"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
42925 příspěvků moje polička 29. června 2026 23:09

Myrtilanemůžeš to nabalit vedoucímu při odjezdu? Tak jsme to dělali my. 

Ještě mne napadlo, že jde poslat on line pohlednice, ty to zadas oni to vytisknou a doručí (naposled jsme posílali jednu dítěti, abychom ho vytrolili a udělali mu ostudu a přivezl to do tábora starosta vesnice ). 

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 29. června 2026 23:11

Evaeva Jako že jim ty pohledy dávali rovnou na táboře bez mezikroku pošty? Tyjo, to je náhodou výborný nápad! Je to na tábor rodiče+děti, syn jede s tatínkem, takže by mu to dávkoval manžel. Že tsm není známka, by si možná ani nevšimnul, nebo bych tam nalepila nějakou jinou samolepku

Offline Marielle
příspěvků moje polička 29. června 2026 23:11

Sweet Potato děkuji za tipy :) škola je v novém a těšíme se do školy! klaplo to a jsem ráda za to. 

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 29. června 2026 23:13

continuity Jj, už jsem psala výše, ten postup bez pošty mě vůbec nenapadl. 
Online nevim, to bych asi musela nejdřív vyzkoušet někde sama, tábor je úplně mimo civilizaci, pro poštu se jezdí do nejbližší mini vesnice, nějak bych nesázela na to, že každá pošta zvládne úplně všechno, jestli to teda tisknou na té doručovací. 

Offline Marielle
příspěvků moje polička 29. června 2026 23:21

andulka01 děkuji za tipy. Škola je přestěhovaná. Nebylo to snadné. Všichni (děti! vedení školy! rodiče/prarodiče) se snažili. Těšíme se na nový školní rok.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. června 2026 23:41

Myrtila online to doručí všude, ale rychlejší to asi bude jen o trochu. Když posílali pohledy na tábor rodiče nám, tak prý první posílali třeba ve čtvrtek před odjezdem v sobotu, aby nám došly co nejdřív. Ale to ještě tahle pošta chodila normálně.

Jinak ty pohledy předem chtějí na švp. Kluci teda vědí, jak to funguje, ale nějak jim to nevadí

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 29. června 2026 23:55

Evaeva Myslím, že syn nad tím úplně přemýšlet nebude, bude nadšený z pohledu mě teda popravdě vůbec nenapadlo cokoli posílat, jak tam byl s tatínkem, navíc ten tábor je shodou okolností přes kopec od vsi, ze které pocházím, takže ve volném odpoledni přijeli za námi na návštěvu k babičce (a my jsme plánovali přijet některé dny za nimi, bohužel celý tábor propršel, což s miminem by tam byl očistec) ale když přijeli domů, tak pak ze syna vypadlo, že ostatním chodila pošta a jemu nic... tak letos se musím polepšit, i když budeme doslova za rohem

Offline Pinot Noir
29843 příspěvků moje polička 30. června 2026 00:05

Myrtila u nás na ŠvP vždycky dáváme pohledy předem učitelce v daném pořadí, učitelka rozdává. I škola dává přednost této variantě než pohledům poštou. Letos mi na poště nabídli i "falešné" známky zdarma. 

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 30. června 2026 00:11

Pinot Noir Tak to je dokonalá kamufláž, ty známky zkusím se poptat u nás na poště, dala bych na to nějaké razítko, co doma najdu, a bylo by to dokonalé tady se člověk fakt dozví odpověď na úplně všechno

Offline Pinot Noir
29843 příspěvků moje polička 30. června 2026 00:40

Myrtila já se ptala i na to, jestli mi můžou ty pohledy orazítkovat, ale bohužel. Tak u zvídavějšího dítěte opravdu nezbývá, než nějaké vyrobit. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 30. června 2026 04:35

Prosím o radu continuity Zuzuli případně další, kdo máte doma/v práci mobilní klimatizaci, jak máte vyřešené těsnění do oken, aby tam držela ta hadice a přitom se okolo nevracelo teplo? Používáte textilní těsnění nebo vyrobené na zakázku?  Já mám v práci takový primitivní ručníkový systém, ale ten doma do panelákového okna nejde aplikovat a navíc bych potřebovala něco, co se dá jednoduše sundat, když už klima není třeba 

Offline RoSa
10137 příspěvků moje polička 30. června 2026 06:32

Mermaid matka to má, je to takový látkový klín na suchý zip, hledej jako "okenní sada pro mobilní klimatizaci"

Offline AprilTwelve
1021 příspěvků moje polička 30. června 2026 06:46
Reakce na Mermaid:

Prosím o radu continuity Zuzuli případně další, kdo máte doma/v práci mobilní klimatizaci, jak máte vyřešené těsnění do oken, aby tam držela ta hadice a přitom se okolo nevracelo teplo? Používáte textilní těsnění nebo vyrobené na zakázku?  Já mám v práci takový primitivní ručníkový systém, ale ten doma do panelákového okna nejde aplikovat a navíc bych potřebovala něco, co se dá jednoduše sundat, když už klima není třeba 

