"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 05. února 2024 10:18

Karja já si zas vybavuju Chůvu Fine, jak její matka měla gauč potažený igelitem :-)

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 05. února 2024 10:29

Magráta Moji tcháni mají gauč potažený nějakou ovcí, tak jako navolno, my jsme se tomu vždycky hrozně smáli, protože ten gauč jsme vlastně nikdy neviděli. Ted mi říkali, že shánějí nový a kolik (?!) stál ten původní. Na to, že byl tak drahej a nikdy nebyl spatřen.....

Offline Janulik03
20298 příspěvků moje polička 05. února 2024 11:04

Karja moja teda mala rohovy gauč a potiahnutý takym usitym povlakom. Ked jej dcera isla prerábať po nej byt, tak stiahli poťah a bol pod nim krasny kožený poťah. Gauč ako nový a navyše zistili, že je roztahovaci.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 05. února 2024 13:09
Reakce na Magráta:

Karja já si zas vybavuju Chůvu Fine, jak její matka měla gauč potažený igelitem :-)

​Moje extchyně měla v kuchyni nějakej koberec, ale bála se aby se nezničil... tak na něj prostřela osušku. A pak jí bylo líto osušky... Nakonec skončila se třema vrstvama: koberec, osuška, přes to celý igelit. Nádhera. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. února 2024 13:17

barbucha Tak všude je normální maskovat vošklivý, jen v čr se maskuje nový, aby to nebylo brzo vošklivý. Ale znám to z rodiny taky, né že né.

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 05. února 2024 13:19

Kan jsou země, kde mají taxikáři na sedačkách igelit, aby se jim neponičily

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. února 2024 13:26

Tabea Tak i v některých hotelech mají třeba ovladače od TV v igelitu, nechápu teda u 4*

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. února 2024 13:28

Karja Já jsem na nový gauč koupila teflonové povlaky. Hlavně u nás kvůli kočkám. Jsem spokojená, protože kočky si toho nevšimnou, vylité pití by se vypralo, kočičí chlupy z toho jdou vlhkou rukou a když přijde návštěva, tak ho sundám. Problém jeden teda má, je to látka prošitá právě nějakou folií a kde se nejvíc sedí, tak se to vytrhává. Nejsou tam díry, ale na větší ploše je tak vidět, že už to není prošité. Příští koupím bez toho telonového spodku, protože je to u nás i zbytečné. 

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 05. února 2024 13:31

Tabea jestli se jim nechce obcas cistit zeblity sedacky, tak se nedivim.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 05. února 2024 14:02

Renusatko Jo, já plánuji koupit gauč vyhledově nový a prostě s nějakou lepší látkou která se bude lépe udržovat. Ale všeho dočasu, ted si užívám, že nemusim děti furt okřikovat, když tam dělají nějaké parakotouly atp. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. února 2024 14:11

Karja Dej vedet co jste vybrali. My meli kozeny, ale ten strasne studi a prehozy z toho sjizdeji...tak jsme ho dali na chatu a koupili takovy plysovy. No coz o to sedi se na nem skvele, je obrovsky, rozkladaci. Ale asi neni tekutina/jidlo, ktera by v nem nebyla vsakla. Pocuralo mi ho dite kamaradky, nas pes, vylila jsem do nej cely hrnek svaraku a naposled kafe, kdyz do me syn drcnul. No proste dokud jsou deti (a psi) mali nema cenu to resit, ale ten jednou pujde

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. února 2024 14:34
Reakce na barbucha:

​Moje extchyně měla v kuchyni nějakej koberec, ale bála se aby se nezničil... tak na něj prostřela osušku. A pak jí bylo líto osušky... Nakonec skončila se třema vrstvama: koberec, osuška, přes to celý igelit. Nádhera. 

​niee, to je moc 

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 05. února 2024 14:35

Potřebuju najít nějaký ideální nástroj, kam nasázím několik desítek obrázků, půjde to nasdilet k prohlížení, ale ne k úpravám, snadno to já sama upravím (přidám obrázky, vymažu obrázky). Něco, kam půjde nahrát ty obrázky v různých velikostech i formátech (jako na šířku, na výšku, různě velké).

Nepředstavuju si formát fotoalba, spíš něco jako nekonečnou stránku ve wordovskym dokumentu. Ale nechci ten Word, protože tam musím každýmu obrázku nastavit formátování, obtékání, když pohnu s jedním, celý se mi to rozpadne. Chci něco, kde můžu snadno ty fotky přeskupit a ideálně je i nějak rozčlenit do skupin a přidat k tomu nějaký popisky...

A ještě aby to byl nástroj zdarma kam se jde přihlásit účtem od googlu nebo aby byl v balíku Google nebo Office365.

Našla jsem třeba Google Sway, to vypadá perfektně, ale pro moje účely až příliš profi a nemá to úplně intuitivní ovládání (nebo jakože jo, ale chci tam jen naházet obrázky, ne se dlouho crcat s nastavením.)

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 05. února 2024 14:42

Jos Není to aktuální, ale buď mi tady andulka doporučovala sametový, i to má pěkné recenze na netu, že je to fakt vodou čistitelný a nebo má sousedka takový vytuněný potah, s přirážkou teda taky vytuněnou ale je to omyvatelné uplně jakože dočista. 

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 05. února 2024 14:56

Karja teď jsem někde na TW viděla gauč s vodoodpudivým potahem. Typ na nej vylil kafe a to steklo na podlahu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2024 15:53

Jos my máme sedačku od Jecha, ani nemáme potah té nejlepší kategorie a vypadá pěkně i s dětmi. Máme teda takovou čokoládové barvy, hrubší látku, ale už jí samozřejmě polily, poblily i počůraly a všechno jde v pohodě vodou nebo čističem. Čistit jsme jí nechali jen jednou za osm let. Chtělo by to teda obnovit impregnaci, ale i tak jde čistit dobře.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 05. února 2024 16:27

žluťásek nejaky webovy fotoalbum by ti nevyhovovalo?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. února 2024 16:35

Karja My jsme měli předtím sedačku s nějakou nano úpravou asi 18 let. Ta odolala dětem, jídlu, pití, dobře se čistila jen vodou a zvládla i první kočku. Jenže potom si ji vzal do parády kocour a drápy nezvládla a pak už nám ji firma nechtěla vyčistit. Takže ochrana teď je jen proti kocourovi už.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 05. února 2024 16:39

moora je to jedna z variant, jen ne úplně uzivatelsky příjemná. Chtěla bych, aby to bylo přehledný, fajn k prohlížení. posouvání fotku po fotce mi u desítek nepřijde moc zábava

Offline bubak
29 příspěvků moje polička 05. února 2024 16:51

žluťásek google sites by to mohly vyřešit, je to docela jednoduchý uživatelsky a je to opravdu takový jednoduchý web. https://support.google.com/a/users/answer/9310491?hl=en