barbucha Já plná informací, před pár dny jsem se na to někoho ptala
. Ale byla to varianta dům vlastní soukromej majitel, našinec a chová se slušně. Kamarádka bydlí v kibucu
a její muž je ve vedení, tak se jí někdy zeptám, jak to chodí u nich.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
rasaNori naši jednu dobu chodili, možná ještě chodí. Hlavní problém byl teda v něčem jiném, ale pomohlo jim to nastavit nová pravidla fungování.
rasaNori Osobní zkušenost nemám, ale jsem fanoušek a vlastně jsem kdysi v manželské poradně chtěla pracovat. Myslím, že někdo nezávislý pomůže dvojci zorientovat se v problémech a nastavit pravidla. A pokud nezachrání manželství, tak aspoň může pomoct k hladkému průběhu rozvodu a bitvě kolem dětí.
Takhle z hlavy vím o dvou párech, jeden to ustál, druhý se rozvedl, ale myslím, že to pomohlo oběma.
Lamicka Ano, máme vlastní, právě proto to nechápu, jak to může pořád takhle růst ![]()
Jojo, tím otevřeným zubem tekl hnis ven, to ložisko asi bylo velké. Já si moc přeju, abych už tohle nikdy nezažila, bylo to dost hrozný a celý to strašně trvalo. Vůbec si netroufám dát sem komentář ke svým zubům, abych něco nezakřikla, ale tohle byla taková epizoda, která měla svou příčinu a svůj následek. Vlastně i v rodině máme takových problémů relativně málo, tak snad... Jinak jsem připravená úspory na penzijním jednou vrazit do pusy. Tak jsem zvědavá, jak dlouho mi tohle odhodlání vydrží. A ještě aby do té doby vydržel i ten chrup. ![]()
...tak to je děs!.
Jako mě vrací za energie vždycky(mám schválně vyšší zálohy, abych pak nemusela doplácet). A i letos mi vraceli.
Všechny spotřeby mám tak nějak nastejno oproti loňsku, jen ta jediná elektřina, resp. její spotřeba je vyšší a o dost. Nechápu to, nejsem si totiž vědoma ničeho navíc(nový/jiný spotřebič, víc lidí v bytě taky není...)
Jestli zvedali ceny.?
Letos máme přeplatek ale na topení, na vodě je nedoplatek čemuž se nedivím, jsme tady čtyři lidi, předtím byl minimálně půlku času barák prázdný, furt se někdo máčí ve vaně, místo sauny.
A elektřina taky vyssi, víc vařím i pecu, celý den tu běží tři až čtyři počítače, co dřív nebyvalo. Mě to teda vůbec nepřekvapuje.
cena vody určitě stoupla, hlavně v Praze, protože celkově klesla spotřeba snad o třetinu, kvůli chybějícím turistům. ty režijní náklady se musí rozpocitat na menší počet kubíků.
S tím se asi nic teď nedá dělat.
continuity Cena vody je otřesná. Tak Veolia, že?
Tak hlavně bytové vodoměry jsou pouze poměrová měřidla, která nám neříkají, kolik zaplatím m3 vody, ale jaký poměr z celkové spotřeby domu zaplatím
olte Tak ale cena za m3 se snad dá dohledat a dopočítat.
whiskas jenomže to se stejně nedela tak, že se kubíky z meridla vynásobí cenou. Spotreba za celý dům se rozpocita poměrově podle spotreby z těch měřidel.
whiskas no ale cena vody je regulovaná, takže to jde taky za ministerstvem financí.
continuity To ano, ale ta regulace určuje jen mantinely, aby Veolie nešroubovala ceny až do nebes.
continuity Aha, hromadné rozpočítávání spotřeby neznám. My platíme za dům. Ale předpokládala jsem, že když má každý v bytě svůj měřák, tak platí dle prokázané spotřeby
. Alespoň v bytě (novostavba), který pronajímá přítel, to tak funguje.
Tak hlavně bytové vodoměry jsou pouze poměrová měřidla, která nám neříkají, kolik zaplatím m3 vody, ale jaký poměr z celkové spotřeby domu zaplatím
No, to bude ten problém.
Mně každej rok vraceli skoro na chlup přesně polovinu předešlýho poplatku. Jsem si říkala vem to čert... ale teď už jsem se dostala do mínusu
a tudíž můžu počítat s tím, že příští rok to bude dvojnásobek - když se podívám kam to směřuje už pár let
A přitom mám stejnej počet osob a stejnou spotřebu plus mínus, v životním stylu se taky nic nezměnilo (chodím celej koronáč do práce, stejně jako dřív).
Vono se s tím nedá asi moc dělat, a naše představenstvo je bezzubý (prakticky i ve skutečnosti, je to samej dědek
) a ani je nenapadne se s dodavatelem handrkovat.
Jedině jít do samostatnýho domku!
continuity U nás elektřina a plyn letos taky vyšší, obzvlášť ta elektřina mi neudělala radost, a taky mě to nepřekvapuje, holt jsme poslední rok skoro furt doma, denně si vaříme... U mě se ale zaměstnavatel celkem překvapivě vytasil s plánem kompenzovat zaměstnancům zvýšené náklady spojené s prací z domova, tak jsem zvědavá, jestli z toho něco kápne (a pokud jo, tak kolik). Zatím to vypadá hlavně na brutální papírování, snad to nebude kvůli dvěstěpadesáti korunám nebo tak něco. :)
Já jsem sice víc doma, to jo, ale zase tady rozhodně denně nevyvařuju, určitě víc neperu, naopak, nenosím ručníky z práce !!!! topení, tedy plyn, možná jelo malinko víc. Mě hlavně zarazil ten rozdíl + 5.000 a - 5.000 to je prostě desítka a to je neskutečný rozdíl . Přijde mi to divný.
Catherinne rozdíl deset tisíc je rozhodně divný moc!
Catherinne na vyuctovani bys mela mit stav plynomeru/elektromeru. Tak to zkontroluj, od odectu se to nemuze zas tak moc lisit, jestli jste to dostali ted
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.