:22

continuity Díky, na ten přehled kouknu. 

Antje Určitě je tam mají i teď? No, tak jako tak dík za tip, ale na výpravu do Makra se nechystám :)

Sweet Potato Kokoska Demotivační mají 3v1. Já se trochu bojím, že by mi to za chvíli lezlo na nervy, takhle cynická jsem dost sama o sobě. Ale dost známých si ho koupilo. 

Jsem se asi vyjádřila nepřesně. Nechci ani tak motivační, jako spíš trochu variabilní, nebo jak to říct. Aby tam prostě byl i sem tam prostor pro nějaké plánoání, to do listy apod. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 16:27

MP Meri maji, maminka byla vcera s neteri a ta byla unesena

Offline Sweet Potato
39956 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 16:29

MP Meri Tak to jo, fakt je, že motivační moudra mi k tobě taky moc neseděla. Zkusilas hledat kreativní diář?