​já jsem teď na insta viděla polykarbovatovou desku z obi, dá se do okna jako síťka s rámem a do té desky dole se vyrizne díra na hadici. muž to udělal za pul hodiny a funguje to dobře.  mame spaletova okna, tak to co postuje Rosa nemuzeme použít. Jde to vyriznout nožem,  stojí to pár korun a dá se to snadno vyndat a uklidit a je to lehký. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 08:35

Myrtila jo, já si myslím, že jsou v tu chvíli nadšení z pohledu a nakonec jim nevadí, že nešly poštou. Jako když víš, jak je to s Ježíškem, ale stejně máš radost

Offline Aranel
6590 příspěvků moje polička 30. června 2026 10:28

AprilTwelve Mermaid Jo, můj tatínek to vyrobil z překližky, ale chce to nějakej řezací nástroj no. Jinak to funguje dobře, nasadíš do okna, vyndáš z okna.

MyrtilaZnámky A dojdou druhý den. Známky B jak to vyjde. Pohlednice online je spolehlivá, tisknou to nevím kde, ale pošlou následující pracovní den a dojde druhý den (tzn. dnešní dojde ve čtvrtek) a i ty fotky jsou v dobré kvalitě.

Ale falešný známky a štůsek pohledů u vedoucích taky dobrý

Offline Blanka
příspěvků moje polička 30. června 2026 10:38

Docela by ma zaujímalo, o aké velké - malé deti v tých táboroch ide. Nechcem provokovať, ale aj ja som bola na tábore, aj naše deti,....a neutrpeli sme nijakú ujmu na  duševnom zdraví, keď sme tie dva týždne o rodičoch nič nevedeli . Jediný ústupok bol, že sme raz išli syna na tábor  pozrieť a to si teda pamätám, že bol rád. Naopak sme ako rodičia dostávali pokyny  zbytočne deti netraumatizovať pripomienkami toho, že sú niekde  ďaleko ,s cudzími ľuďmi, bez maminky , a akože to vôbec prežijú, A bola to doba bez mobilov. Deti aspoň raz za ponyt  povinne napísali dopis domov, poväčšine podľa rád vedúcich tábora / zdravie-počasie-jedlo / a na rannom nástupe sa ojedinele odovzdávali dopisy, alebo pohľady od rodičov . Terajšie možnosti sú bohatšie, ale aj  také malé odtsrihnutie sa od stálej  rodičovkej opatery nezaškodí a osamostatneniu dieťaťa v neskoršom čase iba prospeje.

Offline DruI
5574 příspěvků moje polička 30. června 2026 11:00

Blanka Tak ono by třeba dítě bez pohledu vydrželo, ale když poštu dostávají ostatní, tak mu to bude líto.

Jinak dcera hrozně ráda dostává pohledy i doma. Třeba dědeček jí vždycky posílá fotku z lázní (přes tu pohlednici online od české pošty, je to fajn služba). A tatínek nám posílá z pracovních cest klasické pohledy. Posledně teda poslal pohled když přijel v dubnu do itálie a pohled došel v polovině června, když už byl tatínek dávno doma

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 30. června 2026 11:09

Blanka U nás to je tábor pro děti (0-6 let) a rodiče, synovi je pět. Myslím, že obzvlášť, když tam byl s tatínkem, ani ho nenapadlo, že by mu měla chodit pošta, ale když to viděl u ostatních, chtěl ji taky.  Jinak je to taky bez mobilů - bez elektřiny a tekoucí vody, ve stanech u lesa

Aranel Evaeva Jj, už jsem se domluvila s mužem, dostane s sebou předepsaný balíček pohledů

Offline AprilTwelve
1021 příspěvků moje polička 30. června 2026 11:13

Aranel na ten polykarbonát fakt stačil nůž a věřím, že bych si s tím poradila i já sama... v jiné místnosti jsem v minulosti nechala vyriznout v okně díru a úbytek roku tam je záslepka 

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 30. června 2026 11:17

Mermaid ja bohuzel radu nemam. Ke klimatizaci jsme dostali ten latkovy nastavec na okno, ale nejak to nefungovalo, tak to manzel sundal a ted jsme o vikendu proste meli okno pootevrene, hadici ven a pres okno zatazene zavesy. Mame okna velka, nejmensi ze 180×220, takze vyrabet nejakou desku s vydechem neni uplne realne. Ale mame na oknech dve sady zavesu od stropu az na zem, jedny poloprusvitne a jedny zatemnovaky, plus zaclony, takze se to nejak pretahlo pres a celkem to fungovalo. U nas nastesti neni treba ji moc pouzivat, mame v lete doma prijemne, ale na tenhle extrem se uz hodila.