Když se mi rozepíná kovový zip u bundy, jakoby hned po zapnutí někde v půlce se to prostě rozpoji... Bývá to poškozeny jen jezdec nebo už je to celej jetej zip? Jen jestli to mám vzít do opravny nebo rovnou do kontejneru.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja vyměnit zip, dělají to i Vietnamci v jejich prodejnách.
Tak Betty To už je moc peněz či práce na starší bundu;-). Občas mi právě pomůže si v opravné nechat ten jezdec cvaknout, ale to většinou se rozjíždí už od začátku.
Karja zkus zkoutnout ten zip, jestli tam není nějaký zoubek jakoby vyhnutý z řady.
Jak dlouho vydrží lucerna z vydlabané dýně, než se seschne a je na vyhození? Nikdy jsem to ještě nedělala.
Doma tak tři dny, venku počítám déle.
dzizisketa sousedi měli na zahradě vydlabanou dýni nejméně do Vánoc, možná i déle.
Karja někdy stačí lehký úder kladívkem na jezdec na ten tunylek, jak v něm drží taháček. Tím se Zoubek, který uzavírá zip dostane níž a zas to funguje.
dzizisketa po vydlabani ji proplachni slabym roztokem Sava. Pak vydrzi i dele nez 3 dny
clothilde To je dobrý nápad, vyzkouším. Nam vždycky nejdřív začne uvnitř plesnivět. Ale máme je na zahradě, tak to až tak nevadí, jenom už pak do nich nedávám svíčky, abych do nich nemusela sahat.
Venku dlouho, podle počasí, ty velké dýně měsíc určitě.
dynda vydlabané dýně ti vydrží venku měsíc? Nám teda maximálne týden, pak to hnije a plesniví.
Zkusím to Savo.
dynda continuity Nám teda měsíc taky nevydrží. Tak cca 14 dní.
dzizisketa Záleží na teplotě, jakmile klesne pod nulu, nevydrží ani týden a propadne se ta prořezaná část.
notna já v tom teda dost pálím svíčky, tak možná proto?
continuity Tak to nevím. Taky v ní zapalujeme každý večer dokud nezačne plesnivět.
Míváme je dlouho, když nemrzne a neprší na ně. Já to letos změřím, ale připadá mi to opravdu hodně dlouho.
To Savo zkusím, díky za tip clothilde Nám vydrží tak maximálně týden a ke konci už vypadá o dost strašidelněji. ![]()
Nikdy jsem dyni nedlabala, ale nezalezi trvanlivost na tom, jak moc se vybere ta duznina?
Mluvíte o Hokaido nebo o té velké?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí