Tak na takom s prepáčením / jednoduchom, primitívnom , čo do vybavenia / tábore som nebola, ale podobnú verziu sme mali na chate, s príznačným názvom Bouda, skrytej v lesoch .Pôvodne ju založili študenti v roku 1937, a potom, čo cez vojnu vyhorela postavili drevenicu novú , na inom mieste. Poloha v krásnych zmiešaných lesoch, v blízkosti troch rybníkov a takmer úplné súkromie / ojedinelý zblúdilý hubár bol vlastne spestrenie / dokonale vynahradilo tú trochu nekonfortu . Pre vodu do celkom vzdialenej studánky sme sa ťahali s káričkou naloženou barelmi, a tím pádom žiadne sprchovanie - stačilo kúpanie v rybníku , žiadna elektrika, ale úžasné večery pri petrolejke, WC - latrína sa každým rokom presúvala na iné miesto v lese, po „ použití “ sa samozrejme nesplachovalo, ale zasypávalo k tomu účelu dovozeným pieskom, a pred zimou sa miesto ešte aj zarovnalo so zemou . Letná kuchyňa vonku a v drevenej stavbe len dve miestnosti na prespanie , ja som ešte zažila jednoduché poschodové prične, čo sa ale neskôr prestavalo na pevné drevené postele so slamníkami zo skutočnej slamy, ale ako bonus krytá veranda ,hry na priestornej lúke, táboráky a pokec do noci, v lete aj spanie vonku ....... Zo študentov sa rokmi stali otcovia rodín, z ich detí sú už babičky a dedovia a ak mali to šťastie, tak kúsok z tej romantiky zažili aj ich , teda aj moje - deti. Desaťročia sme sa na Boude stretávali a striedali na pobyte a aj keď to už dnes neplatí, každý máme na Boudu krásne nostalgické, ale aj veselé spomienky - to miesto skutočne malo Genius loci .