"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 07:16

Malenge To jsem byla já. Zjistím detail a pošlu.

Offline Malenge
4785 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 07:33

andulka01 budeš hodná, děkuji!

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 07:48

continuity příbuzná z Irska říkala, že jejich lékařka léčí zvracejici děti po telefonu colou a spritem

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 08:07

žluťásek studena cola po lzickach pomaha, to mam vyzkousene. Ale diagnoza po telefonu u zvracejiciho ditete je napovazenou.

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 10:11

Zarinya co ja bych dala za nahraty rucnik na prikryti, kdyz me odvazeli ze salu po cisari. Na sale klimatizace, ja jen prikryta chirurgickou rouskou, nekdy v pulce jsem se zacala nekontrolovatelne trast zimou. Kdyz skoncili, tak me nechali jeste na posteli v predsali, kde jsme cekali na zpravu z operace, hodili pres me jen tenkou deku. Kdyz me konecne dovezli na jip, tak me tam zahrivali, topeni na max a tepla perina, pry jim tak takhle zmrzle vozi skoro vsechny. Takze nekde to jde, jo? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 10:14

Zuzuli ano,co popisujes znam z ceskych nemocnic a ty teple rucniky byly tak super,ze na to nezapomenu do konce zivota.

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 10:16

Zuzuli Po operaci kolene mě přivezli na jip totálně zmrzlou, pod narkózou. Já vnímala tu staršnou kosu, ale nemohla jsem mluvit. O deku jsem si musela říct když jsem se trochu vzpamatovala, ale už jsem byla promrzlá tak, že jsem se zahřívala snad čtyři hodiny pak. Ale chápu, venku bylo třicet a já prochládám teda dost snadno.

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 11:45

Zuzuli uf, vzpomněla jsem si, jak jsem se po prvním císaři třásla zimou několik hodin, normálně mi neovladatelně cvakaly zuby.

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 11:46

andulka01 muj nejsilnejsi vjem z toho cisare je prave ta silena zima. Ze se tam ve me nekdo rejpal pri mem vedomi, jsem uz milosrdne zapomnela, ale to klepani se zimou si pamatuju porad. Od te doby porad resim, proc tam nemaji treba nejakou elektrickou nahrivaci decku. A pamatuju si, jak se mi ta jipova sestra omlouvala, ze tam musime cekat na papiry, ze hned, jak budeme u nich na odeleni, tak me zahrejou a daji neco na bolest. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 12:09

Ja se trasla i po normalnim porodu, v Krci bylo tehdy nejak preplneno a lezela jsem asi 2 hodiny nekde na chodbe u salu, zpocena jen pod prosteradlem jsem pomalu hezky prochladala. A ve sprchach tam vetsinou taky tekla skoro studena voda, coz pri castem omyvani spodnich partii je taky des. 

Offline Myrtila
5083 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 12:15

Zuzuli Pinot Noir Taky mi byla uz pri cisari a pak i po nem strasna zima. Vim, ze jeste behem operace jsem si na to stezovala, trasla jsem se uz na sale tak, ze se divim, ze me pri tom zvladli zasit. Pak na pokoji mi sestry nabizely dve periny, asi jsou taky zvykle. Ten tras a zima presly az po nekolika hodinach. 

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 12:17

Zuzuli Pinot Noir já teda po císaři měla asi adrenalin na maximu, zimu si vůbec nevybavuju, naopak poté na JIP pokoji si vzpomínám, jaké mi bylo strašné vedro...

Offline rasaNori
8764 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 12:40

Me operovali slepak v Motole v jednu rano, a teda ta zima tam byla desna, akorat z jipky si pamatuju jen to probuzeni po narkoze, zjistili jestli vnimam a hned mi pichli nejaky oblbovak a spala jsem jak nemluvne az do odpoledne:D me teda nejhorsi prisel jeden sanitar na JIP, podle me to teda byl uchyl... 

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 12:44

Pavlena mně pořád padal tlak během operace, párkrát jsem se na okamžik ztratila, a celkově mi ta operace při vědomí vůbec nedělala dobře, takže tu zimnici připisuju spíš šoku než okolní teplotě. I když na sále teda chladno je. Podruhé dokonce takové, že anesteziolog šel někoho seřvat, jestli se náhodou nezbláznil, že se v takové zimě nedá operovat. Jsem si hned představila, jak operatér nemůže zimou ohnout prsty . Ale přesto jsem podruhé zimnici neměla.

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 12:57

Pinot Noir ja byla dost naspidovana z cele situace, vlastne to bylo poprve, kdy se zadny zdravotnik nepodivoval, jak muzu mit tak nizky tlak, asi jsem ho poprve v zivote mela normalni..  Tak to asi proto...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 14:10
Reakce na rasaNori:

Malenge muj sen je hluboky granitovy drez a vysoka baterie, pak budu klidne kastroly a misy drhnout, ale do te doby me ani nenapadne:D

Sice můj dřez není granitový, ale jinak splněno, a co si myslíš, že děláme s velkým nádobím?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 14:44

Pinot Noir Zuzuli Myrtila 

Já při a po císaři taky cvakala zubama. Pamatuju si, že jsem se silou přemáhala, abych vůbec dýchala, jsk mi bylo blbě. Není to i nějaký šokový stav těla? Jak do mě pak naprali infúze, hned se to zlepšilo, úplně jsem ožila. 

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 14:51

dynda 

Bodejť. Já nemam problém s dřezem, já mam problém s mytím hrnců!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 14:57

barbucha 

Tak!

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 02. prosince 2020 15:04

dynda mne rikali, ze kombinace. Sok, co se to s telem deje, ale ten chlad na tom sale, kde lezis naha, tomu taky nepomaha