Všem děkuji za recenze v kauze mop. Objednala jsem ten od Janulik03
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Jiná Realita dřeva se neboj, má to dlouhou životnost, přinejhorším se i plovoucí podlaha (jako máme my-dubovou), dá několikrát přebrousit. Ono záleží, po 10 letech je až na pár drobných úrazů úplně v pohodě, mám ji i v kuchyni, kolem linky teda pratelný koberce. Psí i kočičí drápy na ní vidět jsou, ale taky dobrý, v jedný místnosti jsou borovicový palubky a ty jsou od Goliáše po 6 letech fakt našrot, ale dřevo má fakt tu výhodu, že chytá patinu, která je krásná, i když už není v uplně top kondici, laminát jen a jen hnusne. A je to fakt celkem nesmrtelný, jak se to dá kdykoliv opravit, rozebrat, poškozená část vyměnit, přebrousit, naolejovat....
Tak Betty Tatk dej pak prosím vědět, jak jsi spokojená.
Jiná Realita mne tu olejovanou vymlouval parketar, ze se musi dratkovat. v byte bez zvere bych se tomu asi uplne nebranila, v dome bych to nechtela, urcite ne vsude. v patre by to mozna bylo fajn. v byte jsme meli parkety vsude, ale lakovany, vypadaly proste pouzivane. i po prebrouseni a prelakovani. ve vstupu jsem mela kus koberce pro pripady blativych a mokrych bot, vtipny bylo ze kdyz jsem hnala navstevu dovnitr at se nezouva, kazdy se peclive zul a ty boty odlozil vedle koberce na parkety:-))
Potrefenáhusa já se obávám i případné realizace, jsme na konci světa, což zužuje výběr, když si vzpomenu, jak hrozně nám třeba udělali dlažbu
a to byla "renomovaná" firma. a taková dubová podlaha se určitě musí umět dobře položit, aby se nějak nekroutila, nepracovala, musí být už z výroby ok...takže zatím se rozhlížím a pátrám, hledám recenze.
no jsem ve správném vlákně, tak to ještě rozvedu:
ohledně dřevěných podlah: jaké máte? zámkovou? parkety? máte to v kuchyni? jak máte vyřešený přechod mezi třeba dlažbou v kuchyni a dřevem jinde? jak vypadají třeba po pěti deseti letech?
prostě ocením cokoli, jakoukoli osobní skutečnou zkušenost.
hrozně ráda bych do toho dřeva šla, ale hrozně se toho bojím. dvacet let jsem zvyklá mít všude v "běžných denních místnostech" (nemyslím ložnice a pokoje) dlažbu, chodím doma často, hlavně v létě, obutá...pes do domu chodí poměrně málo, v zimě skoro vůbec, protože je hrozně mokrý a špinavý.
Parkety i jiné dřevěné podlahy se běžně vytírají, samozřejmě nesmí to plavat. Co vídám v bytech dřevěnou podlahu v kuchyních nebo koupelnách, tam je vždy znát, že trpí víc. Tím bych si starosti nepřidělávala. V obyváku bez problémů.
Tie co mate tu viledu, zoberie to aj vlasy? Neostavaju na zemi?
já si to představuju do obýváku, ložnice, do chodeb určitě ne, tam bych zas chtěla dlažbu přes celé přízemí, včetně koupelny, všude stejnou, navazující, "bezprahovou".
ale to dřevo
bratranec má v bytě v obýváku parkety a tam se prostě tak dobře sedí, a říká to každý, kdo u nich byl. ta podlaha je skvělá. jsou nelakované. mít v obýváku dlažbu je sice praktické, ale takové nepříjemné.
viktorka_od splavu Drátkovat?
Proč bych to asi dělala? Na dubové podlaze je nejhezčí ta patina, která běžným provozem vzniká ...
Tak Betty jo a ja to normalne hodim do pracky, ked je to spinave.
Jiná Realita Mám s podlahou z dubových fošen zkušenost asi 16 let. Je čím dál tím hezčí. Stala se mi spousta nehod, pokapala jsem ji krví z masa, polila vším možný, co dělá skvrny a dobrý...Něco jsem jen utřela, krev z masa zlikvidovala vatou namočenou v savu a něco tam i zůstalo. Ale na to je třeba se připravit, dřevěná podlaha je takový denik :-). Dokonce na ni vyteklo 170 litrů vody z bojleru, vznesla se, ale pak si zase lehla :-).
Tie co mate tu viledu, zoberie to aj vlasy? Neostavaju na zemi?
prex umyvankm mam povysavane, tak ani neviem ![]()
999
bojler.
to máte zřejmě ale masivní prkna, ne plovoucí vrstvenou podlahu?
Janulik03 no ja povysavam ale k umyvaniu sa dostanem az ked maly spi alebo ho dakto zoberie von (s nim nema zmysel umyvat) a medzitym mi zas napada trilion vlasoov, hrozne mi padaju a su vsade.
Jiná Realita Masivní prkna.
Jiná Realita drevena podlaha ja kazdym rokom krajsia. My name vsade vratane kucvyne a chodby drevenu plavacku s tvrdenym povrchom a v spamni mame dosky cca 50 rocne. Prebrusene a nalakovane. Teraz sa chystame prebrusit, opravit a naolejovat. Udrzba v pohode. Dratkovanie si pamatam iba ako decko u babky. V dnesnej dobe??? Na smiech, to keby mi podlahar povedal, tak od neho nechcem nic, padol by v mojich ociach na dno. Jedinu “dlazbu” mame vo vonkajsej vstupnej chodbe a to vo forme kamenneho koberca tak ako aj vonku na schodoch a na terase.
Pinot Noir možná to zkus vyprat, mám to samé a vyždímat to už jde perfektně
Pinot Noir Mám stejnej mop a to schnutí mi tak hrozný nepřijde. Vytřu pokoj, otevřu okno a než udělám koupelnu a předsíň, je pokoj suchej. Tím nechci zpochybňovat tvoji zkušenost, jenom že to bude individuální ![]()
Jiná Realita Mám zkušenost s 1/ plovoucí vrstvenou dubovou podlahou - mokré mytí tomu dobře nedělá, černá to okolo spár, což by ani přebroušení nevyřešilo. Je teda stará asi 15 let, možná že už se dělají lepší, chce to co nejvyšší vrstvu dřeva, což ale bohužel neřeší ty příčné spáry, ty černaj dost. 2/ původní dubové parkety z 30. let - nejsou perfektní, patinu a občas rozlezlé mezery, ale vytírání snáší skvěle, rychle schnou, používáne přípravek s včelím voskem.
Strašně bych chtěla to samé co 999, masivní dubová prkna, to je pro mě rozhodně top. Vůbec by mi nevadilo postupné patinování, naopak miluju jak dřevo trošku pracuje, jak jsou do něj zapsány nehody a příhody a jak po dlouhé době začne mít jemný reliéf (jak jsou léta tvrdší než okolní materiál)
V současném minibytě jsme měnili linoleum v kuchyňském koutu a pod ním našli dubové parkety - zcela zničené nánosy šílených lepidel. Taková škoda, vždyť dubové by měly vydržet skoro cokoli, zbytečné je přelepovat linem. A v pokoji chci měnit koberec, pod ním to bude vypadat stejně :-( asi ho tam necháme a přes něj položíme novej, to strhávání lepidla v různých stavech tvrdosti byl strašnej mazec.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje