"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 13:45

Kokoska Ja to tady teda naředím. Od včerejška vyčkávám, ať sem nelezu s blbostí, protože mě tvoje téma přijde dost závažné, já mám naštěstí jen blbinu. 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 13:47

continuity Když ty blbiny tak pomáhaj kolikrát! 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 13:50

Tchyně chce batůžek na nákupy, už si i něco pořídila, ale zdá se nám to doma jako blbost.

Nemáte někdo zkušenost s těmi nákupními tahacimi taškami? Co je tam důležité?

Má to docela z kopce a do kopce. Schody cestou nemá, ale asi 6x obrubnik. Má cenu řešit tašku, která umí jezdit po schodech? ( V domě schody má, ale tam ji to už někdo vynese - nebo si to vytahá sama po částech) a navic nevím, jestli to schodiště není príliš úzké. 

Cena není vůbec kritérium ( pokud to nebude stát desítku ), spíš potřebuji, aby to bylo šikovné, lehké a skladné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 13:58

continuity nevím, jak je na tom tchýně s kondicí a taky jak těžké nákupy tahá. Moje babička si tašku na kolečkách pořídila asi před deseti lety, byla z ní hrozně nadšená. Měla klasickou, žádné vychytávky do schodů, jezdila s ní tramvají, přes obrubníky,... Když se rozpadla, pořídila si zase stejnou. Konkrétní typ neporadím, ale když jsme vybírali tu druhou, vím, že dělali třeba i s kapsou na mražené, dobrý mi přijde i háček na košík.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 13:59

Karja dekuju :)

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 14:02

continuity je, tos cekat nemusela! Je jen dobre zacit o necem jinem. Podobne starosti ma urcite kdekdo, jen to tady neventiluje.

Offline Tabea
8150 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 14:33

continuity já mám tašku na kolečkách Vileda Gimi pro sebe. Na každý straně jsou tři kolečka, aby vyjela na schod nebo na obrubnik. Přijde mi to dobrý. Vejde se tam toho spousta. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 14:46

continuity oni nekteri lidi s temi taskami na koleckach nechteji chodit.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:49

Kokoska upřímnou soustrast a velmi pevné nervy.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 15:51

Candance já se jí ptát asi nebudu. Ona ji podle možná nechtěla hlavně kvůli ceně. Muž se jí nabízel, že ji nákup doveze, ale ona to neumí napsat, potřebuje v tom obchodě být ( tomu rozumim, taky se mi lépe nakupuje, když vidím,že mají hezké cukety).

Ten batůžek má asi za stovku. Opravdu ho nechci ani vidět radši.

Takže to prostě pořídím, mají podsklepený barák, tam je krámů, že jednu tašku to vcucne jako nic. V nejhorším ho daruje někomu, kdo ho bude chtít, je to taková čtvrt - dost důchodců. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 16:07

Dadoo dekuju

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 16:09

continuity z obchodu jde do kopce nebo z kopce? Nekomu pry vadi, kdyz tu plnou tasku tahne za sebou a musi zabrat, ze to vytocene rameno neni prijemne. Osobni zkusenost s tim nemam.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 16:41

Kokoska z obchodu je to do kopce. Dobrý podnet, díky.  Ještě jsem našla tašku, která se dá tlačit před sebou. To by asi bylo řešení. 

Offline Ify
138 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:05

Candance 

Ono to možná souvisí s dobou minulou, kdy se těmto taškám říkalo RVHP (Ráno Vyjedu Ho_no Přivezu).

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:25

Kokoska 

To mě mrzí jak to u vás dopadlo, teď to budeš mít ještě těžší, když zůstala matka sama, zvlášť když jak to popisuješ, moc sama bejt nemůže. Měly byste se se sestrou spiknout a nějak ji ukecat, nastěhovat se k ní přece nemůžeš... Držím palce ať to nějak skoulíš, vono už stačí ta mateřská školka co máš kolikrát na krku Honička na obě strany, ach jo!

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:27
Reakce na Ify:

Candance 

Ono to možná souvisí s dobou minulou, kdy se těmto taškám říkalo RVHP (Ráno Vyjedu Ho_no Přivezu).

​Jo, přesně! Moje matka si ji na stará kolena pořídila taky, znova, a já s ní a s tím krámem nechtěla chodit, to bych si radši bejvala vytahala ruce až ke kotníkům.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 18:48

Ify ja tomu taky jinak nereknu

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 19:30

barbucha nojo, ale ukecat ji k  cemu?  My sice mame pokoj pro navstevy, ale na dlouhodoby bydleni treba na nekolik let to neni. A uprimne, neumim si predstavit dlouhodobe souziti dua manzel - matka, zvlast kdyz on ted porad pracuje z domova. To bych se pak asi musela vystehovat, mezi nima fakt byt nechci. A kdyby mela byt v Praze v tom zaloznim byte, stejne by tam s ni nekdo musel byt. Jo, mozna by to bylo lepsi, nez 120 km od Prahy, ale jen mozna. Litala bych mezi tim vsim imrvere furt, takhle aspon delam bud to, nebo to druhy, i kdyz to neni ideal.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 19:34

Kokoska úprimnú sústrasť

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 25. listopadu 2021 19:35

letfenixa dekuju