Co je řešením? Zš to má v tomto těžké,na děti s velmi rozdílnými schopnostmi v jedné třídě. A teď k tomu přidejte ještě třeba inkluzi.
Pokud budou třídy pro nadané děti, bude část populace ječet,ze je to elitarska diskriminace. Opravdu je? Když pojedu se slabým žákem podle toho premiantu, poškodil ho. Když s ním pojedu pomaleji,důkladněji, dám mu šanci lepe uspět. A nebudu pritom brzit rozvoj toho rychlejsiho.
Mne pripada uplne absurdni, ze to nekdo takhle vidi (jako "elitarskou diskriminaci", myslim). Mne pripada spravne a logicke jak jste to napsala. Ja jsem ta posledni, kdo by vyzdvihoval americke skolstvi jako nejaky zarny priklad, ale spoustu veci tady podle meho nazoru delaji dobre, a jedna z nich je, ze vyuka na strednich skolach neni uniformni, ale prizpusobena schopnostem zaka. Takze pokud je nekdo vyrazne nadany v matematice, tak nesedi ve tride se spoluzaky, kteri jsou v ni prumerni, ale je zarazen do "AP (=advanced placement) class", ktera odpovida jeho potrebam. Naopak zak, ktery v matematice plave, je zarazen do odpovidajici tridy, ale vetsina skol ma i doucovaci program, aby zaci, kterym neco nejde, meli moznost latku postupne dohnat. (Jsou i stredni skoly, ktere umoznuji obzvlast nadanym zakum dochazet i na mistni univerzitu a chodit tam na prednasky, ale to uz neni v zadnem pripade standard.) A i na zakladce se bezne dela, ze kdyz je dite napred treba ve cteni, tak chodi na cteni do vyssi tridy a pak se zase vrati do sve.