"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 11:21

Blanka já si myslím, že je fajn, když ten pohled dostanou. Kolikrát je to i první odloučení. Návštěva mi přijde horší na to následné stýskání. 

Ve školce ty pohledy chtějí, máme daný počet. Po obědě vždycky dostanou pohledy, paní učitelky jim je přečtou, kouknou na obrázky. Jsou to zkušené pedagožky, říkali nám, že je to pro děti důležité, potěší je to, ale hlavně nepsat, že se nám stýská a podobně. Nezapomeň, že je jiná doba, ty děti jsou zvyklé i od babičky volat rodičům přes videohovor... Ostatně i my dospělí jsme zvyklí na každodenní kontakt se svými blízkými. A to, že jste (jsme) něco přežili, neznamená, že by nám nebylo líp, kdyby to bylo jinak.

Na tábor s rodiči je to docela zbytečné, ale když je jediný bez pošty, tak to dost zamrzí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 11:25

Aranel no hele nevím. Když nám posílali děti pohledy zpět (normálně), tak pohled poslány v úterý došel nejdřív v pátek (vyzvedla jsem syna u autobusu a následně ten pohled ze schránky) a nejpozději za tři týdny K našim (normální pražské sídliště) chodí pošta jen dvakrát týdně. Ale je fakt, že ty hromadné pošty na tábor, co si vyzvedáváš na poště, lze vyzvednout denně.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 30. června 2026 11:38

RoSa Aranel AprilTwelve Zuzuli všem díky za rady, pověřím tím muže, ať si s tím nějak poradí 

Offline Tabea
8080 příspěvků moje polička 30. června 2026 11:41
Reakce na DruI:

Blanka Tak ono by třeba dítě bez pohledu vydrželo, ale když poštu dostávají ostatní, tak mu to bude líto.

Jinak dcera hrozně ráda dostává pohledy i doma. Třeba dědeček jí vždycky posílá fotku z lázní (přes tu pohlednici online od české pošty, je to fajn služba). A tatínek nám posílá z pracovních cest klasické pohledy. Posledně teda poslal pohled když přijel v dubnu do itálie a pohled došel v polovině června, když už byl tatínek dávno doma

​dceři jednou přišel pohled od kamarádky ze Sicílie po roce.

Děkovala jsem jejímu tátovi a on jen suše odvětil: "Jo, ten pohled jsme poslali loni."

Offline Garfie
28507 příspěvků moje polička 30. června 2026 12:42

Myrtila Já jsem jednou někde narazila na nějaké pohledy, kde byly místo fotek úkoly, třeba křížovka, nějaké hádanky a tak, to byl táborový hit!

Blanka Ono fakt hrozně záleží na tom okolí, třeba na táboře mých dětí jsme se třeba po dvou třech letech s rodiči domluvili, že pohledy posílat nebudeme nikdo, ale do té doby by jim to bylo líto. Já jsem jako malá dopisy od rodičů dostávala ráda, psaly jsme si i s kamarádkama. :-)

A nedá mi to nevzpomenout na legendární dopis, který mi napsala dcera z tábora, předala mi ho po dvou týdnech osobně, když vystoupila z autobusu se slovy "začala jsem ho psát hned první den a dopsala teď po cestě!" a v něm stálo "Ahoj mami, můžeme jet na oběd k babičce, až přijedu z tábora?" Ahoj ....

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 30. června 2026 13:01

Garfie No, taky jsem si říkala, jestli mu nevybrat nějaký třeba s bludištěm, nebo černobílý na vybarvení, kdybych na něj teda někde narazila, ale nakonec jsem vybrala s obrázky podle jeho gusta, takže zvířátka (kočičky) a nějaké pohádkové postavy, protože ten tábor je fakt takový punkový (všechno venku, celé se to odehrává na louce a v lese), tam syn někam hledat pastelky nepůjde

Offline Blanka
příspěvků moje polička 30. června 2026 13:03

Garfie -Ano, to je milé !

ja som mala na mysli deti už trocha odrostlé, u nás to bolo  od 9, rokov  vyššie .A je fakt že doba, aj možnosti sú už inde . O existencii táborov pre malé deti s rodičmi som sa dočítala až teraz. Pekné !

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 30. června 2026 13:06
Reakce na Evaeva:

Na tábor s rodiči je to docela zbytečné, ale když je jediný bez pošty, tak to dost zamrzí.

​Tak ale taky je jedinej s tátou za zadkem, ne? Třeba to zas mrzí ty ostatní, ale na to asi nemyslí...

My teda jezdili na tábory odjakživa a taky jsme byli bez pošty, co si pamatuju. Před těma padesáti lety se to moc neřešilo. Akorát my museli povinně poslat pohled domů myslím - velmi oblíbená to činnost protože co tam rodičům psát? Nestojí to tady za nic a jídlo je mizerný?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 13:21

barbucha né, předpokládám, že to je tábor pro rodiče s dětmi 

Jedna kamarádka (už teda v mobilové době) psala domů každý den SMS s textem Mami, žiju Tak třeba to

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 30. června 2026 13:29

Evaeva 

Aha, tábory pro celou rodinu za nás nebyly. A pochybuju že by o to tehdejší rodiče stáli Navíc ani časově v tom nevidím žádnej přínos... tábory jsou, protože rodiče nemají dva měsíce volna, ne? A rádi si taky od svých miláčků odpočinou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 13:53

barbucha to je pro malé děti, co sami jet nemůžou. Takže buď jede ten, co je na rodičáku nebo nebo naopak ten pracující a ten druhý má pré (nebo mimino na krku )

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 30. června 2026 14:26

Evaeva 

Takhle malý děti ale asi stejně neuměj číst, ne? Leda jim poslat pohled čistě obrázkovej

No nic, to ať si každej zařídí jak mu libo. Osobně bych s malýma dětma co ještě potřebujou asistenci, jela radši na chalupu apod., než na tábor (s určeným rozvrhem).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 15:15

barbucha to je jedno, že neumí číst, ne? Jednak je tam ten dospělý a jednak jde o ten pocit, že ti něco přišlo.

Já bych tam taky nejela, protože tam jsou další (cizí) rodiče Program by mi nevadil. Jednak mi to obecně nevadí, jednak to na těhlech táborech bývá volnější, přecejen tam jsou děti od mimin do šesti sedmileté.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 30. června 2026 15:22

Mermaid tento u nás funguje. Otevřené okno mi přijde už fakt kontraproduktivní. 

https://www.alza.cz/siguro-ac-x14w-tesneni-pro-klimatizace-do-okna-d6885584.htm

Offline Sweet Potato
40212 příspěvků moje polička 30. června 2026 16:04

Pohledy jsme posílali odmalinka, napřed s hodně obrázky. A posíláme doteď, i holky nám.
A posíláme si i s některými kamarády.

Je to veliká radost, najít ve schránce pohled. 

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 30. června 2026 16:17

Sweet Potato mne posila starsi vnuk, naposled ze skoly v prirode Boba a Bobka. Mela jsem radost, i kdyz to bylo prachhanebne naskrabane

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 16:20

Kokoska náš syn taky posílá babičkám. Aby se přes prázdniny procvičil v psaní

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 30. června 2026 16:24

Sweet Potato 

To zas jo, já posílám pohledy teď taky! Je to lepší než instáč nebo odkaz na album. A když je extra pěknej, je to pro adresáta jak minidárek.

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 30. června 2026 16:24

Ha, ja ted objevila pohled, co jsem dostala od našich, kdyz mi bylo asi osm a byla jsem na celý měsíc zaparkovaná u babičky. Bylo tam: "Ahoj Gatito, tady prší. Měj se hezky.Rodice." A to bylo všechno

Jako tehdejší rodice se s tim moc nemazalibarbucha

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 30. června 2026 16:43

Sweet Potato Jj, my posíláme doteď pohled z dovolené mým i mužovým rodičům a jeho babičce, vloni ještě oběma, letos už jen jedné...