slniecko na kole umí a na dojíždění do školy ho používá už teď, takže základní dovednost pro život v Holansku má
. Byli jsme se tam podívat na podzim a můj muž, co nadšený cyklista, po návratu trpěl depresemi, jak je tuzemsko v silničním provozu k cyklistům nevstřícné. Ale stěhovat se prý nebudeme, protože jezdit jen po rovině by ho nebavilo
.
Syn chce studovat space engineering. Už má splněn první úkol z přijímacího řízení. Ještě ho čekají 2 kola. Teď se potřebuje se učit matiku a fyziku v AJ a trpí, jak musí mrhat časem na literaturu, protože češtinářka je před maturitou neuvěřitelně "drtí". Fakt ty naše (nejen) střední školy potřebují reformu.
Budu mu závidět, protože ten popis průběhu studia mi přijde dost zajímavý v porovnání s tím, co jsem zažila já v minulém století. A nedělám si iluze, že by se to i na VŠ výrazně změnilo.
Wow, ten obor!!!
Inak moja dcéra študuje to, čo kedysi ja a závidím jej to teda brutálne:)))....už som sa vyhrážala, že si to odskočím tam vyštudovať znova a lepšie:)))
Držím palce! a keby si mala akékoľvek otázky, kľudne sa pýtaj.
Apropó, čokoľvek väčšie (ak by ste to museli kupovať) nosiť je strata peňazí, všetko je tam lacnejšie, ešte aj poondiata IKEA. Teda potraviny viacmenej rovnako, ale také väčšie veci, ako elektronika, nejaké súčasti nábytku a pod. Čo je drahé, je stravovanie mimo domu. Ale to myslím skôr reštaurácie, nie fastfood, alebo školskú menzu (aj keď tam je to trochu iné, v tej škole majú maximálne tak polievku alebo sendvič, oni totiž Holanďania fičia systémom veľkých večerí a obed len tak na prežitie).