"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 05. února 2023 18:05

Pinot Noir Děkuji  Tu hodinu teda zvládl? To by šlo. A velikost odpovídá nebo větší / menší?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. února 2023 18:36

tv Ono to bývá nárokované bez označení. Já jsem kdysi zažila, v úplně prázdné tramvaji, že paní chtěl sedět zrovna na tom místě, co jsem seděla já. V MHD, s tím, že tam sedí vždycky. No to jsem teda nestoupla, nebylo to ani označené pro invalidy, ani nějak lukrativní místo.

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 05. února 2023 19:37

tv taky myslím, že jsi to pověsila někomu na "ale já si to sem věším pokaždé" :-)

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 05. února 2023 20:18

Renusatko Lenka22úplně vidím tu důchodkyni, co tam bydlí už čtyřicet let prostě. Beztak to je ta, co nezdraví. Chápete to? Pozdravíte a..nic. To už bylo v minulém domě, chlapecci zdravili, jedubaba neodpověděla..nechápu.

Kdyz jsem dávala na nástěnky v domech letáky ohledně ztracené kočky, v některých mi bylo vyloženě uzko..přísný zákaz dávání na nástěnku čehokoli, co se netýká domu! Výhrůžky, pokud někdo neudělá hlavní úklid.. taková až šikana mi to přišlo. To musí být bezva, v takovém domě bydlet.jsem na tom s prendavanim prádla ještě dobře, myslím.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 05. února 2023 20:38

Kam s dětma (6 a 13 let) v Praze do divadla? Co jsem koukala, tak je to buď pro hodně malé děti nebo zase pro velké. Je jedno zda hrají lidé či loutky. Jen nechci na Hurvínka. Máte někdo tip? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2023 20:43

tzaziki podívej se na divadlo minor, tam hrají i pro velké děti 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. února 2023 21:34

tv ani ti nasi slavni susedia pod nami (uz som tu o nich pisala) nezdravia. Deti ich vzdy pekne pozdravia a uz sa aj starsi pyta, preco ho ten pan neodzravi, mami on je zly? Ani neviem, co mu na to povedat. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 05. února 2023 21:38

Mrakoplas taky jsme měli takovou sousedku, člověk pozdravil, ona cumela a občas tím směrem foukla dým z cigára (ano, rada kouřila ve společných prostorách a ve výtahu ). Tak to trvalo par let. Jednou jsem nevydržela, byl to blbej den a po mem znovu neopetovanem pozdravu udělala na ni pěkně nahlas: buuuuuuuu. Světě div se, babe asi něco seplo v mozku a příště na pozdrav odpověděla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2023 21:41

Mrakoplas když se ptá, odpověděla bychAsi to neví, že mají odpovědět, nebo tak něco. Tohle je fakt neomalenost, odpovím komukoliv, kdo mě pozdraví.

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 05. února 2023 21:50

Mrakoplas říkám, že ten člověk není slušně vychovaný, když neumí odpovědět na pozdrav.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. února 2023 22:13

Malenge Evaeva tv ale oni dobre vedia pozdravit, ale nas ignoruju (lebo si dovolujeme chodit po podlahe). Ja uz nekomentujem, to bolo vzdy akurat kriku po celom schodisku (z ich strany). Jedine co som minule vyletela bolo, ked jedudedo zacal cosi pindat na mojho syna (ktory isiel sposobne po schodoch a este mu pochvalil psa). Tak som opacila, ze aky ma problem a on zdrhol a dalej cosi nadaval. Oni si furt brblu popod nos ale do oci ti nepovedia nic, aj sa nam vyhýbajú. To mi teda vyhovuje :) Dost casto nam klopali na radiator, az som sa raz nastvala a zadupala im naspat a odvtedy to nerobia. Ja som sa aj snazila po dobrom ale s nimi sa fakt neda, nevychadza s nimi nikto. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. února 2023 22:15

Evaeva vies co, starsiemu nemozem nic take povedat. On by bol schopny to nahlas vsade vykrikovat . Pred nim si musim davat velky pozor na jazyk :) 

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 05. února 2023 22:19

Mrakoplas to je neštěstí, takoví sousedi, tlapkam moc. Kolik že jim je?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. února 2023 22:25

tv nieco cez 70 ale ti ma este preziju, taki sa dozivaju stovky! Vies co ale uz mi nevadia. Zo zaciatku som bola nestastna, aj som zopar slz uronila, deti neustale karhala, aby nedupali..no kaslem na nich, nastastie nerobia vacsiu zlobu ako ze nadavaju a to dokazem ignorovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2023 22:26

Mrakoplas je to hrozně ubohý chování 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. února 2023 22:28

Malenge jej ale teraz som si spomenula, ze ja som na naseho jedudeda skusila raz cosi podobne. Nezdravil, ja ano. Raz ma zastavil a zacal mi zase nadavat, bez pozdravu. Tak som mu niekolkokrat za sebou zopakovala "dobry den". Tym som ho zjavne dorazila  a zacal ma nevyberavym slovnikom poucovat, ze som nevychovana

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 05. února 2023 22:39

Já mám taky problém se zdravením v domě, a sice denně se potkáváme s klukem tak cca 15 let, bydlí tu tak od 5 let, a ještě nás nepozdravil. To je tak divný se míjet na schodech s člověkem, kterej prostě nepromluví-nepozdraví. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 05. února 2023 22:45

Lenka22 A zdravil tě dřív aspon když šel s rodiči? Taky tyhle nezdraviče nemám ráda, ale dost často se ti teenageři styděj nebo prostě nevědi, vzpomínám si ty pocity, kdy jsem potkávala ženské jako jsem ted já a styděla jsem se jim říct dobrý den:-D

Myslim, že nějaké děti v ulici jsem taky zdravila jako první a už to dávaj:-D

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 05. února 2023 22:50
Reakce na Ounz:

Kan to někdo dělá?

​Já několikrát sáhla na páse na cizí flašku/plechovku, když ji ten přede mnou položil tak, že se na jedoucím páse protáčela na místě, a nevšiml si, že celý nákup už je za pokladnou, ale uprostřed pásu se protáčí jeho mattonka. Jednou jsem takhle taky postrčila cizí flašku tím oddělovačem na nákupy a paní přede mnou se omlouvala, že vždycky zapomene dát ty láhve na začátek, že když jsou na konci nákupu, takhle se tam kutálejí... Tak jsem jí řekla, že je stačí přece položit hrdlem po směru a točit se nebudou a ona byla hrozně překvapená a měla radost z takového objevu, prý ji to dosud nenapadlo. Vypadala, že to myslí upřímně.

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 05. února 2023 22:51

No úplně tu historii, když šel jako malej s rodičema si nepamatuju, ale pamatuju, že když šel sám už jako školák, tak nezdravil. Právě jsme ho omlouvali - no jo, je ještě malej, stydí se, pak už by teda větší, a teď je už zase teenager, a pořád nic :-) Jako já jsem ho, když byl malej, párkrát pozdravila jako první - Ahoj - , ale výchovnej vliv to nemělo. Tak holt se potkáváme mlčky. Bydlí nás tady pár rodin v domě, všichni se znají a tak, no...divný to je.