Co je to za typ, aspoň přibližně, nedá se najít na netu? Já používám rýžovar cca 15 let, ale vozím si ho z Japonska. Dneska už se dá slušný koupit i tady, ale viděla jsem jednou nějaký zdejší "jakožerýžovat" u známých a to byla teda katastrofa, to už bych asi fakt raději vařila v hrnci.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Ještě bych měla jeden dotaz k myčkám. Pokud do zásobníku doplním sůl, musím potom vždy tu sůli zalít vodou? Podle manuálu, který mám k nové myčce by to tak asi mělo být. ![]()
Já teď zprovozňovala novou myčku a tam bylo napsáno, že sůl se má zalít vodou jen napoprvé.
Děkuji za reakci. V tom mém manuálu práve toto napsáno není, tak jsem si nebyla jistá. Takže nyní tedy už pouze dosypávat.
Raději se ptám, než abych něco pokazila. ![]()
Děkuji. ![]()
Asi bude nejlepší nechat to po vyšetření vyříznout, ale nejlépe vám odpoví lékař. Protože jste mladá, případné jizvičky se bát nemusíte, zhojí se to většinou bez viditelných následků.
Vyriznout 
?? Kde je takovy ten smajlik, ktery se tu pouziva na strach z pavouků...?
Jinak nijak mlada uz nejsem, treti desitka klepe na dvere. Urcite pockam na doktora, spíš jsem chtěla posondovat teren, abych pripadne vedela, na co kyvnout a co radeji odmitnout. Myslite, ze vyriznuti by mohlo pomoct? Mi to nějak nedava smysl, je to jizva (prohluben), vyriznutim by se preci vytvořila jenom další jizva, nebo... ![]()
?
Třetí desítka?....tak to jste fakt pořád mladá. Nebojte, většina doktorů je normální a snaží se navrhnout nejlepší řešení. Jizvy bych se nebála, pokud vám doktor neřekne něco jiného. Kamarádka měla něco podobného, jako zmiňujete, a po prvotním šoku dopadlo vše ok.
Stoprocentně je to nějaký jakožerýžovar, značku jsem nenašla ani na netu. Já bych ho i vyhodila, ale cítím se trochu provinile kvůli těm pytlům zlikvidovaných věcí, i když jsem je buď rozdala nebo odvezla do sběrného kontejneru na textil, že kdyby hrnec zvládnul tu rýži natural, tak bych se nad ním smilovala.
tak zas jestli to nefunguje...
jsem se dočetla, že má nějaký problémy diakonie broumov v souvislosti s růstem minimální mzdy, u nás už je kontejner zalepenej s upozorněním, ať tam lidi nic nehážou, jsem zvědavá, co s těma hadrama teď budu dělat
No..ne. S tím jak to popisuje by měla jít na kožní, až se zjistí, že se do toho může pálit laserem, tsk prosím.
Já sem o sklepě nic nepsala, k tomu sklouzáváš ty. Jen sem napsala svůj názor.
Já bych si to rozhodně řezat nenechala, protože vyřiznutá jizva se zahojí jako větší jizva. Z toho popisu není moc jasné, jestli je to opravdu jizva (pak by to mohl řešit ten laser), nebo nehojící se místo. V obou případech samozřejmě pomůže doktor, ale pokud je to ta druhá varianta, mohlo by pomoci lehce to místo potřít Herpesinem. Je to sice na opary, ale někdy na takovou neplechu pomáhá. Pokud by to zabíralo, viděla bys to velmi brzy, třeba po dvou dnech.
Toho bych se taky bala, je to na hodne viditelnem miste, na tváři, takze nic, co bych mohla v pripade neuspechu schovat ofinou nebo cimkoli. Když si vezmu, že z kazde vyriznute pihy mam jizvu jako krava a tohle je minimálně stejne velké... Hodne bych se bala.
Jinak diky za rady, aby nedoslo k mylce - rozhodne s tim krome maximálně nějakého patlani nehodlám nic dělat, dokud nenavstivim doktora. Jen proate sonduju teorericke možnosti. Pokud to doktor doporučí, asi zauvazuju o tom laseru.
A už jsi to aspoň nějak zkusila? Já mám různé varianty programování podle typu rýže a a jídla a podobně, ale ti známí měli jen jednoduché "on" x "off" a jednu porci rýže jim to neuvařilo, rsp. ji to vždy připálilo.
Jinak je rýžovar super věc, v podstatě dáš podle odměrky rýži a adekvátně vodu (stupnice bývá uvnitř), já přihazuju rovnou i koření, zeleninu a podobně, dáš vařit a ona se sama po uvaření přepne do udržovacího teplotního režimu. Ty lepší mají i odložený start. Neuvaří o nic rychleji než klasicky, ale je to pohodlné. Vyzkoušela bych a pokud nebudeš spokojná, bez milosti vyhodit
Přežijí Birkenstocky pláž a moře? ![]()
Tie plastové určite ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí