"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 21:53

Dadoo to sis asi mohla odpustit

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 24. dubna 2021 22:09

crazydaisy Děkuju :-). Jak jsem psala, s paní doktorkou nemám problém, jen si myslím (i vzhedem k tomu, co jsem se dočetla zde), že ty moje zuby by potřebovaly určitý nadstandard, což je nejen o zručnosti, ale i o těch moderních technologiích, které se vyvíjí, jako v každém oboru. 

Ale je dobře, že jsou i ordinace na pokladnu, respektive, že existují úkony, které smluvní zařízení nabízí v rámci pojištění, protože určitě existuje řada lidí, kteří si nemohou nadstandard dovolit. 

Asi je i všude jiná situace. Já jsem hledala zubaře zástupně v HD a nesehnala jsem jediného (z těch chválených), všichni mají plno. Bylo mi to divné a dozvěděla jsem se, že tady jednou všichni "na pokladnu" (kromě úhrad za lepší plombu, korunku, zubní hygienu atp.), protože by ordinace, jako soukromá, neměla dost klientů. O pár km dál, v Plzni, je situace samozřejmě jiná.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 00:50

Len 

Hmmm, já jsem měla oteklou dáseň od jedniček až ke stoličkám a když jsem to zmáčkla, vytékal ten hnis tou dírou v zubu, bylo toho fakt hodně. Nevím, jestli by se to dalo označit jako váček. Dneska by se to teda řešilo rozříznutím dásně? Tenkrát jsem pořád chodila k zubaři, bolely mě zuby různě v puse, ale nedařilo se mu zjistit, proč. Jednoho dne jsem se probudila s takovým otokem a pak stačilo se dotknout toho špatného zubu a málem jsem vyskočila z kůže.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 07:01

dynda Nejsem si jistá, jak to přesně myslíš. Dírou v zubu, jakože byl otevřený? Ale to by pak příčina byla jasná.

Ne, rozříznutí dásně se dělá jen vzácněji, pokud se udělá hodně bolestivá "boulička" pod dásní, kde se hnis nedokáže dostat sám ven. Má to jen ulevit od bolesti z přetlaku. Příčinu to ale neřeší, je to jen symptomatická pomoc. K vyřešení je potřeba ošetřit příčinný mrtvý zub.

Online letfenixa
10897 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 07:09

whiskas presne takú som mala predchádzajúcu zubarku - milá, snaží sa mi zachraňovať zuby, trhanie len ako posledný variant. Potom som začala mať rôzne problémy s dasnami, ktoré odbyvala mávaním ruky a komentárom, že je to normálne. Tak som išla na konzultáciu na drahú kliniku, kde mi povedali, že treba veľa rôznych opráv za veľa peňazí. Následne som si našla súčasnú zubarku a VĎAKA tým vychytávkam mi opraví zub vrátane umrtvenia a vyplnenia kanálov počas jednej, max dvoch návštev. Aj tá návšteva inak trvá, môj najdlhší pobyt u nej v kresle trval 2 a trištvrte hodiny. Žiadna vata a domáce čistenie. Posledný kaz, ktorý mi 'opravila' predchádzajúca zubárka, tak vyvrtala len stred kazu a zub mi úplne zbytočne odumrel. 

Online letfenixa
10897 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 07:17

Jeden z tých dlhodobo riešených problémov, ktoré predchádzajúca zubárka riešila mávaním ruky a súčasná sa snaží, je hnis vytekajuci cez ďasno, kde mám dva vytrhnuté zuby. A vyzerá to, že hnus mám v celustnej kosti. Už bohvie koľko rokov.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 08:37

Mate nekdo zkusenost s manzelskou poradnou? 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 08:44

rasaNori ne ale zajima me to. Vlastne mam pocit, ze svagr se zenou chodili, kazdopadne manzelstvi trva a navenek se zda ok.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 09:30

Candance prave potrebuju vedet pro svagrovou... 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 09:40

Rhaenys a mate kazdy svuj vodomer? U nas v baraku ne, je to tak v mnoha starsich bytovych domech, takze se voda rozpocitava a je to opruz (jak z filmu Vlastnici) Treba u zname si soused napoustel vanu o velikosti vyrivky kazdy vecer...

