"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 10:48

Jak probíhá denzitometrické vyšetření prosím?

Jak moc se budu svlékat?

Renusatko 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 11:13

Sweet Potato ležíš na zádech na vyšetřovacím stole, nad tebou jezdí "snímkovač". bez podprsenky, kovových věcí, tričko mít můžeš

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 11:16

moora Děkuju.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 11:26

Victoria V prvé řadě záleží s čím to člověk srovnává. pokud se šuntem tz Lidlu tak je samozřejmě nadšení pochopitelné:-)

nesrovnávám s běžným velkým vysavačem do zásuvky protože ten prostě nechci tak jsem ochotná akceptovat nějaké nedokonalosti - od věci na baterky lehké do ruky nečekám že bude stejně funkční jako ten trhač na 220:-)

10 min mně osobně 364 dnů v roce stačí protože ten prostor který obhospodařuju je malý. když si ho pak vezme syn a jde si vysát auto tak už to prostě nestačí. A to samé je s robotem pokud ho pustím v obyváku tak ho musím nechat nabít předtím než jde na další místnosti. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 12:12

Sweet Potato U nás jen kov, takže třeba legíny necháváme, trička bez ozdob, podprsenku posunujeme, snímkuje se bederní část páteře. Někde to ale můžou chtít vše automaticky.

Jinak jak píše moora , takové, u nás tři, rentgenové snímky. Můžeš být najezená a nemělo by před tím asi 14 být žádné vyšetření s kontrastní látkou.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 12:42

tina Taky momentálně vybírám tyčová vysavač. Mám vybraný Philips . Od něj mám zkušenost s normálním vysavačem a jsem s ním spokojená. Na YouTube jsem viděla srovnávací videa dyson x Philips a vycházel líp ten Philips.

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 12:51

Renusatko Děkuju. Už jsem pronikla bludištěm polikliniky Budějovická, překonala Babu Jagu na recepci a sedím v čekárně.

Výsledky si musím přijít vyzvednout! (Nejdřív ha 14 dní, nebo taky ne)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 13:03

Sweet PotatoTohle nechápu. Jako u nás je vytisknu a během 10 minut už odcházíš od doktora s popisem a návrhem léčby nebo léčbou.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 14:43

Sweet Potato je, tam jsem byla taky! Uz teda dyl, ale to bludiste je neskutecny. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 14:44

Renusatko jo, navrh lecby, tudle. Na ty Budejarne me odporucili na toho, kdo me tam poslal. Coz byla prakticka a k ty se hned tak nedostanu. 

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 14:49

Renusatko Mamograf tamtéž posílá zprávu lékaři, co vystavil žádanku a pacientce sms, že vše ok.

Nechápu, proč to tady nejde.

Já vím, jak to tam teď vypadá, tak jsem se po telefonu ptala, kde je najdu, prý žlutá budova, 1.patro. Jenže žlutá budova má nepropojené vchody 1-7, bez centrálního popisu, denzitometrie nikde napsaná není (ukrytá pod sono, rtg). A patro sice první, ale mínus! Představa, že to tam hledá někdo špatně pohyblivý...

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 14:50

Kokoska Herdek, že jsem se tu nezeptala, než jsem tam vlezla.

Offline DruI
5590 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 14:54

Sweet Potato Já na Buďárně jednou dokonce volala do ordinace, že je nemůžu najít (ale patro jsem trefila ;o). Člověk by řekl, že by si s tím označováním mohli dát větší práci.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 15:14

Sweet Potato navic se to porad meni, pro ty vysledky jsem si po trech tydnech sla uplne jinudy. A mam pocit, jak jsem tam tak bloudila, ze je nejak jinak i vstup do ty budovy s mamografem, to zas bude bojovka.

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 15:26

Kokoska Vlastně je to pro naše dobro. Trénink proti tomu Němci.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 15:29

Kokoska Sweet Potato Jenže praktik například nemůže předepsat nic než vápník. A v případě potřeby musíš hledat lékaře, který ti bude moct napsat něco víc a hlavně bude ochotný. 

U nás to funguje tak, že jdeš hned k doktorovi, on s tebou probere anamnézu, léky co bereš. Pokud tě posílá odborník (ortoped, gynekolog, revmatolog, endokrinolog) dostaneš výsledek s doporučením na zavedení léčby. Pokud tě posílá obvoďák nebo tě doktor posílá na převzetí do péče, tak se hned domluví ještě případně odběry a nasadí se hned léčba. 

V Brně jsou ty pracoviště tři. Na jednom to funguje jako u vás. Pacienti se tam nechají vyšetřit a potom chtějí léčbu nás, což nejde, protože je to na jiném přístroji. Často to končí novým, placeným vyšetřením u nás. Na druhém pracovišti, což je nemocnice, neberou skoro nikoho, protože v nemocnici ty lidi nikdo nechce léčit, takže třeba od praktika tam neberou. Posílají si tam jen své pacienty z revmatologie. 

Zajímavé je, že se to řeší na každém kongresu, ale pořád to moc nefunguje.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 15:31

Sweet Potato at si to nechaj, takovyhle prekvapka nemam rada! Kdyby aspon na konci bludiste byl kus sejra nebo jeste lip cokolady, ale né, tam je baba a fronta.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 15:38

Renusatko podle toho, co na me ta laskava maticka pri vyzvedavani vysledku zavrcela, bude me muset prakticka na zaklade tech vysledku nekam zase predat. Vapnik jsem si koupila sama, nejakej mix vapnik, horcik, zinek s vitaminem D, B6, mědí a manganem, primo je na tom napsany OSTEO. Podle vysledku mam neco v grafu na dolni hranici cerveny barvy v oblasti bederni patere a neco jeste v zelenym poli na levy kycli. Tak se asi jednou prelomim vejpul.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 15:45

Kokoska mně napsali calcichew, to je docela dobrý, připomíná mi to ňákej bonbon z dětství (chuťově). tak to se vždycky večer těším, že si dám :))

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 30. listopadu 2021 15:48

Sweet Potato Na webu to kdyžtak mívaj podrobnějc, zvlášť ty vchody tam píšou :)