"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 12. února 2022 17:21
Reakce na Makara:

slniecko na kole umí a na dojíždění do školy ho používá už teď, takže základní dovednost pro život v Holansku má. Byli jsme se tam podívat na podzim a můj muž, co nadšený cyklista, po návratu trpěl depresemi, jak je tuzemsko v silničním provozu k cyklistům nevstřícné. Ale stěhovat se prý nebudeme, protože jezdit jen po rovině by ho nebavilo.

Syn chce studovat space engineering. Už má splněn první úkol z přijímacího řízení. Ještě ho čekají 2 kola. Teď se potřebuje se učit matiku a fyziku v AJ a trpí, jak musí mrhat časem na literaturu, protože češtinářka je před maturitou neuvěřitelně "drtí". Fakt ty naše (nejen) střední školy potřebují reformu.

Budu mu závidět, protože ten popis průběhu studia mi přijde dost zajímavý v porovnání s tím, co jsem zažila já v minulém století. A nedělám si iluze, že by se to i na VŠ výrazně změnilo.

​Wow, ten obor!!!

Inak moja dcéra študuje to, čo kedysi ja a závidím jej to teda brutálne:)))....už som sa vyhrážala, že si to odskočím tam vyštudovať znova a lepšie:)))

Držím palce! a keby si mala akékoľvek otázky, kľudne sa pýtaj.

Apropó, čokoľvek väčšie (ak by ste to museli kupovať) nosiť je strata peňazí, všetko je tam lacnejšie, ešte aj poondiata IKEA. Teda potraviny viacmenej rovnako, ale také väčšie veci, ako elektronika, nejaké súčasti nábytku a pod. Čo je drahé, je stravovanie mimo domu. Ale to myslím skôr reštaurácie, nie fastfood, alebo školskú menzu (aj keď tam je to trochu iné, v tej škole majú maximálne tak polievku alebo sendvič, oni totiž Holanďania fičia systémom veľkých večerí a obed len tak na prežitie).

Offline Hanna6
94 příspěvků moje polička 12. února 2022 18:59

Mirka , @Sveet Potato

Umístění hotelu bylo pro konference ideální,  vzhledem k počtu svateb, často mezinárodních, na zámku  Sychrov (před covidem jedna za druhou), byl hotel frekventovaný.Mnohdy  zde byly i svatební hostiny. A to i proto, ze Zámecká restaurace  často měnila majitele, kvalita kuchyně byla značně kolísavá, dlouho byla zavřená. Zámek je velmi oblíben zahraničními filmaři, ti také potřebovali zázemí, v předcovidové době zde bylo mnoho narozeninových párty, atd. Hotel uplatnění měl.

Z mé zkušenosti, když jsme hlavním partnerům akce nabídli ubytování v hotelu poblíž zámku, uvítali klid a zázemí. 

Ale  dost již historie,  místo hotelu je Domov důchodců, a budoucnost ukáže.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 12. února 2022 20:17

continuity Díky za postřeh, ještě to tedy proberu s obdarovanou

Chci pořídit 4 do sady, tak vzhledem k ceně nechci koupit něco, co se bude blbě používat. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 12. února 2022 20:42

Lama_z_Lana to je nadhernej hrnek

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:23

Lama_z_Lana tady je fotka toho talíře z boku. Podle mě to bude ok.

Jinak nejlepší ceny pak má porzellantreff,si to spočítej, jestli to nevyjde i s poštou lépe. 

Jo a bacha na velikosti. Já mám ten největší hrnek na obrázku, udávaná velikost je 0.34 l a to teda nemá ani náhodou. Úplně plný nemá ani 0,3.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:30

continuity Ježiš dík, takovej nějakej obrázek jsem potřebovala a nějak jsem se nedogooglila Mamka by chtěla tu střední, na "kapučíno" a malý kafe s mlíkem- pro kámošky a tak . Na stránky mrknu, dík za tip. já chtěla objednat přímo z ofiko webu, protože tam mají vše v daným počtu - tak si to spočítám, jestli tam bude nějaký zásadní rozdíl. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:38

Lama_z_Lana tito jsou ještě o něco levnější, uvidíš, jestli budou všechno mít. mám voucher na 10 euro, kdybys to měla  nad 100. Do 23.2, ale oni pak něco posílají pořád. 

Je to vyzkoušené, akorát to rovnou radši zaplať kartou. Jednou jsem to platila převodem a strašně se to celé táhlo. Ani tak nejsou kdovijak rychlí, ale jde to rychleji. ( Úplně stejně pomalej je i ten ofiko web, Němci, ale zabalené je to vždy důkladně). 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:45

moora Ten vzor je fakt krásný, a ty talíře Do těch bych šla, kdyby se mi nezželelo našeho rodinného porcelánu (podle značky vyrobeno 1918-1938, ale nějak jsme se s máti nedopočítaly, kdy byl koupený - dědí se se to u nás v ženský linii). Chudák ležel x-let (tak 20) v krabici a já se rozhodla ho vrátit do života. Vůbec se mi nehodí, ale mám na něj vzpomínky z dětství a je prostě i tak pro mě krásnej

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:46

slniecko bude-li to aktualni, urcite se budu ptat. Pristupuji k tomu tak, ze kdyz chce studovat v zahranici, tak se o sebe musi byt schopen postarat sám, ale prece jen chci byt v obraze a na nektere nudne/nutne zalezitosti upozornit.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 12. února 2022 21:56

Makara tak to je jasné. Ale on sa rýchlo naučí .

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 13. února 2022 09:50

Nemáte prosím někdo dobrý tip na mořský kolagen s dobrým poměrem cena/výkon při dostatečném množství toho kolagenu (5-10g na porci...) ? Děkuju hezky předem.

Offline Tyana
příspěvků moje polička 14. února 2022 19:09

marieu Používám Collalloc, má 3,3 gramu a jsem s ním spokojená. Píšeš sice, že bys ráda 5-10g na porci, ale pravda je, že tělo tak vysokou dávku není schopno naráz vstřebat. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 14. února 2022 19:41

Tyana aha, díky za info! Nějak jsem si zafixovala, že až taková dávka má efekt...

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 15. února 2022 16:43

Zarinya je to reklama,nějaký profesionální power cleaner a ještě to drbe houbičkou.

Doporučuji Frosch malinový čistič vodného kamene. Teda furt smrdí octem, ale fakt stačí nastříkat a po chvíli opláchnout. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. února 2022 16:45
Offline Tak Betty
6157 příspěvků moje polička 15. února 2022 19:51

mám tři dávky očkování, tu třetí v prosinci 2021 a ted mi tečka ukazuje platnost do 16.3.2022. To je v pořádku? Můj muž to samé.

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 15. února 2022 20:00

Tak Betty mne platnost DO ukazuje jen druha davka, treti je bez omezeni, je tam jen datum ockovani.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 15. února 2022 21:15

Tak Betty taky třetí dávka v prosinci, u posilovací dávky mi to hláší vyprší 14.12.2024

Offline Tak Betty
6157 příspěvků moje polička 15. února 2022 22:42

Kokoska Torrah Tak jsem tečku vymazala, znova stáhla a načetla ten qr kod. A mám tam posilovací očkování 9.12.2021 a žádné do kdy. Fakt tomu nerozumím. Protože předtím jsem taky měla do 2024. Je v tom binec.