whiskas tak pak už jenom kašičky
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Pinot NoirJsem překvapená, ne, že bych ti to přála. Jen žiju v iluzi, že kolem mě má každý relativně bezproblémový chrup.
Catherinne Tak horké to zase není. Jen jsem aktuálně raději vyřadila "tvrdé" potraviny (ořechy, topinku atp.
).
Jako že někdo polemizuje o tom, zda má stafordovi v mhd nasadit náhubek, to mi přijde fakt neskutečný. Já osobně vidět staforda bez náhubku v tramvaji, tak raději nastoupím do jiného vozu nebo počkám na další, tenhle typ psů ve mně vzbuzuje úzkost a strach. Ale Dadoo ví, že svého psa zná a že by nikomu nic neudělal. To si obvykle myslí všichni majitelé těchto psů a končí to tak, jak nedávno ten chudák kluk napadený na Petříně
Zvlášť s touhle rasou budeš mít problémy resp. se spolucestujícími, to si piš.
A mě nevzal šofér do autobusu ani s Poppy bez náhubku... tramvaje bejvaj lepší, tam jsem si ještě nevšimla že by to řidič někdy řešil. Ale jak říkám, ozvou se pravděpodobně lidi kolem.
whiskas Tak jestli zvládáš bez vaty a do toho zubu si to nezanášíš, tak v klidu. Já to měla zpestřený tím, že mám už několik let z toho zubu kus ulomenej a byl doplněnej nějakým cementem či čím, kterej na tý pohotovosti museli z větší části taky odvrtat. Takže džuzna jak hrom, navíc na mojí dominantní kousací straně, ta vata mě hlavně upozorňovala, že bude fakt lepší kousat druhou stranou... a když jsem si ji nedala, tak do tý díry nějaký to jídlo vždycky dogravitovalo. Dostat ho odtamtud šlo snadno, ale pokaždý to trochu podráždilo, tak mi nakonec nezbylo než si ji tam cpát.
Uff, tak oproti Tobě jsem žabař - mně ty tři tejdny plus další dva se zubem už zavřeným mi teda stačily víc než bohatě. Alespoň takhle zpětně mohutně potlapkávám.
Akorát teda nevím, jestli v tomhle kontextu ten smajlík nahoře znamená spadlou čelist a vyvalený oči nebo ono zubařské "otevřete si, prosím".
slnieckoTak tu koženou cedulku přišiješ v ruce protahováním skrz ty stávající dírky, ale teda není to úplně zábavná činnost, já takhle přešívala kožené přezky a pamatuju si, že jsem u toho docela nadávala :o)
whiskas Jak ses ptala, jesti se nový zubař pustí do rozdělané práce - chce se mi říct, že mu to ušetří rozvrtávání... Já jsem loni měnila zubařku prostě jen proto, že ta moje šla do důchodu, a nakonec mi kompletně předělává všechny větší plomby. Musela jsem zpětně uznat, že jisté indicie, že ta předešlá zubařka není úplně mistr svého oboru, tu byly. Z dnešního pohledu bych radila, pokud máš nějaké pochyby, poohlédnout se jinde, a uvidíš, jaký budeš mít pocit ze vstupního vyšetření.
Jitka77 :-)
Já jsem s paní doktorkou spokojená. Zdá se mi šikovná a hlavně vždy našla řešení. Snaží se zuby zachraňovat, trhání až v nouzi největší. Jen prostě nemá všechny vychytávky nejmodernějších pracovišť a také je fakt, že nemám srovnání, protože k ní chodím už velmi dlouho - je mi příjemná i jako člověk. Co se týče implantologie, spolupracuje samozřejmě s jinými pracovišti, takže si nemyslím, že by neměla přehled. Jen možná volí postupy "ze staré školy"? Nevím. Na tu přeregistraci jsem se ale ptala i z důvou, že paní doktorka za pár let půjde do důchodu, tak to budu muset řešit. A jak víme, zubaři nejsou :-D.
Zarinya malí psi v tašce nebo košíku jedou zadarmo, psi, kteří by mohli někoho ohrozit, musí mít košík
edit: psi, co nejsou v tašce musí být nakrátko na vodítku.
Jednotlivé spolkové země to řeší po svém. V Mnichově metro ani s-bahn nepřepravuje bojové psy dle bavorského seznamu, m.j.
American Pit Bull TerrierAmerican Staffordshire Terrier und Staffordshire BullterrierTosa Inu
Tabea hmm nic moc tedy,vidam i velke psy bez kosiku.
Zarinya ještě jsem to opravila, to, co jsem napsala prvně, bylo jen z náhledu.
Já se jednou opovážila něco podotknout proti čoklovi rozvalenýmu na sedačce a se zlou jsem se potázala. ![]()
Tabea o tom,ze by pes mohl nekoho ohrozit rozhoduje majitel psa?
musim ric,ze mi to fakt prekvapilo hodne,ze tu jezdi v metru bez kosiku,prevazne vsichni.
Tabeano a co me tedy udivilo uplne nejvic,ze tuhle byla nejaka kravka se psem u doktora a ty sestry ji vubec nic nerekly.![]()
whiskas On jde vývoj opravdu hodně dopředu - přístroje, materiály i postupy. Není to zadarmo, ale můžu říct, že když se ta moje zubařka mazlí s jednou stoličkou (prosté převrtávání plomby) i hodinu a čtvrt a když vidím, co všechno při tom použije, zdají se mi ty dva tisíce za tuhle práci velmi přiměřené. Navíc když to nejhorší, co u ní v křesle prožívám, je nuda - nebolelo nikdy ani náznakem vůbec nic. Má fakt dobrý matroš prostě :-D
Jitka77 Tak tomu rozumím, zní to velmi pohodově, až snově. Měla jsi štěstí, že jsi takovou našla. Co vím, tak o zubaře je fakt nouze. Já mám zatím v předvýběru cca 3 ordinace. Kamarádka má také skvělého zubaře, ale ten už další pacienty nepřijímá, klasika.
Zarinya vypadá to, že je to podle spolkové země i podle dopravce. Obecně musí psi v dopravě nosit rabuš, není to ale zřejmě pravidlo všude. Psi ze seznamu (bojoví psi) musí nosit košík všude na veřejnosti (pokud nemají speciální atest).
Tabea no,urcite.Tohle me tady trochu stve jak to neni jednotny.
Jitka77 ja mela vyborneho zubare,ten byl tak rychlej,ze nez jsem se stihla bat uz mel hotovo,ale ted mam taky zubarku a trva ji to strasne dlouho a me to tedy stve neskutecne,protoze mi pak i nekolik dni boli pusa,kdyz je tak dlouho otevrena,pomalost bych nebrala jako vyhodu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.