Dadoo V Nemecku maji testy v ruznych jazycich,mozna,ze i v Praze.?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Dadoo Ako cudzinec potrebuje trvalý pobyt a keď nemá trvalý pobyt tak prechodný, keď som robila vodičák ja tak som mala prechodný s tým že som musela doložiť že na území ČR pobývam viac ako 185 dní. Mohlo sa to už zmeniť ale čo robil nedávno vodičák známy ten pobyt mať musel len neviem či potreboval doložiť tých 185 dní. Ináč sú aj autoškoly čo poskytujú kurzy v cudzom jazyku, v Prahe asi nebude problém akurát u skúšiek to chce buď rozumieť česky alebo mat tlmočníka.
Dadoo taky hele autoskola v karline, chodila jsem tam teď v zimě na kondiční jízdy. Je zo tam teda takový mírně rodinný a neortodoxni, ale bylo to fakt celkem bezstresovy
Dadoo jo a ten karlin je na ty rozjezdy geniální, vsude jednosmerky, přednosti zprava a tricitka, akorát tam
dost lezou chodci do silnice a cyklisti můžou i do jednosmerky v protisměru (myslím to furt ještě platí)
Kora Věk k 80 už by měl být důvod k sanitce, ale jinak vím, že nám pojišťovna dost věcí vrací. Naše dr tam vždycky ještě hledá nějakou diagnózu a nebo pokud má pacient berle nebo hůlku, tak to tam píše. No vždycky říká, že nejdůležitější je, že to musí napsat na nějakou diagnózu, což bohužel není věk. Já teda ty sanitky nevydávám, tak úplně přesně nevím. Ovšem osobně doporučuju dopravu vlastní (když to jde), protože to čekání na odvoz zpět bývá velice často na spoustu hodin čekání. Máme lidi hodně z daleka, ale i na odvoz o ulici dál čekala nedávno paní 4 hodiny.
paktofonika Díky, pokud by byl potřeba přechodný pobyt, není problém ji přihlásit. Dva roky tu stejně bude.
Potrefenáhusa to jsou zajímavé informace a hodí se. Mám neteř k tomu, at nečeká a udělá si tu autoškolu tady a hned, řídit je dneska nezbytnost a navíc se jí tu bude učit jezdit určitě snáz než v Paříži. Díky
![]()
ked je rec o vodicakoch, mam otazku - ak ma cudzinec s trvalym pobytom v CR vodicak z krajiny mimo EU, vydaju mu cesky vodicak bez problemov, alebo musi robit skusky?
Chloe no a vygooglit to nejde?
Dadoo to asi ze by si tu pak pořídila auto a začala hned jezdit, jinak se bojim, ze ji pak ten řidičák bude v tej Paříži prd platnej...
Chloe Záleží o kterou zemi se jedná. Nejjedodušší asi bude zavolat nebo napsat přímo na úřad. Obecně s tím není problém, řidičák musí odpovídat mezinárodním úmluvám, což myslím odpovídají kromě nějakých obskurních zemí všichni :-)
Dadoo V Olomouci jde udělat autoškolu v angličtině, nevím jak v jiných jazycích, ale předpokládám, že v Praze budou možnosti větší.
RoSa nevím jak to maj psi, ale u lidí je to pak jen vazivo, který jakoby drží močový měchýř, tahne se od něj k pupíku .... Asi se to u psů operuje jen když to vadí?
no a kýla se většinou pozná pohmatem, ev. sono. Jestli ho ti veterináři viděli oba a jeden říká operace a druhej ne,tak nevim, to bych skoro navštívila vbuď jednoho z nich znovu, nebo třetího.
Tak jsme byli s Ronýsem u třetí veterinářky, a je to fakt ten urachus - prej absolutně neškodnej, jen drobná optická "závada", vnitřní břišní strana je uzavřená, nic nemůže vyhřeznout... takže operace nebude!
Potrefenáhusa přesně. Je potřeba si pak hned koupit auto.
Já to kdysi neudělala,nejezdily jsem a taky všechno zapomněla. Pak jsem si narychlo musela po letech kupovat kondiční jízdy,když mi stalo před barákem služební a ja se bála sednout za volant. ![]()
Potrefenáhusa A už jezdíš? :-)
(teď kupuju auto.....to byste nevěřily, jak je to náročný)
Potrefenáhusa Dadoo Taky jsem před cca pěti roky chodila do heleautoškoly, potvrzuju že jsou fajn. Po Karlíně se teda řídilo spíš na začátku, relativně rychle mě naváděli na Vinohradskou a tak, akorát jsme teda nikdy nevyjeli mimo město, takže poprvý když jsem sama jela po dálnici tak jsem z tý rychlosti měla docela vítr
Potrefenáhusa Jaký?
Klara ono se to s těma kondičkama dá docela domluvit, myslim maj taky nějaký vyloženě na tu dálnici...
mně právě kvůli tomu říkali, že nemá smysl to brát po hodině, ale po dvouhodinovce, že kor když je zácpa, tak se z toho Karlína nedá nikam pořádně vyjet.
Já jsem zjistila, že nakonec mi to mimo Prahu vadí snad i víc, protože právě - jsem zvyklá jezdit z Prahy maximálně 50 a řadit maximálně na 3, ta 90, kterou všichni na těch vesnickejch šoustkách jezděj, mi neni moc komfortní, kor když ty cesty neznám (vždycky si za sebou představuju Jinou realitu a strejce na dědině, co jezdí max 40...:-)))
Stará Stanová Kůže malý, jetý (co nejmíň) a s automatem
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.