Inak ponukali mi ten robot na umyvanie, ale mam pocit ze vy som castejsie menila handru a vodu, ako sedela s vylozenymi nohami. Mate to niekto?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
No já už jsem nějakej mop měla, ale nebyla jsem spokojená.
Takže já smeták a na něj mikrohadr. Nebo mikroutěrka, nevím to názvosloví.
A taky nevytírám často. Zvěř nemáme. Máme roombu.
Tak Betty za me tez nejlepsi reseni:-)
Tak Betty Ja mam doma i na chalupe od Viledy wring and clean a jsem spokojena.
Janulik03 No mala som starší typ, to šliapanie mi išlo na nervy, mop sa rýchlo opotreboval a blbo sa prepiera (jediná vec čo periem v ruke) . Ja nepopieram, že to niekomu vyhovuje, Viledu som mala predtým ale tú s obyč nastavcom a bola som spokojná.
Inak ponukali mi ten robot na umyvanie, ale mam pocit ze vy som castejsie menila handru a vodu, ako sedela s vylozenymi nohami. Mate to niekto?
mamina ma a je moc spokojena.Maji dlazbu v celem dome.ja nemuzu rict,nemam zkusenost.
Na kolenou vytiram koupelnu,sice mam malou,ale delala bych tp i u velke,jelikoz v koupelne potrebuju mit podlahu naprosto cistou bez smitka,rada chodim bosa a nesnesla bych aby se neco chytalo na nohy,coz zadnej mop nesplni.
jinak vytiram vileda,normalni mopy,ktere namacim a zdimu(v rukavicich,peru v pracce),vselijaky ty vychytavky,provazkovy,nesundavaci,mi pripadaji,ze akorat sudlaji spinu.
já mám leifheit picolo už roky a nestěžuju si :)
a spojený dotaz:
kdo máte dřevěnou podlahu, čím to teda myjete? uvažuju o dubové, příští rok už opravdu budeme rekonstruovat, ale určitě chci nějakou, která se bude dát normálně mýt mopem, takže pokud se to tak mýt nesmí, nejdu do toho.
dřív jsme měli parkety a ty jsem normálně myla hadrou a smetákem (mopy tehdy běžné nebyly, je to asi 25 let zpátky).
Zarinya Ja som sa neodvážila hodit to do pračky. Skúsim :)
paktofonika ja jich mam vic abych neprala jeden mop,a prave pak hazim najednou.Opravdu se neni ceho bat,naopak.:-)
Jiná Realita jestli jde ten leifheit dobře vyždímat, tak myslim v pohodě, ona by ta podlaha neměla být moc mokrá, jinak se budou rozlejzat spáry a budou černat
Jiná Realita na “mokro” jen malokdy, dobry je takovy ten jakoby pogumovany material, ten jde jak pise Potrefenáhusa vyborne vyzdimat. Pripravku na myti dubovych podlah je hodne normalne v drogerii.
Jiná Realita Leifheit má mop s nějakým speciálním hadrem na dřevěné podlahy a parkety, který tolik nenasákne vodu a jako ždímačka dobře fungovala ta jejich odstředivka. Ještě jsem používala nějaký speciální čistič se včelím voskem. Vždy to na tom dřevě nechalo takový ochranný film, ale neklouzalo to jako leštěnka na parkety.
Tak Betty Po chvalozpěvu kolegyně jsem před pár týdny koupila toto, dosud jsem vytírala narychlo smetákem s mikroutěrkou, nebo pořádně pěkně ručně po kolenou. Ale s batoletem potřebuju vytřít denně, někdy i víckrát, kočár parkujeme v chodbě, při tomto počasí tam musím vytřít po každé procházce, v zimě ještě intenzivněji. Tak jsem potřebovala něco rychlého a účinného. Jako účel to plní, je to rychlé, na hadr nemusím sahat, nikde ho pak nemusím mít pověšený, krásně to zvládá rohy a dostanu se s tím i pod nábytek na velmi nízkých nožkách, vytírá to relativně dobře. ALE podlaha zůstává strašně mokrá, i když s tím ždímačem pumpuju jak blázen. Na to nejsem zvyklá, jsem zvyklá vykroutit hadr téměř do sucha, tohle mi zavání trochu takovým tím vojenským "co je mokré, to je čisté". Kolegyně s tím nemá problém, prý takhle mokře vytírá i ručně. No, nevím... V tomto domě to nevadí, máme všude dlažbu a topíme přímotopy a klimatizací, tak je tu velmi suchý vzduch. Ale dětství jsem prožila ve 150 let starém, částečně kamenném domě, tam by takhle mokrá podlaha nevyschla ani do druhého dne. Na dřevěnou podlahu bych to taky nepoužila. Takže jo, používám to, ale znovu bych to nekoupila.

Jiná Realita Tipla bych, že ta dřevěná podlaha se bude chovat podobně jak parkety (bo dřevo) a ty vytíráme doma normálně hadrou a na kolenou a v poho už x desítek let.
Pinot Noir jj. krom toho ze tahle udelatka zustavaji bud moc mokra, nebo zas moc sucha ze uz to nemyje, mi prave pripada ze se to hodi jen tam kde umyvas casto, furt to sudlas a nikdy to neni poradne spinavy. kdyz neumyvam, holt pak musim tu hadru vzit do ruk;-)
Jiná Realita Mám masivní dub napuštěný směsí včelího vosku a oleje a vytírat se to normálně dá.
no jsem ve správném vlákně, tak to ještě rozvedu:
ohledně dřevěných podlah: jaké máte? zámkovou? parkety? máte to v kuchyni? jak máte vyřešený přechod mezi třeba dlažbou v kuchyni a dřevem jinde? jak vypadají třeba po pěti deseti letech?
prostě ocením cokoli, jakoukoli osobní skutečnou zkušenost.
hrozně ráda bych do toho dřeva šla, ale hrozně se toho bojím. dvacet let jsem zvyklá mít všude v "běžných denních místnostech" (nemyslím ložnice a pokoje) dlažbu, chodím doma často, hlavně v létě, obutá...pes do domu chodí poměrně málo, v zimě skoro vůbec, protože je hrozně mokrý a špinavý.
Tak Betty já osobně nejradši viledu, je fajn to jejich vědro. Ta klasika, žádný pedály nebo tak, ale ten koš na mop se při jeho vtlačení smrští okolo něj a ždímne. Vytítá se s tim líp. Máme doma kočky, takže ten mop beru modrej, ale v poho vytře i ten basic žlutej.
brrr my jsme parkety mívali, ale byly lakované. teď bych lakovanou podlahu asi nechtěla, možná v patře, kde jsou pokoje, ale do obýváku jsem spíš uvažovala nad nějakou olejovanou, a nevím, jak rozdílné to má vlastnosti. lakované parkety jsem taky vytírala "normálně". přijde mi, že díky laku vodě v pohodě odolávaly. nikdy se nám nějak nevlnily nebo nečernaly.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje