No, jestli je to fakt z puklice, tak přelitím to nebude, bude to fakt přinesený. A pečlivě bych teď prohlížela ty ostatní, jestli se tam něco neukáže. No a orchidee sem měla čás na východ a část na západ, takže slunce to asi nehubí..
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Proto mě chlapi nebaví, ale volejbalistkám zadky okukuju, když už to na ten sport omylem přepnu. A zelenám závistí.
No asi bych pro přesný info googlila, ale ta doba, než se to projeví může bejt dlouhá (třeba u mě) já už si nepamatuju, jak se menoval ten přípravek, konec konců v Anglii budou mít asi něco jinýho, ale je to na tom napsaný, že je to na puklice, já byla v specielním květinářství a nechala si poradit od paní. To už neexistuje, takže bych šla do obi a spol..a zkusila ten postup co sem psala na viditlně postižený a ostatní bych postříkala. Soucítím ale teda..
To nevím, já to nestudovala tolik, ale teoreticky..? Já setřela ty puklice hadrem a pak postřik, nevyhazuju živý kytky, přijde mi to líto...
Puklice co nejpečlivěji mechanicky odrbat, vyměnit zem.
S puklicemi to je tezke. Maji tell kryte stitkem a ten je castecne chrani pred postriky. Pokud muzete, izolujte napadene jedince do jine mistnosti a postrik opakovane. jeste je mozne zabalit kytku po plastoveho pytle a postrikat az v tom pytli.
To vas lituju, puklice jsou hruza. My jsme meli krasny plnokvety oleandr a ten jsme kazdy rok letnili na chalupe. A temer kazdy rok jsme si z venku privezli puklice. Muz je vzdy mechanicky seskrabl a celou rostlinu postrikal. A to opakoval nekolikrat po sobe.
to si většinou člověk přitáhne s novou kytkou z obchodu... taky jsem to jednou donesla /orchidej to byla/, a už bych si to nechtěla zopáknout... ![]()
No, já jsem jednou takhle zachraňovala kamarádovu kytku, pře ji dal k popelnici a mně jí bylo líto. Máma říkala, ať ji tam nechám, že budu litovat, ale nedala jsem si říct a měla pravdu, rozlezlo se mi to i po ostatních a ty prostředky na bázi oleje fakt nefungujou
Mně se osvědčilo omýt listy mýdlovou vodou.
Bohužel, to nevím - všimla jsem si toho vždycky jen náhodou, najednou tam prostě byly. A že by v jiném stadiu puklice vypadaly jako černí brouci (a pochodovaly
), to jsem v životě neslyšela. Nebude to něco jinýho, jakože útok ze dvou stran? ![]()
No z fíkovníku to asi nebude, někde psali, že proti tomu pomáhá venčenía slunění, tak se jim asi daří víc doma.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí