"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 21:44

Zuzuli ty garáže u nás na sídlišti inzerují za 1,2 mega. No nekup to

450 tisíc je pak vlastně za hubičku.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 21:49
Reakce na Samantha:

Catherinne asi podle Lilly_Ku platíme málo

​ano, viz vyse, argumenty uz tu padly.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 21:56
Reakce na Samantha:

Tak nějak si nedovedu představit, k čemu by mi bylo parkovací místo (za předpokladu, že by nějaký parkovací dům byl v okolí, nejbližší je 1,5 km od nás)

​No k parkovani toho tveho jednoho auta

1,5km je celkem luxusni vzdalenost, ktera se da ujit bez problemu pesky. A kdyz ti, co tu cestu zvladnou, zaparkuji v parkovacim dome, budou nejen volnejsi ulice, ale taky tam zustanou mista blizko vchodu pro ty, kteri to treba ze zdravotnich dovodu potrebuji.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:23

Zuzuli

až ti bude 85 a budeš mít problémy s nohama, tak jsem zvědavá, jak budeš zvládat tu luxusní vzdálenost

Ty jsi vytáhla odstavec z kontextu, píšu, že právě ty nemohoucí vozím... a kupodivu ne od jednoho parkovacího stání k druhému

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:24
Reakce na Samantha:

Platím z povinnosti, nikoli proto, abych si rezervovala místo. LilyKu psala, že by navrhovala zavést ve městech placené parkování, takže jsem upozornila, že už to jaksi nějaké lidi asi napadlo.

​A platis proto, ze chces parkovat. Kdyby si nechtela parkovat na ulici, zadnou povinnost platit nemas. Den co den zabiras pet sest metru ctverecnich verejneho prostoru. Prostoru, ktery nemusi ze sve podstaty fungovat jako parkoviste. Muze tam byt misto aut treba sirsi chodnik, pas zelene a stromu, predzahradky restaurace, nebo jen muze byt ulice prehlednejsi. Cokoliv, co nejen muze zprijemnit pobyt ve meste vsem, ale taky umozni, ze ten verejny prostor bude pro verejnost, ne jen pro tve auto. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:40

continuity clothilde 999 ja lezla kufrem se 6 tydenni dcerou, ale proto, ze jsem byla lina parkovat dal. Prislo mi to vtipny, ja mela vubec to sestinedeli takovy naopak.
Lilly_Ku ja mam takovou hypotetickou hranici, kterou bych byla ochotna platit za parkhaus. Kazdym rokem (jak se parkovaci pruda nasobi) ji myslenkove zvysuji. Ale jsem na zlomku skutecne ceny. Fakt nemuzu parkovat za tusim 36 tis mesicne. To je momentalni cena. Pak jsou parkhausy prazdny a rezidenti nasrani. 
viktorka_od splavu je to na majitele auta i v Brne, fakt ne na domacnost. 

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:40
Reakce na Zuzuli:

​A platis proto, ze chces parkovat. Kdyby si nechtela parkovat na ulici, zadnou povinnost platit nemas. 

​Já jsem zmatena. Před chvílí jsi psala, že jsi zakoupila  parkovací místo, protože jsi nechtěla parkovat na ulici.
A taky nechápu, proč jsi zvolila zrovna mě jako společenského škůdce, který ti kazí pobyt ve městě. Rozumíš tomu, že někdo auto potřebuje k výkonu své práce a je nucen s ním jezdit a parkovat v různých lokalitách? 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:42

Šiš tieto SUV, ktoré proste musí mať každý...ako chápem v nejakej horskej oblasti ale nie uprostred mesta...a všetky lajny nalajnované tak, že tie obrovské teľatá parkujú každou stranou na jednej lajne...tam mám problém sa vliezť ešte aj so svojim pidijapončikom....a potom vyjsť z auta...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:45

Samantha pro toho dotyčného by taky bylo výhodnější, kdyby ti ostatní parkovali někde v parkovacím domě a před vchodem bylo pro něj vždy místo, ne?

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:45

slniecko reaguji na tebe, jak jsi to ted zminila, ale mam potrebu to obecne vyjasnit: ja jezdim uplne malym autem. A pres kufr jsem lezla ze Seicenta.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:46

Samantha 

Myslím, že o nutnosti používat auto u domácí péče apod. služeb tady nikdo nepochybuje. O nutnosti parkovat před vchodem, když s tím autem někam jedu dvakrát týdně (anekdotické pozorování na Jižním Městě) ovšem ano.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:47

Samantha ano, koupila jsem si parkovaci misto a tak za parkovani na ulici platit nepotrebuju a nebudu, protoze tuhle sluzbu uz nevyuziju ty tam ale parkovat dal chces a tak platis, logicke.

A nezvolila jsem si te za verejneho skudce, jen ti odpovidam na tvuj prispevek, kde si me jmenovala... Ano, parkujici auta zabiraji verejne prostranstvi, za coz vybira majitel, tedy mesto, "najem". A v soucasnosti smesne nizky. A ze prilisne parkovani a moc aut ve meste skodi, snad ani neni tema k diskuzi, spis konstatovani faktu. 

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:54

Zrovna dnes jsme vyvěsili inzerát, nabízíme pronájem parkovacího stání v garáži pod bytovkou, za 1200/měsíčně. Jsem zvědavá, jestli bude zájem. Prý moc není, lidi radši stojí na ulici v obytné zóně, objíždějí desetkrát kolem dokola a handrkují se s městskou policií, než aby zaplatili.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:55

Pavlena veď ja som to pochopila! Ja sa takto trápim s Yariskou...ale ešte aj v parkovacom dome za 4€/hodina mám problém sa dostať pomedzi tie SUV. Raz som mala takto problém pred detskou pohotovosťou, pretože tam bol taký Jeep, že sa vôbec nevliezol na parkovacie miesto! A kvoli tomu som fakt nešla riskovať s dieťaťom s podozrením na akútny slepák, tak som to tam šupla ako sa dalo....potom mi majiteľka toho auta vyplakávala, že s tým má problém každú chvíľu...no prečo asi? Keby aspoň platili rovno za dve parkovacie miesta a HLAVNE keby ten parkovací senzor ukázal, že je to v skutočnosti obsadené miesto, tak som mohla nestrácať čas na tom parkovisku a ísť rovno na iné.....akože fuj, ešte teraz mám zimomriavky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2024 22:58

Pinot Noir no uvidíte. U nás nebyl. Přesně, jak píšeš.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 23:02

Zuzuli co je logického na tom, že ty platíš za parkovací místo a pak napíšeš: "kdyby si nechtěla parkovat na ulici,žádnou povinnost platit nemáš" . 

Evaeva

no ale ti stari klienti už neřídí (dikybohu), ty právě musí někdo vozit

dzizisketa 

dyt já tady pořad píšu, ze tu paní vozim... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2024 23:04

Samantha jasně, ale to by všechno šlo ošetřit. Takhle tam parkuje někdo, kdo jednou za týden vyjede na chatu nebo velký nákup, tak k čemu to je, že je to zadarmo/za levno?

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 23:09

Samantha v prispevku, co jsem citovala, si psala o tom, ze platis za parkovani na ulici z povinnosti. A ja odpovedela, ze kdyby si tam parkovat nechtela, tak to platit nemusis. Platis proto, ze tu sluzbu vyuzivas. Uz se chapeme?

O tom, ze kazdy, kdo chce jakkoliv parkovat, musi za to zaplatit, at uz nakupem vlastniho mista, garaze, pronajmem nebo prave tou parkovaci kartou, neni to nic narokoveho pro kazdeho, se tu uz cele hodiny dokola mluvi, Plho! 

Offline winter
7 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 23:19
Offline winter
7 příspěvků moje polička 02. dubna 2024 23:19