"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 02. července 2026 11:33
Reakce na Sweet Potato:

barbuchaI za totáče byly úžasný tábory. 

​Tak ty mě nějak minuly. Na každým jsem měla pocit, že jsem v lepším případě na vojně, v horším v kriminále.

Ale možná je to prostě o individuálním založení, a patrně dědičným... mladýho pána jsme poslali  na - pečlivě vybraný - tábor (už v "novověku" ) přesně dvakrát, aby nám po druhém sdělil, že ho již nikdy na žádný nedostaneme, a bylo vymalováno. Rozdíl tkvěl jenom v tom, že nás se nikdo neptal

Offline Raduza
příspěvků moje polička 02. července 2026 12:19

Ja taky nebyla táborové dítě.  Byla jsem jednou a to jen proto, ze mě moje nejlepší kamarádka ukecala, ze pojedeme spolu.  No jo, dotyčná spolutabornice ovsem den před odjezdem dostala spalu a ja musela jet bez ní.  Já,  osmiletej asocial,  jsem se ocitla někde,  kde nikoho neznám,  byla jsem tam nejmladší,  strašný to pro mě bylo.  Pak uz nikdy víc. 

Offline RoSa
10137 příspěvků moje polička 02. července 2026 15:16

já na žádnym táboře nikdy nebyla...

Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 02. července 2026 16:30

RoSa Ja taky ne, naši nás vždycky šoupli k babičkám. Docela je obdivuju, jedna z nich ještě chodila do práce a my byli přes den sami s bráchou, já bych se na jejich místě bála. 

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 02. července 2026 18:04

barbucha muj synacek dalsi tabor rezolutne odmitl hned po prvnim pokusu. On fakt nebyl a neni typ na nejake souteze a kolektivni hry. 

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 02. července 2026 21:28

Kokoska 

To my taky ne

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 03. července 2026 11:06

Prosím vás, jak vypadá akrylová sklenice na vodu? Respektive není to něco, co mám už třeba doma z IKEA a ani to nepoznám?

Chci objednat dětem barevné sklenice a co se mi líbí je ten akryl  a ted si to tady doma od počítače nějak neumím představit, jak to jako vypadá, jestli v pohodě nebo je to taková ta lehká nerozbitná sklenička co div neskočí, něco jako sklenice z NDR....

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. července 2026 12:43

Karja lehká nerozbitná, prostě umělá hmota.

Já bych doma zůstala u skla a kdybych chtěla nerozbitný, radši bych vzala nerez nebo třeba smaltovanej hrnek. Mně ta voda z plastu nechutná. Ale na to ses neptala, takže pardon

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 03. července 2026 12:57

žluťásek No mně taky právě se do toho nechce. Mám takový svoje, co už máme, ale byly docela drahé a přežily za dva roky dvě:D. Bohužel levnější hezký sklěnený, zatím hledám:D

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 03. července 2026 13:21

Karja barevný z IKEA by to nevyřešily?

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 03. července 2026 13:28

žluťásek ty mají málo barev myslím, nebo jsou si nějak barevně hodně podobné. K nám když přijde více děti, tak mi tohle přijde fajn, že si je od sebe poznají. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. července 2026 14:12

Karja to chce posbírat různé sklenice různých tvarů po okolíNa chalupě máme takové gumičky jako rozlišovače, ale už je nikde neprodávají. Ale asi by šli použít normální gumičky. Nebo mně napadá ty kelímky podepsat, pokud máte stále návštěvy, případně prokreslit obrázky. My máme asi šest kelímků různých barev, ale už jsou starší, teď dělají ty barvy takové nevýrazné, těžko rozpoznatelné, mám pocit.

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 03. července 2026 15:32

Evaeva ty rozlišovače znám, ale to není prostě pohodlné na denní užívání, a kelímky nemám ráda, poškrábe se to, pak to odletí ve větru, když je to prázdné... Tohleto čapneš skleničku, dítě ví, že má zelenou je hrozně pohodlné, prostě se spokojím se skleničkami, co se mi třeba zase tolik nelíbí;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. července 2026 17:18

Karja my tam ty rozlišovače máme furt, je to prostě navlečená gumička, normálně to s tím myjeme a tak. Doma mám jen takové kytičky, co se dají na hrdlo, a to je na nic, furt to padá a tak.

Offline RoSa
10137 příspěvků moje polička 03. července 2026 18:07

Karja tak z toho udělej zábavu: kup bílý hladký sklenice (nebo ty konický od Ikea-svíček, ale ty jsou asi malý), barvy na sklo, a nech holky tvořit! jo a akrylová sklenice neni nerozbitná!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. července 2026 18:19

Karja zrovna mají nějaký barevný sklenice příští týden v Lidlu

Offline Sweet Potato
40212 příspěvků moje polička 03. července 2026 18:42

RoSa No není, ale vydrží víc než sklo a hlavně z ní není milion ostrých střípků. Hejnu prťat bych sklo nedávala, když bych nemusela.

Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 04. července 2026 22:11

Sekla mne drápem na Rhodosu kočka, krásná, čistá s obojkem. Asi to kromě desinfekce nemusím moc řešit?

Tetanovku mám. 

Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 04. července 2026 23:31

continuity Ja bych to neřešila, jen pozorovala škrábanec, jestli se nezamiti.

Offline Torrah
3343 příspěvků moje polička 05. července 2026 11:00

continuity jak píše Vari, hlídej si to. Jsou to masožravci, na drápech a zubech můžou mít nějaký hnusy. Pokud se to zanítí, ATB. Doufám teda, že se to nezanítí, horší by byl kousanec. Škrábnutí se většinou zhojí bez problémů.