Offline tv
4225 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 10:01

Lamicka ty jo, rozpočítávani podle bytu, to musí být masakr, myslela jsem, že vodoměry už jsou všude.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 10:46

tv bohuzel nejsou :( 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 11:36

rasaNori ja se nikdy neptala ale ona od nej odesla a poradna byla podminka  navratu. Ale nevim

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 11:53
Reakce na tv:

Lamicka ty jo, rozpočítávani podle bytu, to musí být masakr, myslela jsem, že vodoměry už jsou všude.

​Vodoměr máme, rovněž tak i měřiče na radiátorech... a stejně se to každý rok (za stejného počtu osob i stejného chování - jak píše Rhaenys ) zvyšuje tak, že mám skoro pocit že se muselo zdražit minimálně o sto procent.

Jde o to, že ten dodavatel prostě vyšpulí nějakou sumu, která je vždycky o hodně vyšší než prostý součet spotřeby domu, a ten rozdíl se rozpočítává na všechny ostatní. Aspoň tak mi to sdělil vždycky náš předseda SVJ (když jsem se rozčilovala ). Argumentují taky ztrátami "po cestě" nebo tak nějak, ovšem nevím proč by mě mělo zajímat že mají děravé potrubí, že jo. Leze mi to na nervy taky, ale kopat vzteky do zdi při čtení vyúčtování je tak jediný, co s tím můžu dělat

Offline Miru
16846 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 12:03

barbucha 

...mě zas letos překvapila elektřina.

Pokaždé mám přeplatek za energie. Ale letos jsem oproti jiným letům měla vyšší spotřebu elektřiny.

Dělám pořád vše stejně, počet lidí je v bytě také +/- stejný(spotřeba všeho).

Takže to nechápu.?.

Leda - jak je celej národ zavřenej doma, tak furt ležím na notebooku a víc peču v elektrický troubě,

že by to bylo tím.?

Offline mirajo
2672 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 12:10

barbuchaAle i tam, kde každý nájemník má vodoměr, má vodoměr i barák jako takový. Takže nevyšpulí dodavatel, ale liší se součet spotřeby jednotlivých partají a celkově domu, ten je vždycky vyšší. To může utíkat někde mezi, ale nemusí, protože se ví, že ty bytové vodoměry jsou méně přesné, trochu podměřují /aby byly přesné, stály by moc/. Takže nějaký rozdíl tam vzniká vždycky, majitel ho může rozpočítat mezi nájemníky, ale jen do určité výše, jaké, to netuším. Pokud je to víc, musí to doplatit on, nebo musí pátrat, kde mu to utíká, vyšší rozdíl už je na něm. Jak se to řeší u SVJ, to nevím. 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 12:34

mirajo 

Řeší se to přesně tak, jak jsem psala

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 12:38
Reakce na Dadoo:

Tak už můžete všechny zklidnit hormony

​Tak hlavně že sis užila i tenhle koment.

Offline mirajo
2672 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 12:44

barbuchaTak on majitel, pokud ten rozdíl je příliš vysoký, tu částku mezi všechny rozpustit nesmí podle zákona, musel by to doplatit on, tak má větší zájem na tom zjistit, kde je problém. V kibucu, kde všechno patří tak trochu všem, tu částku představenstvo /nebo jak se teď jmenuje?/ podělí, rozpustí a jede se dál. Ale i u vás bude mít barák vodoměr, neplatíš vodu, která se ztrácí na cestě z vodárny k vašemu domu, to by ten účet měl jiný grády

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 25. dubna 2021 12:49

mirajo 

Tak tím argumentuje ten náš předseda, já do toho tak nevidim, jen solim jak mourovatá. Problém je, že jsme ten kibuc

Je to na prd anžto jednoho ihned přejde úmysl šetřit a chovat se zodpovědně k životnímu prostředí... když stejně dostane účet jak za tryskáč.