"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 19. srpna 2017 19:18
Reakce na :

No, jestli je to fakt z puklice, tak přelitím to nebude, bude to fakt přinesený. A pečlivě bych teď prohlížela ty ostatní, jestli se tam něco neukáže. No a orchidee sem měla čás na východ a část na západ, takže slunce to asi nehubí..

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 19. srpna 2017 19:43
Reakce na baltik:

Proto mě chlapi nebaví, ale volejbalistkám zadky okukuju, když už to na ten sport omylem přepnu. A zelenám závistí.

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 20. srpna 2017 19:59
Reakce na :

No asi bych pro přesný info googlila, ale ta doba, než se to projeví může bejt dlouhá (třeba u mě) já už si nepamatuju, jak se menoval ten přípravek, konec konců v Anglii budou mít asi něco jinýho, ale je to na tom napsaný, že je to na puklice, já byla v specielním květinářství a nechala si poradit od paní. To už neexistuje, takže bych šla do obi a spol..a zkusila ten postup co sem psala na viditlně postižený a ostatní bych postříkala. Soucítím ale teda..

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 20. srpna 2017 20:02
Reakce na :

tady něco je, myslím, že sem měla ten FastM, nekupovala bych nic na bázi oloeje, to sem měla před tím - spousta bordelu, účinek nula

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 20. srpna 2017 20:18
Reakce na :

To nevím, já to nestudovala tolik, ale teoreticky..? Já setřela ty puklice hadrem a pak postřik, nevyhazuju živý kytky, přijde mi to líto...

Offline Sweet Potato
40509 příspěvků moje polička 20. srpna 2017 20:22
Reakce na :

Puklice co nejpečlivěji mechanicky odrbat, vyměnit zem.

Offline Ginger
1217 příspěvků moje polička 20. srpna 2017 20:29
Reakce na :

S puklicemi to je tezke. Maji tell kryte stitkem a ten je castecne chrani pred postriky. Pokud muzete, izolujte napadene jedince do jine mistnosti a postrik opakovane. jeste je mozne zabalit kytku po plastoveho pytle a postrikat az v tom pytli. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 20. srpna 2017 20:35
Reakce na :

To vas lituju, puklice jsou hruza. My jsme meli krasny plnokvety oleandr a ten jsme kazdy rok letnili na chalupe. A temer kazdy rok jsme si z venku privezli puklice. Muz je vzdy mechanicky seskrabl a celou rostlinu postrikal. A to opakoval nekolikrat po sobe.  

Offline RoSa
10197 příspěvků moje polička 20. srpna 2017 21:02
Reakce na :

to si většinou člověk přitáhne s novou kytkou z obchodu... taky jsem to jednou donesla /orchidej to byla/, a už bych si to nechtěla zopáknout...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. srpna 2017 21:34
Reakce na :

No, já jsem jednou takhle zachraňovala kamarádovu kytku, pře ji dal k popelnici a mně jí bylo líto. Máma říkala, ať ji tam nechám, že budu litovat, ale nedala jsem si říct a měla pravdu, rozlezlo se mi to i po ostatních a ty prostředky na bázi oleje fakt nefungujou

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 21. srpna 2017 10:59
Reakce na :

Mně se osvědčilo omýt listy mýdlovou vodou.

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 21. srpna 2017 12:26
Reakce na :

Bohužel, to nevím - všimla jsem si toho vždycky jen náhodou, najednou tam prostě byly. A že by v jiném stadiu puklice vypadaly jako černí brouci (a pochodovaly ), to jsem v životě neslyšela. Nebude to něco jinýho, jakože útok ze dvou stran?

Offline Ounz
20539 příspěvků moje polička 21. srpna 2017 13:25
Reakce na :

No z fíkovníku to asi nebude, někde psali, že proti tomu pomáhá venčenía slunění, tak se jim asi daří víc doma.