Emi no tak jedině požádat o smazání zálohy a pohrozit udáním pro porušení zásad GDPR, když to neudělají.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Emi no "smazane" fakt neznamena ze zmiznou, bohuzel. ja bych se s tim proste smirila, a propriste se toho vyvarovala
continuity Svůj pracovní email jsem nepoužívala v komunikaci s přáteli mimo firmu ani na objednávky, takže je tam jen zlomek mé soukromé korespondence, ale rozhodně se z toho poučím a budu na muže přísnější. A vlastně i na kolegy, když se z nich stanou přátelé.
Kokoskajá teda v práci do emailu nenapíšu nic, co by mi vadilo, kdyby se vyneslo. To že někdo omylem přepošle celou interní komunikaci na klienta se stává pořád a když jsou tam informace, že je dotyčný slaboduchy, fakt se to vysvětluje hodně blbě.
viktorka_od splavu continuity Výplatní pásky jsou zaheslované, ale heslo se dokáže snadno zjistit. Logika hesla je stejná pro celou společnost ale
tak tedy logika hesla - obecně známá - mne dostala![]()
Emi tak muži novou pracovní adresu nedavej a je to. Když si potřebuji něco od něj přeposlat na pracovní, tak si to přepošlu já, ale po zvážení, jestli to chci dělat.
continuity jojo, taky tlacitko Odpovedet vsem je dost nebezpecny ![]()
SunEclipse viktorka_od splavu No, jenže i když je donutím zálohu smazat, jsou tu denní zálohy, co se teď nově začaly dělat. Je to fakt blbě řešitelné.
continuity Taky tam nepíšu nic, co by mi vadilo, kdyby se vyneslo. Ale pořád vnímám jako velký rozdíl, když mou blbostí unikne jeden email, a když někdo cizí dostane přístup ke všem mým soukromým emailům.
Makara to radši ani nejdu komentovat.
Jako ty výplatnice jsou obecně hrozný voser. Buď je zabezpečis a pak se k nim po delší době nebo po odchodu blbě dostává i ten zaměstnanec nebo ne a pak to dopadá takto.
My je máme v aplikaci, můžu si je ztáhnout, ale když budu posílat na soukromý email pasky za několik let, bude určitě brečet ten systém na ochranu dat. To fakt nemá rozumné řešení.
Makara nas klienti vzdycky perovali, jak musi byt vstupni heslo do programu bezpecny, ze se pri psani nesmi zobrazovat atd. Na skolenich jsem vysvetlovala, co neni vhodny heslo, co by melo mit a co nemelo (taky proc se teda pri psani nezobrazuje). Pak tam prijdu a hesla jsou vyveseny se jmeny jejich uzivatelu u pocitace na nastence.
Emi tak těžko vyčítat zaměstnavateli, že zálohuje. Spíš bych se ptala, co dělal doteď.
Já ten mentální problém s přístupem do celé schránky mám taky, jen nevím, když jste o tom všichni věděli a akceptovali to, jak by se to vykládalo.
continuity kdysi tohle jeden kolega udelal a byl z toho opravdu velky pruser, takze to pokazde 6x kontroluju nez neco preposilam, at tam nezustane historie:-) jinak sama mam pripojenou schranku sveho predchudce a je furt "ziva", akorat teda mel moznost si to promazat, coz teda neudelal, nemel tam nic vyslovene soukromeho a pratelskou komunikaci se zakazniky nad ramec suchych info mi sam doporucil vyuzit:-P
continuity tohle jsem vyřešila staromódně = každý měsíc si výplatnici vytisknu a hodím do svý skříňky. Až budu odcházet, sbalim si přezůvky, hrnek a štůsek.. ![]()
Kokoska jako u klientů z vašeho segmentu to je nejhorší, nejhorší... vstávají mi vlasy hrůzou, jen si na to vzpomenu, ale budou nově pod zákonem o kybernetické bezpečnosti, tak snad se to nějak zlepší.
Makara Pro velkou část firmy je problém se k té informaci dostat, takže to asi v zásadě obecně funguje. Ale u nás v úseku se z různých důvodů tyhle informace používají, takže jsou snadno dohledatelné. A výplatní pásky má mzdová účetní poslat na soukromý email, jenže občas je pošle na pracovní...
viktorka_od splavu no tak vidíme, že připojování cizích emailových schránek je zcela běžné.
To je na to podat metodický dotaz na úřad.
continuity narizuj ajtakovi neco kolem pocitacu, mailu, dat... nebo jsi myslela zdravotniky?
Emi "výplatní pásky má mzdová účetní poslat na soukromý email" ![]()
kristepane to je může rovnou posílat jako pohlednici, vyjde to nastejno...že by je posílala šifrovaně si nedělám iluze....![]()
continuity Pořád myslím, že je rozdíl mezi tím, když si má nástupkyně připojí schránku s mou promazanou poštu, a když má nástupkyně dostane mou poštu včetně mnou smazaných soukromých emailů. A dosavadní praxe byla taková, že jsem smazané emaily svých bývalých kolegů neměla k dispozici.
Kokoska jj, zdravotníky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.