"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online viktorka_od splavu
49382 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 09:55
Reakce na Lilly_Ku:

já čtyři, ale minule to bylo 8 a stejně.. takže jsem furt ve střehu!:-))

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 09:58

Mělo to nějakej efekt? Jako lepčí čuch, běh do schodů nebo 10 kilo+? Páč u mě teda nic!

Online viktorka_od splavu
49382 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 10:03
Reakce na Mutziputzi:

těch 10kg plus teda mám, ale není to tím:-) že bych udýchala víc to bohužel vůbec, ale to mám tak nějak odjakživa, asi malej hrudníček;-)) čuch.. možná jo. ale ten byl vcelku dobrej i předtim. ale zásadní efekt je ten, že sama nesmrdím!

jo ještě efekt na peněženku: nula. to utratim asi za něco jinýho, jen teda nevím za co. předtím jsem aspoň věděla;-)

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 10:20
Reakce na martek01:

Ja by som to teda možno šupla medzi ráno a večer. Najlepšie asi vyskúšať rôzne kombinácie a zistiť, čo ti najviac sedí.

Ráno a večer dávam HA sérum+matrixyl+olej a medzitým, po príchode z práce (odlíčení), dávam buffet a krém.

Offline Kitkatie
13 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 12:15

Prosímvás, je normální, že na prvním pracovním pohovoru vám dá personalistka hned po pozdravu psychotest bratru na dvě hodiny s tím, že na druhé kolo vás pozvou až podle výsledku? Tzn nikdo vám nedá žádné podrobné informace o pracovní pozici, takže vlastně ani nevíte, zda tam vůbec chcete. Chtěla bych nyní  změnit práci po cca 10 letech, takže jsem v současných zvyklostech na pracovním trhu zcela neorientovaná a tento přístup mne popravdě dost zarazil.

Offline Karja
44769 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 12:25
Reakce na Kitkatie:

Řekla bych že ne, nebo minimálně vás s tím mají seznámit již při pozvánce na ten pohovor.

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 12:37
Reakce na Kitkatie:

asi zalezi, co je to za misto, treba do jaderne elektrarny by to asi normalni bylo

Offline Kitkatie
13 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 12:47
Reakce na baltik:

tak jaderná elektrárna to nebyla :) Ani nic zvláštního, střední/vyšší management ve středně velké české společnosti. Čekala jsem v prvním kole pohovorů vzájemnou výměnu informací. Myslím, že jsem to možná neměla ani vyplňovat, nicméně mě to fakt překvapilo. Můj první pohovor po deseti letech v pozici uchazeče 

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 13:41

Neviete niekto, či na Slovensku pri vybavovaní nového pasu musím ten starý odovzdať už pri podávaní žiadosti alebo stačí až pri prevzatí nového? Platnosť starého mi síce končí až budúci rok, ale chcem si ho nechať obnoviť skôr, niekde požadujú pre vydanie víza určitú dobu platnosti aj po vypršaní víza. A nechce sa mi kvôli takému blbému dotazu vyvolávať na ministerstvo vnútra 

Offline Kitkatie
13 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 13:48
Reakce na :

díky :)

rozdýchám to a pro příště se raději připravím i na tuto možnost, resp. spíš na elegantní odmítnutí 

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:22
Reakce na Kitkatie:

Mně se teda nestalo že bych hned napoprvé dělala psychotest, ale někdy jsou postupy HR zvláštní.
Jeden z nejhorších zážitků pro mě byl telefonicky vedený detailní pohovor. To by nevadilo tolik, jako že mě paní personalistka zastihla v práci a i když jsem se opakovaně snažila vysvětlit, že jsem v kanceláři a určitě jsme schopné se domluvit na zavolání v jiný termín, trvala na tom, že musím hned teď a detailně. Bylo to velmi frustrující a pokládám to od ní za vyslovenou neprofesionalitu. O to místo jsem velmi stála, jinak bych ji odpálkovala hned. Až na konci hodinového telefonátu mi sdělila, že jsou tam stejně všichni mladší, takže vlastně smolík.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:28
Reakce na Kitkatie:

Ve většině případů co jsem zažila tak nebyly vůbec žádné psychotesty (mám profesi mimo armádu, policii, záchranné složky atd).

U dvou firem kde jakási forma psychotestu byla pak došlo k tomu, že neměli ani tu slušnost se ozvat či jste nebo nejste vhodný kandidát. Přišlo mi, že měli velké nároky na zaměstnance, ale na vlastní firemní kulturu moc ne. Vždycky to ale bylo v pořadí úvod-krátky pohovor se základními údaji-test.

Celkem by mě zajímalo, jak se k vám potom zachová firma, která vám místo představení dá do ruky psychotest.

A hodně štěstí vám přeju.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:33

On je ještě rozdíl psychotest a test odborných znalostí/test jazykových znalostí (předpokládám, že vaší kamarádky se týkal ten druhý typ testu když píšete o technickém vzdělání).

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:38
Reakce na Kitkatie:

kdyz si to tak rekapituluju, tak asi dvakrat jsem psychotest delala, ale vzdy z domu, pres pocitac, po prvni schuzce s personalni agenturou a vysledek mi dali zpracovany

na ne-prijeti mi ale prislo ze to nema zadny vliv, nikdo se k tomu uz nikdy nevracel a nevyjadroval

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:47
Reakce na :

To je přiznám, že to další využití si neumím představit (myšleno vážně, neironicky) a zajímalo by mě to.

Já jsem se setkala spíš s jazykovými testy typu "přijímací zkouška na VŠ" a s odbornými testy, které ověřovaly jestli se člověk orientuje např. v odborných pojmech, vyhláškách, přístup k etickým principům atd.

Vy možná mluvíte o situaci, kdy dostanete nějaký větší odborný text k překladu nebo nějakou marketingovou studii atd. Prosím, jestli vám to není moc proti srsti, tak aspoň naznačte.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:47

tyjo, taky někomu z vás ten ruský špion v kanadě připomíná herce tchéky karyo, který hrál v brutální nikitě? 

Offline Kitkatie
13 příspěvků moje polička 22. srpna 2017 14:49

Děkuji za reakce, zachovala jsem se asi jako hlupák, že jsem jim to tam vyplnila. Nicméně budu pro příště poučená, že tento postup pohovoru není běžná praxe. Teď mě napadá, že to možná byla zkouška, zda člověk na sobě nechá dříví štípat - tak to jsem teda neprošla