SunEclipse no, to koukam teda. my mame aplikaci plus sifrovany zpravy pro ty co nemaji smrtphone, ja to heslo ale zapomnela (snadno odvoditelny nebylo:-))continuity ja to beru tak, ze pracovni mail neni muj ale zamestnavatele, byt vim ze volne to cist "nesmi". ja teda pres maily s rodinou ani prateli ani uz davno nekomunikuju, tak by me to nenapadlo, ale jinak jsem to mela jako ty, od doby vytacenyho pripojeni-zrovna nedavno jsme na to doma vzpominali:-) tu schranku porad mam, jako takovou tu "obnovovaci" adresu![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity tak ti budou mit plno pozadavku, budou chtit nove smlouvy nebo aspon dodatky s presnym popisem zabezpeceni dat a pristupu, popisy co se stane v pripade uniku informaci, s postihy od pokut po trestni rizeni, pokud se prokaze zavineni ze strany dodavatele, ovsem ta hesla na nastenkach viset zustanou.
Emirozdíl to je, ale těžko budeš podávat stížnost na to, že tvůj zaměstnavatel začal emaily zálohovat. To měl totiž dělat od začátku věků.
Zkusit to můžeš, ale je to technický problém. Ty zálohy jsou od toho,aby se k těm datům dalo vrátit, technicky většinou není úplně možné ani žádoucí to zpětně promazavat.
Emi ja chapu ze je to pro tebe neprijemna situace a jestlk je ta kolegyne nejaka mrcha ze by ti z toho mohla vyrobit neprijemnost, zvazila bych hnat to vejs s odvolanim na ty vyplatnice apod, aby ti to dovolili protridit, ale fakt do budoucna doporucuju myslet na to, ze co jednou das na sit proste uz nokdy nesmazes, je to nafurt (at uz sit firemni nebo verejny web, vsecko se nekam zalohuje/nekdo si to stahne a ulozi bokem atdatd.
continuity asi by ale slo, aby ty promazany nedostala k dispozici ta kolegyne
viktorka_od splavu continuity Výplatní pásky jsou zaheslované, ale heslo se dokáže snadno zjistit.
To by mě docela zajímalo. Jak?!
Ne že bych trpěla stihomamem... navíc to sama otvírám tak jednou za půl roku, abych akorát věděla kolik mi zbývá dovolený, jinak je mi celá slavná výplatní páska celkem fuk (přijde avízo z banky, a hotovo). Ale že by se heslo snadno zjistilo? Dodali mi tak divný, že si vůbec nedokážu představit jak by na něj někdo přišel
Jako jo, ajťáci ho znají, a pokud je zajímá můj výdělek, nechť si posloužej... ale že by jim za to někdo platil horentní sumy, dost pochybuju. Zvědaví závistivci bejvaj lakomí ![]()
barbucha tak jestli na to maji nejaky pravidlo yymmdd-jmeno....
continuity Problém není zálohování, ale neomezený přístup do mé schránky, do které se znovu přidají smazané emaily.
viktorka_od splavu Kolegyně je mrcha, takže je mi nepříjemné, že mi bude prolézat korespondenci. Je to trochu jako když mi někdo cizí leze do šuplíků s osobními věcmi. Spodní prádlo používáme všichni, ale nevidím důvod, proč by si měl někdo bez mého souhlasu to mé prohlížet.
Ale rozhodně podruhé tuhle chybu neudělám.
barbucha k tomu mam srandovni poznatek. kdysi pri nastupu do firmy (ted uz se to tak nedela) jsem dostala nejake pristupy pod svym jmenem a prednastavenym heslem coz byl nazev firmy. s tim, ze po prvnim prihlaseni si mam zmenit heslo, klasicky. no o mnoho let pozdeji pri nejakem skoleni mi kolegine z it obdivne sdelila, ze jsem jedna z mala kdo to heslo zmenil, vetsina kolegu si tam nechala to puvodni![]()
viktorka_od splavu Jj, pracovní klidně ať si prohlížejí, ale smazané soukromé by neměli obnovovat plošně, bez vyžádání, jen pro jistotu.
viktorka_od splavu asi jo, taky záleží na důvodech připojení té schránky. Možná se jim nedávno stalo, že to někdo smazal sakumprask celé. Vím já?
Podle je to celé kravina to takto dělat, v životě jsem to nezažila, ani u žádného klienta a že jsem jich prošla za život vyšší desítky. Na to,co se stane s účtem a emaily jsme se ptali u těch analýz, co jsme dělali, úplně vždy. Maximálně se adresa přesměrovala na šéfa/na nástupce.
Teď to dělá MS, ze standartní postup je, že one drive přijde šéfovi. Ale jen to,co tam zbylo. To je kvůli tomu, že jsou takový filutove,co si na osobní onedrive dají agendu celého odboru. Z toho tě pak může trefit šlak a je s tím hrozně práce to přesunout a znovu nasdilet.
barbucha Všichni známe logiku vytvoření hesla, je napsaná v každém emailu s výplatní páskou. Je to fakt jednoduché. Složitější je dostat se k té cizí pásce.
Ale s tím připojením já mám problém od začátku. Je to prostě divné. Ale ty si řekla, že se to u vás tak dělá a sama máš připojené schránky svých kolegů. To je pak těžké, no.
Jako můžeš zkusit podání na ÚOOÚ, samotnou by mě zajímalo, co by na to řekli.
barbucha Všichni známe logiku vytvoření hesla, je napsaná v každém emailu s výplatní páskou. Je to fakt jednoduché. Složitější je dostat se k té cizí pásce.
To je teda taky paráda ![]()
Emi a jak by asi urcili, co je pracovni a co soukrome? Co se smi obnovit a co ne?
barbucha tak jestli na to maji nejaky pravidlo yymmdd-jmeno....
Ale právě akorát tak prd! U nás to museli vymejšlet tak s trojkou v žíle ajťáci
Každej vyfásnul co je napadlo... no já vám to klidně řeknu, bez následnýho čísla (pro jistotu, muhehe) - jsem vedená jako ekoterorista ![]()
Emi to bych teda tu logiku chtěla vidět...
barbucha ja nemyslela u vas, ale u Emi!
Tak já myslela že ty pravidla/způsoby jsou všude +- stejný...
barbucha ale ne, hesla mají být generované náhodně a dnes jsou systémy, co to vymýšlejí.
Prvotní hesla typu nbusr123 jsme měli někde na přelomu tisíciletí a celé Slovensko pak mělo z úřadu, který takto dbal na bezpečnost státu, několik let srandu.
No a nám výplatní pásky roznáší každý měsíc šéf jen papírově. Je jak Večerníček ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.