"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2023 11:46

Karja prosím tě, jen rychlý dotaz, kde se najíst v centru Jihlavy nebo v Humpolci? Nejlíp něco českého, dobrý poměr cena výkon, koutek nebo tak být nemusí.

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 12:00

Evaeva V Humpolci bych zkusila Papas Gardena v Jihlavě je populární Zverimex, ale nevím, zda neotvírají až odpoledne teď, možná změnily koncept a vždycky měli spíš něco speciálního, pak je nějaká v celku dobrá restaurace prý na náměstí dole v Jihlavě. Jinak na jídlo je to fakt špatne, není nic, co bych mohla doporučit, několikrát jsem se o tom bavila s místními rodáky a nic no...Jo možná tak u dálnice Motorest Melicana, to si vždycky všichni chválili, a tam české jídlo bude:-D

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 12:06

EvaevaKoukam, že v Jihlavě je nějaká restaurace Jihlavský parlament a nemá to úplně špatně recenze a vaří česká jídla. No my fakt tam vůbec na jídlo do těch měst nejezdime a moji přátelé taky ne. Tady je pár restauraci jakoby v penzionech na vesnicích, kde se dá slušně najíst, ale to je od dálnice dost daleko. 

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 12:07

Evaeva Jo, vlastně jednou jsem byla na obědě ve Fabrice v Humpolci - je to hned naproti Papas a bylo to dobrý 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2023 12:36

Karja díky, díky. Nakonec jsme našli něco v Lukách, právě mi to i podle googlu přišlo dost bída. Akorát teď tvrdneme v koloně před Jihlavou, ale jakože to vůbec nejede Takže to bude spíš na svačinu.

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 12:56

Marielle Jde ti o modlení jako takové (=modlí se děti?) nebo spíš o to společné modlení, jako sdílený zážitek? 

Já nejsem z domu vedená k víře, ale děti chodí do katolické školy a mívají sdílenou modlitbu ve škole. 

A jsem moc ráda, že mají náboženství, je to spíš tak filosoficky pojaté, u syna (v páté třídě) zatím jen společně čtou Letopisy Narnie a u dcery (8.třída) probírali třeba přechodové rituály v jednotlivých náboženstvích, to mi přišlo hodně zajímavé. 

Marbuša Jasně, třeba moje nejbližší kamarádka je z tradiční katolické rodiny, bratr dokonce seběhl z kněžského semináře :-), tatínek byl aktivní u lidovců, ona sama má vystudované náboženství a pracuje jako nemocniční kaplanka a její muž je nevěřící. Ani děti vlastně nevychovává ve víře, nechává to v podstatě na nich.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 13:03

Evaevadržím palce,já jsem tam visela 45 minút. Jsem teď  Měřína, a jela jsem z domu přes dvě a půl hodiny. Peklo. 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 13:05

Garfie

Nabozenstvi v mezinárodní škole musí byť obzvlášť zajímavé. Trochu jim závidím. 

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 13:10

continuity Já taky!!! :-) Akorát učitelka náboženství na 2. stupni je trochu...(kráva?).  Ale zase byla v Praze a Kutné Hoře a dokonce o tom vyprávěla i dětem ve škole (aniž by tušila, že jsme z ČR) a byla hrozně nadšená, tak to má u mě bod k dobru! Je z Paraguaye, tak o to víc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2023 13:59

continuity už jsme po obědě. Ale minimálně 20 minut to bylo. Ještě jsem zvědavá, jak to bude před Brnem.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 14:22

Karja Garfie My máme právě v okolí několik opravdu dobrých kamarádů, kteří jsou věřící a nikde není žádný problém. Možná nevědět to, tak to nijak nepoznám. Jen při té otázce manželství věřících a nevěřících jsou takový opatrní. Ale to jsou všechno věřící páry, které tím žijou a v kostele tráví velkou část svého času. 

Bohužel otec synové kamarádky, bude asi jiný a holka je asi dost vychovaná, že určité věci musí být a nejede přes to vlak, i když sama to třeba i vidí jinak. Ale třeba se mýlím. Doma to asi raději vůbec neřekla. Oni by se určitě spolu domluvili, mluví o tom dost často a probírali různé varianty, než spolu začali vůbec "chodit". Přitom já bych ještě tak řekla, že najít si tohohle mého syna je výhra v loterii, protože on je opravdu za odměnu. I když s ním mluvím, tak on ani neodmítá takovou výchovu dětí, ani to, že by do kostela občas zašel, dokonce vidí stejně i vstup do manželství a určitá pravidla, která z toho vyplívají. Jen sám tvrdí, že věřit tomu, jako celku, prostě nebude a v kostele několikrát týdně, čas trávit nechce. Celkově je mi spíš líto obou. Oni se k sobě strašně hodí. Zase jsou fakt mladí, tak ten následující čas ukáže, jak to spolu budou mít a snad mezitím nějak povolí i otec. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 14:44

Tabea záleží, jak moc se chystáš jezdit a jak moc chceš investovat :-) Pokud občas, nebo se jen otrkáš a pak budeš bez nich, tak bych vzala něco jako Toto. Typově - aby měly navlékací punčošku a sucháč minimálně nad tím plastem. Jinak se to shrnuje a padá. Případně drahá ale pohodlná alternativa  jsou měkké a pohodlné. Na dlaně mám moc ráda Rukavice:-)

Edit: ale sama chrániče posledních minimálně 15 let nepoužívám, takže vycházím z toho co se osvědčilo u dětí a co vídáme na táborech a závodech :-)

Offline Tak Betty
6043 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 14:48

Renusatko a kolik je tvému synovi let? Zdá se mi mentálně hodně dospělý. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 14:52

Tak Betty Teď mu bude 17 a holčině taky. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 05. srpna 2023 15:20

Neobjednával jste někdo z COS s expresním doručením UPS? Píšou 1 - 2 pracovní dny. Zajímalo by mě jesti to funguje. 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 05. srpna 2023 21:11

Archivářka děkuji, napsalas to moc pěkně. 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 05. srpna 2023 21:23

letfenixa rozumím. A taky jsem přemýšlela, co bych pro děti vybrala. Etiku = vyčlenění z kolektivu nebo náboženství? Jsem ráda, že dnes to nemusím řešit. 

Offline Karja
44236 příspěvků moje polička 05. srpna 2023 21:33
Reakce na letfenixa:

Ja verím, ale netolerujem Cirkev. 

Syna sme prihlásili na náboženstvo. Na Slovensku musí každý chodiť buď na náboženstvo alebo etiku. Tak teraz začne s náboženstvom a uvidíme. Občas chodia s mužom spolu na omšu.  Do kostolov chodíme na výletoch bežne.

​Přesně, ještě jsem nenašla tu správnou církev pro sebe:D. Na náboženství holky taky dám, ať to znají, oč jako jde a můžeme pak tu správnou církev hledat spolu;-)

Offline Marielle
příspěvků moje polička 05. srpna 2023 22:11

Garfie jde o sdílený zážitek (usebrání před spaním). minutka/dvě.

Offline Marielle
příspěvků moje polička 05. srpna 2023 22:26

Děkuji všem za reakce, pomohly jste mi.