"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:26

continuitysouhlas

Já bych tady i zavedla ty školní ulice. Před školkami, DDM,... je často slepá ulice končící téčkem. Ráno (před DDM) odpoledne se tam točí jedno auto přes druhé, různě couvají,... jakoby ty děti nemohly sto metrů z parkoviště ujít. Pro ty, co přijdou pěšky, to pak není moc bezpečné.

Offline clothilde
2062 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:34
Reakce na Pavlena:

Já se teda přiznám ke strašnému parkovacímu prohřešku (opakovaně páchanému). Bydlím tak, že parkovací místo můžu najít třeba až po 30-45 minutách objíždění města (neb dopravní zácpa) a je to třeba 15 minut rychlou chůzí od domu... Takže pokud najdu místo blízko a parkuje tam debil přes čáry, tak se nacpu naprosto k němu, tak abych čáry dodržela. Klidně se vysoukám spolujezdcem a bavím se představou, jak se souká on/ona. A občas i fotím, protože auto už mi v městě orvali vícekrát, tak abych měla něco v ruce.. Samozřejmě to nedělám vedle invalidních míst, to jako dá rozum. 

​mě se stalo, že jsem musela nastoupit do auta přes kufr. Z obou stran auta stály velký SUV a já spěchala. Bylo to v parkovacím domě a okolo jdoucí celkem koukali, někteří i podezíravě...

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:41

clothildepřes kufr jsem už taky lezla. Teda kvůli tomu,že to byly jediné dveře na autě, které nezamrzly. Takže vím, že to jde. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:43

Lilly_Ku Já ti nevím. V centrech měst žijí i starousedlíci. Už takhle jim řvou turisti pod oknem, za rohlík zaplatí víc, než kde jinde a ještě by měli parkovat na periferii? Jsou mezi nimi i staří lidé, pro ty je auto druhé nohy. 

Teď nemluvím za sebe, já jsem náplava :-).

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:45

continuity jojo přes kufr do sedanu a doufala jsem, že se mi z kufru podaří odklopit sedačky. Bylo to na parkovišti u lesa..

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:46

Samantha tak ono 100 korun mesicne fakt neni za zabor verejneho prostranstvi zrovna majant. Takze ano, je to malo. Velmi malo. Kdyz to stoji takovy pakatel, pak neni moc lidi motivovanych si parkovani nejak zaridit. Proc by si kupovali vlastni parkovaci misto, resili si parkovaci misto na pozemku nebo v garazi, kdyz za par stovek muzou mit na ulici nekolik aut (o autech napsane na male deti, aby mela rodina parkovani za 1200 i na nekolik aut se tez obecne vi). Jenze ty ulice nejsou nafukovaci. Kdyby se vybiralo vic, aut z mest ubyde, bude vetsi motivace parkovat v ted poloprazdnych parkovacich domech... To cele tedy pisu jako nekdo, kdo si to parkovaci misto v podzemni garazi koupil. 

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:47

clothilde continuity Já už taky lezla přes kufr. Nejhorší bylo, že mě zablokovala známá. Já ji druhý den potkala, říkám jí, Emo, víš, že jsem kvůli tobě lezla kufrem? A ona nato: víš, že jsem si myslela, že to jinak nedáš....

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:47

Samantha no ta částka "za možnost hledání parkovacího místa" je vcelku srandovní a tomu odpovídá i ta služba.

Druhá věc je, že bych tu levnou cenu omezila na maximálně jedno auto na domácnost - ne jak teď na osobu s trvalým pobytem. Přihlásit si teoreticky můžeš kolik aut chceš, takže se u nás během diskuzi ukázalo, že některé domácnosti parkují na sídlišti dokonce auta tři (na dvě dospělé osoby s trvalým pobytem) Což je teda už úplně na hlavu.  

Ale celá ta diskuze je zbytečná, pokud to městská nezačne opravdu vymáhat, ne jak teď, kdy místní policajtka v diskuzi prohlásila, že si mají sousedí vyřešit mezi sebou.

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:49

Zuzuli no jak píšu, když si to parkovací místo v garáži koupíš, tak platíš jen za daň v nemovitosti víc než když parkujes na ulici. Ten systém je úplně na hlavu. 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:55

continuity no a jeste to prumerne parkovaci misto u novostavby ted stoji cca 450 tisic, to je jak 375 let parkovani na parkovaci kartu. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:56

continuity tak v brne se za druhe a dalsi auta plati vyrazne vic, levny je to jedno na domacnost, ne na osobu. to jsem teda myslela, ze mate stejnytady v centru se misto ani neda koupit, proste neni.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2024 20:59

continuity Zuzuli ono by to chtělo do toho říznout nějak celkově. Ale to se všichni bojí.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 21:01

viktorka_od splavu jedno auto na jednoho majitele to ma za tech 1200. Druhe a treti auto stejne osoby je vyrazne drazsi. Takze kdyz ja budu majitel jednoho auta, manzel druheho a dcera tretiho, muze nase rodina na ulici za par korun parkovat ty auta tri. Poridit si druhe dite, tak i ctvrty auto tam muzeme dat jedina podminka je, ze majitel auta musi byt rezident mestke casti. S kym sdili domacnost, se neresi. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 21:04

Zuzuli tak to je na hlavu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2024 21:05

Zuzuli takže pět aut pro naši rodinu to máme tak třetinu míst před naším vchodem (a dvěma dalšími). Tady zóny ani nejsou.

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 21:10

continuity 1200 se platí jen za první auto...

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 21:13

Zuzuli leda tak. A myslíš, že majitel může být i tříleté dítě?

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 21:16

Catherinne muze. Vlastnictvi auta neni nijak vekove omezene. Staci darovaci smlouva nebo dedictvi. Stejne jako trilete dite muze byt majitel nemovitosti. Sice to za nej spravuje zastupce, ale to vlastnictvi nebrani.

Krom parkovani to tak delaji treba lidi v exekuci, napisou auto na dite, aby jim ho nezabavili

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 21:18

Evaeva to se vam ty tri deti rozhodne vyplati, parkovaci mista pro vsechny!

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 21:43

ZuzuliV Praze jsem se narodila, v Praze žiju a platím daně.

Mám jedno auto a využivám jej i na přepravu klientů (seniorů) 

Tak nějak si nedovedu představit, k čemu by mi bylo parkovací místo (za předpokladu, že by nějaký parkovací dům byl v okolí, nejbližší je 1,5 km od nás)

Platím z povinnosti, nikoli proto, abych si rezervovala místo. LilyKu psala, že by navrhovala zavést ve městech placené parkování, takže jsem upozornila, že už to jaksi nějaké lidi asi napadlo.