"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 999
19821 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:16

Mutziputzi Já to jméno znám, hormonální jógu cvičila i moje ségra, má i tu knihu.

Tak to vem z druhé strany. Když tě pravá hormonální jóga štve a přesto by ses chtěla hormonálně vyladit, upravit cyklus, zbavit PMS...cvič normální. Uděláš něco pro sebe, dlouhé štíhlé svaly jako bonus :-) a jako vedlejší účinek si pomůžeš i hormonálně...

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:17

Stará Stanová Kůže Směle vyraž :-).

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:19

999 Ale dyk joo, jenom pokud nechci cvičit tuhle jak se má, se všim všudy, tak jsou mnohem zábavnější sestavy a druhy jógy, tak to myslím od začátku, ne když tuhle napůl, tak radši nic, než tuhle napůl, tak radši jinou

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:21

moora Co přesně potřebuješ? :-) Udělat most na paddleboardu, nebo ty vizualizace v hlavě? Ta moje lektorka ze mě měla fakt srandu, takže se mnou nenápadně dělala psí kusy. Třeba mě nechala cvičit jen na jednu stranu těla a u té druhé jsem si ten pohyb jen představovala, jak ho provádím...:-)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:28

999 lukostrelba - potrebuju umet zapojit nezbytne nutny svaly a vsechno ostatni naopak uvolnit, zpevnit stred tela, spravne dejchat a vycistit hlavu :-)) plus ty vizualizace. tak nejak mi prijde, ze na to vsechno je ta joga idealni?

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:30

Stará Stanová Kůže Na józe se nesoutěží, každej dělá, co může, existujou varianty pro pokročilejší a méně pokročilé... určitě běžte.

andulka01 Jsou i lekce bez "ezokeců", akorát... jak bych to... jóga je systém, není to jen zdravé protahování pro kancelářské lemry a jiné zhrouceniny. Těžko se u toho úplně vzdát dechových cvičení, relaxace, snahy opouštět myšlenky. Ale "ezokecy" o bílých světlech asi úplně nutné nejsou 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:31

Keď sme pri tej jóge, zaujímalo by ma oblečenie. Čo je najlepšie, legíny a sportová podprsenka? ALebo je lepšie voľnejšie tričko? A tipy na značky?

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:36

moora Tak to na sto procent a pozdě rozhodně není :-).

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:37

999 Ja viem že trochu toho ezo k jóge patrí a že to nepôsobí iba na fyzičku ale aj na psychiku, preto by som na ňu chcela chodiť, potrebujem odbúrať stres, naučiť sa byť v pohode, možno mi to pomôže mať viac rada samú seba. Písala som tu ale celkom nedávno že na jednej ezo ezo ezo jóge som bola a necítila som sa tam dobre. Za prvé to bolo v takej malej telocvični a za druhé som sa nevedela sústrediť na nič iné len na to o čom rozpráva lektor a fakt je že ja na čakry, vyššie ja, energie, anjelov a zlé energie neverím. Mierne ezo mi nevadí. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:37

Mutziputzi Já si když se tu ta hormonální jóga už jednou řešila uložila tuhle sestavičku, je to z jedné studie která mi přišla dostatečně důvěryhodná a měla dobrý výsledky, s tou "pravou" to asi, soudě z obrázků teda, nemá společnýho mnoho, ale zas jsou tam ty data prostě. :) Až někdy budu mít vůli to 6x týdně 40 minut ráno na lačno praktikovat, tak očekávám, že budu hormonálně vyladěná jak nikdy...

Online Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:44

paktofonika něco pohodlnýho, ale já třeba volný tričko nemám ráda, protože se při těch různejch uklonech, předklonech, obrácenejch polohách atd. dost vyhrnuje a to já nerada, takže nahoru něco na tělo a dolu něco, co tě neomezuje v pohybu. Naboso, fusekle kloužou, ale beru si je tam, protože před cvičením a na závěr při relaxaci bejvá zima

Online Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:45

paktofonika vyber si pro začátek power jogu, ta je víceméně bez ezokeců, přejala systém cvičení bez filozofie, podle mě je to dobrej start

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:50
Reakce na Mutziputzi:

MP Meri ... tzn. by tomu člověk asi měl i věřit ...

Jo, to podle mě zásadní je v podstatě u každé aktivity a cvičení. Ale já prostě sama za sebe věřím jen té "fyzické" části, že je to to hlavní, co funguje. Do té fyzické části počítám třeba i to správné dýchání, protože to je taky fyzický pohyb, který má nějaký hamatatelný efekt a logický smysl (při výdechu se člověk dostane v pozici "dál"). Dokonce i určitá forma meditace má podle mě svůj smysl, jako uvolnění svalů po cvičení, ačkoli sama ji nedělám, neb mě to nebaví a radší se po sestavě zregeneruju vsedě na gauči  Dokonce i ta vizualizace světla (lhostejno jaké barvy) může mít podle mě smysl, pokud třeba má sloužit k tomu, aby si člověk uvědomil a zapojil určitou skupinu svalů apod.

Vnitřní bohyně, afirmace apod. už za mě ne, to neberu. Ale každej má tu hranici jinde a byla by škoda, aby někdo jógu odmítal jen pro to, že mu nevyhovuje ta ezo část. A je blbost říkat, že to bez ní nemůže fungovat, podle mě může a to i ta "hormonální". Samozřejmě můj názor. 

20970 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:54

MP Meri Jako dvě amatérky se můžem bavit leta co je blbost a co ne, já říkám co mi bylo řečeno a neříkám nedělat jógu, ale když ezo nedávám, nemá smysl se crcat s hormonální, která není moc zábavná.

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:56

paktofonika Ve volném vršku taky cvicim nerada, vadí mi, jak mi to v obrácených pozicích padá přes hlavu... Teď jsem viděla na stránkách HM overal na jógu, možná ho zkusím :-).

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:58

999 Jee no presne ten bordový som videla, len som si nebola istá či to nieje divné. Pohodlné to asi je že ti nič nevadí alebo že si nemusíš nič strážiť. Máš skúsenosti s HM športovým oblečením?

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:58

paktofonika ja volne tricko nenosim, ono se to vyhrnuje a ani vystrih, je mi neprijemne, ze tam je mozna videt - teda ja si do nej pri pozicich vidim a neni to prijemny pohled 

20970 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:58

Karoleena to já vim prd co je to za asany, tahle je ta "moje"

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 14:01

Potrefenáhusa Ďakujem za tip, skúsim, už mám na pláne klasickú, hot, aero a pripisujem power :) 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 14:04

Aranel Já vim, dělám si z toho trochu psinu, ale naprosto to chápu. Trošku dělám freediving, kde jsou dechová cvičení velmi důležitá a i to uvolnění a srovnání v hlavě. Jen mi vadí, když se to překlopí už příliš do té psychostrany. Na mé první (a poslední) hodině jógy pán cvičitel regulérně usnul.