za mě jedině titulky, všude ...
Stěžovací vlákno
Samantha Väčšinou pozerám všetko a titulkami, niekedy aj bez záleží na zložitosti a či je originál v jazyku ktorému rozumiem.
Mne dabing prijde uz uplne prezity. Ale ja se stejne divam malo a na maloco.
paktofonika No na originál v jazyce kterýmu nerozumim bych bez titulků asi nekoukala, na tom fakt záleží![]()
Mutziputzi No však píšem rozumiem =original, nerozumiem=titulky. Teraz neviem ci som napísala niečo zlé alebo je to tak zrejmé že škoda písať. Ale ako dieťa som na filmy a seriály ktorým som nerozumela pozerala bežne.
paktofonika Ale nic ve zlym, jenom mi to prostě přijde samozřejmý no![]()
paktofonika ja taky:-) koukali jsme doma casto na “viden”, milovala jsem star trek. a reklamy.
viktorka_od splavu Já nedobrovolně minulej tejden, jsem myslela, že si zvýšim sebevědomí a dám si izraelskej film v originále, bohužel byl v jidiš![]()
njn, ja teda bez titulku leda slovensky filmy, ani ta “viden” na mne nezanechala zadny stopy. takze pokud si nekdo mysli ze sledovanim origo zneni se lidi nauci jazyk tak za sebe rikam - ani nahodou. snad nekdo s hudebnim sluchem...
viktorka_od splavu A to já si myslim, že naučí, ne z nuly na sto, ale pomáhá to, harantům 100%.
viktorka_od splavu tak mně se za roky sledování seriálů a filmů s titulkama velmi zlepšila znalost slovíček, to minimálně, nenaučila bych se třeba mluvit, ale to porozumnění se výrazně zlepšuje a je to fakt zadarmo.
viktorka_od splavu a to já si myslím, že to k naučení se cizího jazyka hodně pomůže... asi jsou výjimky, kterým ani svěcená :-), ale obecně určitě jo... ale musí tomu být člověk vystaven soustavně, pokud by to bylo jen občas, tak to ten efekt nemá... plus to podpořit i jinak samozřejmě
edit: tak jsem až třetí v pořadí :-) ale o to víc to bude pravda :-)
Mutziputzi kterym? neznam zadny dite, ktery kouka na televizi
viktorka_od splavu No náhodou ja som sa sledovaním Pro 7 a RTL naučila veľa.
nolita ano, to podporit jinak je klicove. kdyz se jazyk ucis a pritom koukas na filmy bezvadny. ja mela ale na mysli takovy ty obecny reci ze kdyby se filmy nedabovaly tak se kazdy nauci anglicky, aj nasa babi![]()
btw nemecky jsem se ucila a byvaly by mi pomohly titulky. jinak ani znama slovicka proste nepoznavam..
viktorka_od splavu Tak to je snad jedno, jestli je to na obrazovce nebo displeji.
paktofonika dobra ses!
viktorka_od splavu jako je to trochu přehnané, ale v zásadě s tím souhlasím... rozhodně by to jazykovou znalost hodně povzneslo, aspoň na tu úrověn, že by člověku ten jazyk nebyl cizí, měl by ho naposlouchaný a byl by schopen se domluvit (jednoduché, základě věci), to by i ta babi mohla zvládnout... na opravdovou znalost jazyka to nestačí, tak je potřeba přidat i něco dalšího...
viktorka_od splavu Ináč ono mne titulky dosť odvádzajú pozornosť, sústredím sa viac na titulky a nesnažím sa rozumieť. S titulkami by som sa nenaučila nič.
paktofonika a to já jo, i mimoděk. Nebo dobrý jsou třeba k anglickýmu filmu ještě anglický titulky, ale to už chce trochu disciplínu :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.