"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline notna
9460 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 13:34

Myrtila Spíš si zpětně myslím, ze to byl nějaký jouda neznalý provozu ve městě. Zaparkoval těsně na mě a pak možná někdo natěsno na něj a nemohl vyjet a nebyl otrkanej to udělat jako já, tak tam asi zoufale stál a čekal, až odjede celá řada. Byl úplně vyděšenej, co to dělám. Přitom já se fakt jemně opírala. Normalni blba sitauce, kterou řeším často. V autě jsem měla dceru, ta vůbec nechápala, proč chlap řve. Vůbec necítila, ze bychom nějak ťukaly nebo narážely do jeho auta. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 13:46

continuity Hele, mně asi selhává technická představivost. Jak můžu při kolmém parkování v jedné řadě dát čumák naproti jinýmu autu?

Offline DruI
5590 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 13:54

Zina Jedno auto zajede na místo čumákem, druhé auto zajede na místo zadkem, takže se obojí dveře od řidiče otevírají do jedné mezery. Ony jsou tak dělaná dokonce i některá místa pro ZTP, že mají určený směr zajíždění, aby mezi nimi vznikla dostatečně široká mezera na otevření dveří.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 13:58

DruI Ah so, to dává smysl, díky za vysvětlení!

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 14:06

continuity ja vim, ze zaplaceny poplatek neni prednostni pravo, ale spousta lidi to tam ma cely tyden a jezdi pryc mozna tak na vikend. Kdybych nebydlela 5 km od civilizace, ale treba na Jiznaku nebo na Smichove, ani by me nenapadlo jezdit po Praze autem. Vetsinou nejezdim ani ted, pokud cesta MHD neznamena 3 prestupy a hodinu casu navic. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 14:10

Já se teda přiznám ke strašnému parkovacímu prohřešku (opakovaně páchanému). Bydlím tak, že parkovací místo můžu najít třeba až po 30-45 minutách objíždění města (neb dopravní zácpa) a je to třeba 15 minut rychlou chůzí od domu... Takže pokud najdu místo blízko a parkuje tam debil přes čáry, tak se nacpu naprosto k němu, tak abych čáry dodržela. Klidně se vysoukám spolujezdcem a bavím se představou, jak se souká on/ona. A občas i fotím, protože auto už mi v městě orvali vícekrát, tak abych měla něco v ruce.. Samozřejmě to nedělám vedle invalidních míst, to jako dá rozum. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2024 14:10

continuity u nás je taková křižovatka, ulice a dvě jednosměrky. V té zatáčce kolikrát stojí 4 auta, pak je to dost komické (a celkem nebezpečné), když všichni odjedou a zůstane jedno auto v té křižovatce.

U nás ta situace není zase tak dramatická, čtyři sta metrů dál je parkoviště, kde místo bývá. Sv okolí se dají pronajmout garážová stání v nových domech, to máme my, ale spousta lidí za to nechce platit. Ale podle mě je blbě ta koncepce, že každý má právo stát před svým domem. Udělala bych tu ZTP (ty už máme), pak nějaká místa pro hůř mobilní a zbytek jen pro zastavení třeba na půl hodiny. Protože věci z dovolené nebo malé děti/seniory vyložit musíš, ale stát můžeš dál. Takhle stojíš v druhé řadě, abys to vyložila, blokuje to, děti vybíhají do ulice,... 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 02. dubna 2024 15:45

Kdyby poslední volné parkovací místo bylo na pilota, zaparkovaly byste tam? Protože jakmile odjedou ti ostatní jste to vy kdo stojí s čárou mezi kolama...

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 15:48

bublifuk mne je to teda uprimne ukradeny. zaparkuju tam, kde se vejdu.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 16:34
Reakce na continuity:

​Naše správkyně fb stránky už tyhle příspěvky maže. Právě kvůli tomuto. Sklenice protekla, když nějakého chudáka hejtili, když podélné zastavit 1,5m od začátku toho pasu. A ono nakonec vysvitlo, že tam stála motorka. 

Nechává už jenom ty, když to opravdu někdo postavil tak, že zablokoval auto za sebou. A ono se ukazuje,že jsou to pořád dokola ti stejní lidé. 

​Mně je to celkem fuk, tak jsem chvilku slavná, pár chytrejch si pod fotkou myšlenkově zaonanuje a je klid. :D Ono tam teda bejvá i dost příspěvků, že má někdo rozsvíceno, nebo stažené okno, občas je tam i autosedačka vedle auta, že někdo asi uklízel a nevrátil. Jinak Vysočina prostě, lidi jsou tu divní.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 17:05

bublifukTy nejsi z Prahy, viď  ?

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 18:34

Evaeva u nás teď kvůli tramvají zrušili docela dost míst a zároveň zrušili parkoviště, (na kterém má stát parkovací dům, který by ty místa alespoň částečně nahradil). Jenže místo parkoviště je hliněný plac, ještě se tam ani nekoplo. 

Takže to prostě způsobuje pnutí. 

Ja si nemyslím, že každý na právo stát pod okny svého obýváku a sama tak neparkuji, ale u nás se ani nedá říct, že si můžeš něco někde pronajmout, protože jakmile se nějaké místo v garáži na pronájem objeví, je v okamžiku pryč. Garáž samotná stojí úplný nesmysl, třeba 1,3 milionu. To je víc než na Vinohradech.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 18:48

continuity u nás je fakt veľké parkovisko, pri hoteli, pred pár rokmi to zmenilo majiteľa (bolo to mesta, teraz je to v súkromných rukách,  detaily si nepamätám,  možno reštitucia alebo čo) a malo tam vyrásť nákupné centrum. Prvé, čo novy majiteľ spravul, bolo že vytal všetky stromy, a ako druhé, že zničil asfaltovu vrstvu parkoviska. Potom to obohnal plotom. A teraz je v centre mesta tankodrom. Keby aspoň to parkovisko nechal, mohol pekne zarobiť. 

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 18:50

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2024 19:58

continuity já vím, že ty si to nemyslíš, to byl spíš obecný povzdech.

Tady v okolí je těch volných garážových stání celkem dost, akorát to nemáš před barákem, my třeba parkujeme tak 400m daleko, na metro to máme tak stejně. A stejně kolikrát musíme stát na prasáka aspoň na tu vykládku. Ale vždycky když se dělá nějaký průzkum, jestli by lidi byli ochotní za místo v parkovacím domě platit, zjistí se, že je jich menšina. 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:11

parkovaci mista ve verejnym prostoru ve mestech by se mely zpoplatnit, a to i pro rezidenty. zadny narok na to blokovat verejny prostor autama neni, je to akorat konvence z doby, kdy se mesta stavela prevazne pro auta.

je to teda hypoteticka uvaha, i kdyz kdovi :)

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:16

Evaevajá osobně bych byla i za mnohem větší zpřísnění parkování v metropoli. Jenže teď je to úplně na hlavu, koupíš si garáž, odpraceš auto z ulice a město té zkasíruje na dani z nemovitosti, která je tramtada.... Vyšší než poplatek za parkování auta na ulici. 

Na Twitteru jsem narazila na diskuzi, kterak si chlápek koupil vyjezdeniu dodávku za pár korun, zaplatil poplatek městu, zaparkoval ji před domem a trvale v ní parkuje kočárek. To nevymyslis

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:20

Lilly_Ku A ona nejsou parkovací místa v Praze zpoplatněná? Za co teda platím těch 1200,- ročně? 

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:23

Samantha Lilly_Ku a stejně nemáme kde zaparkovat...

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:24

Catherinne asi podle Lilly_Ku platíme málo