"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 22:56

continuity Taky obdivuji pečlivé účetní  Mám kolegyni, která dokáže hodiny opisovat nekonečné shluky čísel a písmen (VIN čísla aut), u toho kecat o rekonstrukci bytu nebo chlapech a neudělat ani jedinou chybu 

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:10

continuity jj,kdybysme byli stejní, byla by nuda :)

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:30

Pinot Noir ja vzdy obdivuji urednice v bance, ze jsou schopne spravne opsat cisla uctu z tech platebnich prikaz. mne by z toho asi ranila mrtvice. sama, kdyz zadavam platak to po sobe nekolikrat kontroluju a pokud to musim opravdu napsat a nestaci copy paste, odhodlavam se k cinu i nekolik hodin. 

Offline coralline
2297 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:50
Reakce na Ounz:

viktorka_od splavu já si vůbec nevybavuju, že by nějaká přípravka dělala a teda moc tomu nerozumim, proč by měla. Buď sem schopná to dát jen tak a/nebo se běžně učim doma..Běloun byl fajn, to sem doma jela jen tak pro zábavu, někdo proti němu něco má? 

​My jsme v 8. a 9. třídě měli volitelný předměty, byla tam i čeština a matika jako příprava na přijímačky. Já jsem měla angličtinu jako druhej cizí jazyk a učitelé tý ČJ a matiky na mě koukali blbě, že chci jít na gympl a nechodím na ty připravovací hodiny Tak mi vnutili aspoň toho Bělouna. Přijímačky jsem udělala v pohodě a jsem přesvědčená, že mi byl užitečnější náskok v angličtině, protože rozjezd na gymplu byl docela rychlej.

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:52

coralline já šla na gympl z pětky, ale bratr z osmičky a taky nic prodělat nemusel,co si pamatuju. No, ten rozjezd na gymplu byl fakt trochu tvrdej, to si pamatuju, že sem se musela začít fakt učit 

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 23:52

viktorka_od splavu 

To že se opravdu z těch 10 měsíců reálně učí možná 8 mi přijde fakt hrozný, já bych řekla že ti učitelé musí mít problém to stihnout všeobecně, protože neustále ředitelská volna, prázdniny, různé vzdělávací akce typu přednáška v ekologickém centru o třídění odpadů... ono máme povinnou školní docházku, ale nikoliv povinné vzdělání. bohužel.

​No a teď je ale otázka, jestli ty vzdělávací akce nemůžou přinést víc ovoce než týden sezení ve škole... Zrovna přednášky v ekologickým centru považuju za potřebné.

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 00:16

tak nekde drahne let zpet jsem o slovenskem skolstvi cetla nazor, ze je nastaveno na jedinacka, kteremu se rodice denne venuji. videla bych to asi tak. 

cely pruser neni ani v tom, ze ja se musim doma s detma ucit. (kdyz se zrovna nevztekaji, tak me to i bavi). zasadni problem je, ze deti z rodin, kde ty rodice nemaji treba ani maturitu, maji velice ztizene podminky, aby tou barierou prorazily, i kdyz jsou treba nadane. 

pokud prumerna ZS nezvladne pripravit deti na prijimacky na stredni skolu, na kterou objektivne maji, tak je neco spatne v SVP. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 00:24

continuity Když ona by to ta průměrná škola klidně zvládla. Ale chtělo by to, aby žáci konečně začali něco dělat. Do hlavy jim to kladívkama natlouct nelze.  Koně k vodě dovedeš, ale pít je nedonutíš. 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 00:46

Dadoo no spis mluvim o situaci, kdy je na tech primackach vyzadovano neco, co se ve skole vubec neprobiralo. viz predesla diskuze, kde tak pulka prispivajicich povazuje za normalni organizovanou pripravu na prijimacky mimo skolnich hodin. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 07:37

continuity však jo  Ja jen ze se tady v zápalu kritiky linych učitelů nějak pozapomněl, ze to studium je usilovna práce především pro žáky. A učitel nemůže jet jenom podle premiantu. On si to krásně naplánuje, rozloží učivo.. a pak se zdrzuje temi,kdo nic nedelaji nebo chapou pomaleji. Základní ucivo probrat musí,ale nezbyde čas na prohlubující a rozšiřující.

Na střední se nedá např. Pokračovat v jazycích. Stejně se musí začít skoro od začátku,protože každý žák přijde s jinou úrovní znalostí a tak se to musi srovnat. 

Co je řešením? Zš to má v tomto těžké,na děti s velmi rozdílnými schopnostmi v jedné třídě. A teď k tomu přidejte ještě třeba inkluzi.  

Pokud budou třídy pro nadané děti, bude část populace ječet,ze je to elitarska diskriminace. Opravdu je?  Když pojedu se slabým žákem podle toho premiantu,poškodil ho. Když s ním pojedu pomaleji,důkladněji ,dám mu šanci  lepe uspět. A nebudu pritom brzit  rozvoj toho rychlejsiho.

Vím,je to složité. existuje mnoho úhlů pohled i a argumentů. Ne jen jediny-ze jsou neschopné pancelky.

Já sama třeba kdysi chodila na jazykovou,tedy na vyberovou školu. A logicky i v té třídě byli rychlejší i pomalejší. Ale doucovaci kurzy na prijimacky nepotřeboval nikdo a dostali se všichni kam chtěli.

Offline rozarka
4200 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 09:33

Nekupovala jste některá v poslední době péřovou deku? Potřebuju sehnat prodlouženou jako dárek a nechci koupit nějakou hrůzu.

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 09:36
Reakce na žluťásek:

​No a teď je ale otázka, jestli ty vzdělávací akce nemůžou přinést víc ovoce než týden sezení ve škole... Zrovna přednášky v ekologickým centru považuju za potřebné.

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 09:41

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 09:46

Prosím, můžete mi někdo najít tyhle boty, ale v černé barvě? Myslím, že jsem je viděla tady, byly černé, měly tu hnědou podrážku a barevný akcent na poutku a ještě na vnitřní straně boty... Už je hledám asi hodinu a nic .

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 13:10

​zrovna v případě matematiky jsem nakloněná věřit tomu, že minimálně na zš ji učí z valné většiny tyto typy.. protože co si budem povídat, brilantní matematik nepůjde učit malý děcka násobilku

​Tak toto sa ma dotklo. Brilantny ktokolvek nepojde ucit na zs. Chodila som na ZS aj SS do matematickych tried a vysoka teda urcite nebola zadarmo. Na vyber ucitelov matematiky a slovenciny si na skole velmi potrpime.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 13:13

999 Máš na mysli tieto?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 13:28

letfenixa Zamenujes brilantniho matematika za brilantniho ucitele matematiky

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 13:44

Mutziputzi brilantní matematik je ve škole k nicemu, pokud není současně aspoň trochu slušný učitel.

Podstatně je to umění učit.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 13:45

paktofonika ty jsou parádní! Prosím odkud? 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 13:50

Dadoo Tak to myslim