Karja prosím tě, jen rychlý dotaz, kde se najíst v centru Jihlavy nebo v Humpolci? Nejlíp něco českého, dobrý poměr cena výkon, koutek nebo tak být nemusí.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Evaeva V Humpolci bych zkusila Papas Gardena v Jihlavě je populární Zverimex, ale nevím, zda neotvírají až odpoledne teď, možná změnily koncept a vždycky měli spíš něco speciálního, pak je nějaká v celku dobrá restaurace prý na náměstí dole v Jihlavě. Jinak na jídlo je to fakt špatne, není nic, co bych mohla doporučit, několikrát jsem se o tom bavila s místními rodáky a nic no...Jo možná tak u dálnice Motorest Melicana, to si vždycky všichni chválili, a tam české jídlo bude:-D
EvaevaKoukam, že v Jihlavě je nějaká restaurace Jihlavský parlament a nemá to úplně špatně recenze a vaří česká jídla. No my fakt tam vůbec na jídlo do těch měst nejezdime a moji přátelé taky ne. Tady je pár restauraci jakoby v penzionech na vesnicích, kde se dá slušně najíst, ale to je od dálnice dost daleko.
Evaeva Jo, vlastně jednou jsem byla na obědě ve Fabrice v Humpolci - je to hned naproti Papas a bylo to dobrý
Karja díky, díky. Nakonec jsme našli něco v Lukách, právě mi to i podle googlu přišlo dost bída. Akorát teď tvrdneme v koloně před Jihlavou, ale jakože to vůbec nejede
Takže to bude spíš na svačinu.
Marielle Jde ti o modlení jako takové (=modlí se děti?) nebo spíš o to společné modlení, jako sdílený zážitek?
Já nejsem z domu vedená k víře, ale děti chodí do katolické školy a mívají sdílenou modlitbu ve škole.
A jsem moc ráda, že mají náboženství, je to spíš tak filosoficky pojaté, u syna (v páté třídě) zatím jen společně čtou Letopisy Narnie a u dcery (8.třída) probírali třeba přechodové rituály v jednotlivých náboženstvích, to mi přišlo hodně zajímavé.
Marbuša Jasně, třeba moje nejbližší kamarádka je z tradiční katolické rodiny, bratr dokonce seběhl z kněžského semináře :-), tatínek byl aktivní u lidovců, ona sama má vystudované náboženství a pracuje jako nemocniční kaplanka a její muž je nevěřící. Ani děti vlastně nevychovává ve víře, nechává to v podstatě na nich.
Evaevadržím palce,já jsem tam visela 45 minút. Jsem teď Měřína, a jela jsem z domu přes dvě a půl hodiny. Peklo.
Nabozenstvi v mezinárodní škole musí byť obzvlášť zajímavé. Trochu jim závidím.
continuity Já taky!!! :-) Akorát učitelka náboženství na 2. stupni je trochu...(kráva?).
Ale zase byla v Praze a Kutné Hoře a dokonce o tom vyprávěla i dětem ve škole (aniž by tušila, že jsme z ČR) a byla hrozně nadšená, tak to má u mě bod k dobru! Je z Paraguaye, tak o to víc.
continuity už jsme po obědě. Ale minimálně 20 minut to bylo. Ještě jsem zvědavá, jak to bude před Brnem.
Karja Garfie My máme právě v okolí několik opravdu dobrých kamarádů, kteří jsou věřící a nikde není žádný problém. Možná nevědět to, tak to nijak nepoznám. Jen při té otázce manželství věřících a nevěřících jsou takový opatrní. Ale to jsou všechno věřící páry, které tím žijou a v kostele tráví velkou část svého času.
Bohužel otec synové kamarádky, bude asi jiný a holka je asi dost vychovaná, že určité věci musí být a nejede přes to vlak, i když sama to třeba i vidí jinak. Ale třeba se mýlím. Doma to asi raději vůbec neřekla. Oni by se určitě spolu domluvili, mluví o tom dost často a probírali různé varianty, než spolu začali vůbec "chodit". Přitom já bych ještě tak řekla, že najít si tohohle mého syna je výhra v loterii, protože on je opravdu za odměnu
. I když s ním mluvím, tak on ani neodmítá takovou výchovu dětí, ani to, že by do kostela občas zašel, dokonce vidí stejně i vstup do manželství a určitá pravidla, která z toho vyplívají. Jen sám tvrdí, že věřit tomu, jako celku, prostě nebude a v kostele několikrát týdně, čas trávit nechce. Celkově je mi spíš líto obou. Oni se k sobě strašně hodí. Zase jsou fakt mladí, tak ten následující čas ukáže, jak to spolu budou mít a snad mezitím nějak povolí i otec.
Tabea záleží, jak moc se chystáš jezdit a jak moc chceš investovat :-) Pokud občas, nebo se jen otrkáš a pak budeš bez nich, tak bych vzala něco jako Toto. Typově - aby měly navlékací punčošku a sucháč minimálně nad tím plastem. Jinak se to shrnuje a padá. Případně drahá ale pohodlná alternativa jsou měkké a pohodlné. Na dlaně mám moc ráda Rukavice:-)
Edit: ale sama chrániče posledních minimálně 15 let nepoužívám, takže vycházím z toho co se osvědčilo u dětí a co vídáme na táborech a závodech :-)
Renusatko a kolik je tvému synovi let? Zdá se mi mentálně hodně dospělý.
Tak Betty Teď mu bude 17 a holčině taky.
Neobjednával jste někdo z COS s expresním doručením UPS? Píšou 1 - 2 pracovní dny. Zajímalo by mě jesti to funguje.
Archivářka děkuji, napsalas to moc pěkně.
letfenixa rozumím. A taky jsem přemýšlela, co bych pro děti vybrala. Etiku = vyčlenění z kolektivu nebo náboženství? Jsem ráda, že dnes to nemusím řešit.
Ja verím, ale netolerujem Cirkev.
Syna sme prihlásili na náboženstvo. Na Slovensku musí každý chodiť buď na náboženstvo alebo etiku. Tak teraz začne s náboženstvom a uvidíme. Občas chodia s mužom spolu na omšu. Do kostolov chodíme na výletoch bežne.
Přesně, ještě jsem nenašla tu správnou církev pro sebe:D. Na náboženství holky taky dám, ať to znají, oč jako jde a můžeme pak tu správnou církev hledat spolu;-)
Garfie jde o sdílený zážitek (usebrání před spaním). minutka/dvě.
Děkuji všem za reakce, pomohly jste mi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje