continuity No jasně. nejednoznačné zadání znamená pak (podle mě) výhodu pro žáka. Musím potom akceptovat jeho úhel pohledu. Když jsem nezadala jednoznačně.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Dadoo Jenže to ten učitel musí prvně uznat. Jsem si vzpomněla na jeden test z biologie plný překlepů v zadání. Jedna otázka zněla "pojem blabla znamená" a možnosti A, B, C, přičemž překlep byl přímo v tom pojmu k vysvětlení. Tak jsem si tipla odpověď podobnou pojmu, který jsem znala, protože jsem předpokládala, že je to pojem odvozený. Kdyby byla učitelka férová, tak by tuhle otázku nepočítala, jenže podle ní jsme měli předpokládat překlep a fertig. Nevím, jestli se učitelé bojí přiznat svoji chybu, aby neztratili tvář nebo co. Takhle jsme si o ní mysleli, že je blbá a ještě to neuzná. Plus teda zadání plný překlepů je na ránu samo o sobě, i kdyby to nemělo vliv na výsledek
si to po sobě přečtu ne?
coralline Co zadání písemky plné překlepů. Manžel ve svých gymnaziálních letech začal číst na chodbě vyvěšený školní řád a když zjistil, že jsou v něm pravopisné chyby, tak ho šlohl, nechal opravit své sestře (která studovala češtinu) a s těmi červenými opravami ho předal své profesorce češtiny. A kupodivu teda nedostal za tu snahu pochvalu ;o)
DruI Ehm, syn teď dostal v první třídě uvítací medaili taky s chybou....ale statečně jsem mlčela.
Dadoo Tys mi to objasnila! Já se celou dobu nemontuju do debaty, protože ten pravý úhel tam vidím, chápu, že po přeměření tam třeba nebude, ale je to jasnej příklad na pravém úhlu založený.... navíc jinak to nejde spočítat, že jo? Tak v čem je problém? Ale já jsem prostě bohém a nějaký ten centimetr nebo stupeň sem/tam mě nemůže rozhodit ![]()
tak to teda hledím, protože o pár stránek dříve jsem si tady přesně s tímhle vylívala srdce já. Doučovali jsme dceru naštěstí jen 2.stupeň, ale evidentně to není zase tak ojedinělé. A taky mě předtím nenapadlo zkoumat jestli se na to pančelky nevyflákly. Což teda byla evidentně chyba. Jo a ještě jsem se dozvěděla, že jsem se měla o kvalitu školy zajímat dříve než až v 9.třídě
no vědět dříve, samozřejmě že jsem si na ně došlápla
Som asi ešte bola na dovolenke, to mi ušlo.
slniecko asi ano, úplně totožný případ - až díky přijímačkám jsem zjistila, že "chudinky vytížené" pančelky neprobraly povinné minimální penzum dané osnovami (dcera měla vždy jedničky). No a bylo mi zde vysvětleno, že jednak jsem se měla o kvalitu školy zajímat dříve než v 9.třídě a jednak škola není od toho, aby připravila na přijímačky
takže vlastně je to moje vina ![]()
tak co já se pamatuju, příprava na přijímačky byla odjakživa nadstavba a samostudium, co času jsme strávili nad bělounem například...
taktéž všechny mý děti na přijímačky trénovaly doma, nějak by mě nenapadlo, pokud mi záleželo na tom, aby u přijímaček uspěly, neposichrovat to domácí přípravou
MarcelaN Kvůli přijímačkám na gympl jsem byla po osmičce 14 dní na nějaké lesní brigádě, kde se po večerech konala příprava na zkoušky z matiky. Pak kurz pokračoval v prvním pololetí devítky 1x týdně. A opravdu tam byly věci, které jsme na základce brali jen okrajově. Takže fakt není nic divného zajímat se trochu v předstihu.
moora Ježiš, Běloun ![]()
Prosím, objednáváte někdo oblečení z e-shopu Lidl? A pokud ano, jste s ním spokojeni?
moora Kokoska išlo o povinné osnovy.
Ako ja úprimne neviem, my sme sa so staršou nepripravovali nijako, ale ona len prechádzala v tom istom type školy zo ZŠ na osemročko, akurát z angliny som si nebola istá, ako sa im furt menili učitelia (typický bratislavský problém s jazykármi), tak som ju dala otestovať v jazykovke, kde mi povedali, že super. Ale tak, hej, ja som veľmi starostlivo vyberala školu vopred a navrch som už mala tú skúsenosť, že keď malá mala zápal pľúc a pani učiteľka nám poslala, že čo sa učia (normálne keď je dieťa choré ich neterorizujú úlohami, dobehne, ale toto bolo viac ako mesiac) a ja som zistila, že som úplne nulová vo vymýšľaní úloh, tak som zbehla kúpiť nejakú literatúru a zistila som, že tým "nič" čo robia v škole (= "Čo ste sa dnes učili?" "Nič, hrali sme sa") sú rok popredu v osnovách. Ale tak moje deti nie sú na bežných školách.
Ale aj na bežných školách mi príde divné, ak nepreberú učivo, ktoré majú. Veď tie prijímačky sú síce na to, aby nejako pretriedili úroveň, ale hádam z preberaného učiva, nie? Ako chápem, ak niekto cíti, že potrebuje zopakovať s dieťaťom, čo brali, resp. skontrolovať, či nemá medzery, ale zistiť, že škola neprebrala normálne učivo čo mala vôbec?
slniecko Já pořád optimisticky předpokládám, že něco nedoprobraného je velmi výjimečné. Nějak se mi nechce uvěřit, že by někde neprobrali desítky procent látky plošně napříč předměty a nikdo by to neřešil. Jistě, je probrat a “probrat” a věřím, že tam, kde je vysoké procento žáků spíše podprůměrných, to bude spíš “probrat.”
Zemřela majitelka vedlejší chaty a její syn nám naprosto neuvěřitelné a laskavě nabídl její chatu odkoupit. To je ta chata,odkud máme kocoury . Tak asi boží zásah za ne za odměnu.
Musí být odhad? Na ceně jsme se dohodli.
Dadoo Myslím, že musí.
Edit: tak už asi ne, nějak se to měnilo
Dadoo Kvuli dani z nabyti nemovitych veci uz znalecky posudek neni treba.
Dadoo Leda by se spravce dane ozval, ze kupni cena je vyrazne nizsi nez cena v miste obvykla, u chaty pochybuju, ze se jim to bude chtit zkoumat
Kora ziginka Mutziputzi děkuju moc,potěšily jste mě.
Nicméně cena je opravdu výjimečně nízká. Chata je ale v priserném stavu, zarostla ,rozpadsjici se a zabordelena. Opravdu hnus. Pres zimu se vyklidi a pak se rozhodne,jestli zbourat nebo zrenovovat.
Je to stejně dárek od kocouru.
Majitel přivezl predevcirem zájemce. Mladé kluky. Víceméně se dohodli. A jemu se to pak rozlezelo v hlave,ze to není dobře řešení.. Jezdili by tam na pařby , byl by kravál a sousedé okolo na mrtvici. A že to prý mám nemůže udělat,ze bychom ho prokleli. Tak přijel dnes znovu a rovnou to nabídl manželovi. I za ty kocory prý.. nebyl tu dvacet let a stavu chaty se zhrozil.
Já o tom tolikrát přemýšlela,jak to s chatou jednou odpadne jak by bylo super ji koupit a spojit pozemky.
Manžel dneska přivítal kocoury,kdyz přišli na veceri:nazdar komunisti,koupil jsem vám chalupu ![]()
Manžel dneska přivítal kocoury,kdyz přišli na veceri:nazdar komunisti,koupil jsem vám chalupu
![]()
gratulujem!!!!
Sweet Potato práve tá škola mávala (aspoň teda ešte pred pár rokmi, keď som ešte riešila, kam dať svojich) dobré meno, takže ma to dosť prekvapilo.
slniecko Já pořád optimisticky předpokládám, že něco nedoprobraného je velmi výjimečné. Nějak se mi nechce uvěřit, že by někde neprobrali desítky procent látky plošně napříč předměty a nikdo by to neřešil. Jistě, je probrat a “probrat” a věřím, že tam, kde je vysoké procento žáků spíše podprůměrných, to bude spíš “probrat.”
nevím jestli napříč předměty, ale v sedmé a osmé třídě si kluci sami od sebe stěžovali, že třeba ještě koncem května (kdy už se prakticky přestává cokoliv ve škole dělat) mají ještě x-kapitol do konce učebnice... nebylo to z matiky ani češtiny, ale předměty typu dějepis.. to asi nikoho netankuje no. já se podivila ale to tak bylo vše co s tím můžu dělat.. to že se opravdu z těch 10 měsíců reálně učí možná 8 mi přijde fakt hrozný, já bych řekla že ti učitelé musí mít problém to stihnout všeobecně, protože neustále ředitelská volna, prázdniny, různé vzdělávací akce typu přednáška v ekologickém centru o třídění odpadů... ono máme povinnou školní docházku, ale nikoliv povinné vzdělání. bohužel.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.