Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 14:34

Dalia 

Ty bys hlavně neměla být sama a přemýšlet. Klidně plkej s kýmkoli a kdekoli, ale ne sama se sebou

Nemůžeš se se svou doktorkou nějak dohodnout, aby ti někoho dporučila? Máš pravdu, že by se to hodilo spíš teď a ne po velkém zásahu do těla, teď by to chtělo zahojit duši.  

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 14:44

Samantha Poradím se. Snad to nějak vyřeším.

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 14:59

Dalia 

Držím palce, však víš  

A jistě nejsem sama.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 15:16

Dalia No možná na to nebyl ten správný čas a možná ani ta psycholožka nebyla ten správný člověk, určitě jsou mezi nimi dobří i ti míň dobří.

Sama mám zkušenost jen s jednou návštěvou u psycholožky, přesto pro mě byla hodně užitečná. Našla jsme si ji, když se zhoršil mamčin už tak vážný zdravotní stav a u mě se najednou objevila silná migréna. Byla jsem z toho zoufalá, zrovna jsem jí potřebovala nejvíce pomoct a sama jsme byla ve stavu, že jsem nemohla trefit dveře. Tak jsme se tam vypravila, i když jsem si říkala, že mi nemůže říct nic, co už nevím... 
A v podstatě mi neřekla nic, co už bych nevěděla a co by mi už předtím neříkali ostatní, ale asi způsob, jakým to řekla, a i fakt, že jsem si to vyslechla od nezaujatého člověka, plus nějaký praktický cvičení, který mi poradila, to všechno mi pomohlo zvládnout jak tu tehdejší situaci, tak i pak to, co přišlo po ní.

Takže za sebe radím zkusit tomu dát ještě šanci.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 16:12

Lama_z_Lana Luna Ďakujem. Už som niečo u nás pozerala a cena nieje vôbec vysoká aberiem to takisto ako investíciu do seba. Len ja som hrozne utiahnutá, no neviem si predstaviť sa len tak začať rozprávať s niekým cudzím. Som schopná hodinu presedieť potichu.Dúfam že sa odhodlám :)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 16:15

paktofonika myslím, že áno. Ja som tam tiež išla s tým, že neviem ani odkiaľ začať, a ako vôbec niečo poviem, a že rozprávať cudziemu človeku niečo len tak z voleja nedokážem. Ale veď koniec koncov na to sú trénovaní, všetko to za mňa padalo samo

Online dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 16:21

Mně dokonce jednou pomohlo napsat do online psychologické poradny, fakt, ani jsem nemusela čekat na odpověď, jak jsem to ze sebe vysypala, hned se mi ulevilo a věděla jsem, co mám dělat

Online slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 18:35
Reakce na paktofonika:

Lama_z_Lana Luna Len ja som hrozne utiahnutá, no neviem si predstaviť sa len tak začať rozprávať s niekým cudzím. Som schopná hodinu presedieť potichu.Dúfam že sa odhodlám :)

Na to je tem ten cvičený odborník .

A nieked pomôže aj dobre si pomlčať:)))

dzizisketa 

Online slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 18:36

Dalia tak ako hovorí Zina , iný čas, iný človek....stojí za to skúsiť.

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 23:44

Jeste jsem k tomuto chtela napsat, ze.tady v Praze je nejaka nonstop poradna nebo krizove centrum nebo jak to pojmenovat. Proste 24 hodin denne muzete volat ci se pripadne zastavit. Uplne nevim jak to dohledat, mam tu informaci pouze zprostredkovanou, ale pry to velice pomaha, kdyz uz mate pocit, ze to proste nevydrzite ani pul hodiny v tom stavu. Pokud by nekdo chtel zjistit, oc jde, muzu se poptat nebo me tady treba nekdo doplni.

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 23:58

Karja Nemyslis RIAPS?

Online Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 01. května 2018 06:59

paktofonika tak v Praze se cena blíží k tisícovce za hodinu, což mi 1x tydne nepřijde úplně málo, na druhou stranu je to opravdu velmi hojící a pomáhající, zvlášť v nějaký krizi.

a na to oni jsou zvykli, ze maj lidi kolikrát problém mluvit, zvlášť o traumatech, proto tam ale většina chodí, ze jo, když je někdo v pohode, tak terapii vetsinou nehledá. 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 01. května 2018 07:24

Kdyz jsme u tech terapii, nemate nekdo zkusenost s terapii jak zvladat svoje emoce? Vcera jsem dostala sprcung od doktora a vseobecne mam problem se zvladanim emoci (hned brecim).

Online Miru
16821 příspěvků moje polička 01. května 2018 07:46

rasaNori 

...no, to by bylo na dlouhé povídání asi.

Ale základ - 

pokud byl sprcung oprávněný,

tak nejlepší je - omluvit se za pochybení, uznat svou chybu.

Říct proč jsem to a to tak ne/udělala

(ať už ty Tvé důvody jsou logické či nikoliv)

((a klidně bych i na sebe naprášila, že, příklad, se skoro nesnáším, že často brečím kvůli hloupostem a že uznávám, že je to asi trochu blbé)).

Doktor může ještě chvíli brblat sice, ale na přiznání "viny" se pak už nic moc nadávat nedá/vemeš mu vítr z plachet.

A pak je taky dobré, zeptat se na jeho názor, radu(vycházím z toho, že jinak toho doktora uznáváš).

Na to protistrana taky dobře slyší...

To není řiťolezectví, to je diplomacie a uvědomění si, že každý rozumí něčemu jinému

Ono přiznání něčeho/čehokoliv nahlas, je hodně úlevné. Vlastně pro všechny zúčastněné strany.

Online 711990
18318 příspěvků moje polička 01. května 2018 08:08

rasaNori tak jestli chapu, ze v tu chvili ti vynadal jako matce ani ne pulrocniho ditete, ktery muselo do nemocnice, tak mi to prijde dost zbytecny. Je snad jasny ze ses bala ne?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. května 2018 08:30

Potrefenáhusa Tak úplne málo to zas nieje a tie peniaze by sa dali použiť na niečo iné ale keď ti je psychicky zle tak ťa nič iné nebaví. Ako už som dospela do bodu kedy ma už nebaví ani nákup oblečenia a to mi vedelo vždy zdvihnúť náladu! 

Offline barbucha blogger
35860 příspěvků moje polička 01. května 2018 08:40

paktofonika 

Tak to ti zpětně závidím. Mě nákup oblečení naopak vždycky do deprese uvrhne 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 01. května 2018 08:59

711990 hmmm mas sice pravdu, nicmene detska pohotovost me dost prekvapila...

Miru dostala jsem servano protoze nevim proc neordinovala vcera male pediatra. Mela jsem chut toho doktora rozcupovat na kousky. Bylo tam vic veci, naopak na detskem jsou uzasni.

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 01. května 2018 09:27

rasaNori mě teda dětští lékaři dokázali rozbrečet vždycky spolehlivě. nad votrslý sestry se ještě jakžtakž povznesu, ale když tě sprcá ten od koho očekáváš pomoc... k psychologovi nepatříš ty, ale on.

Online 711990
18318 příspěvků moje polička 01. května 2018 09:37

rasaNori taky mam tedbza sebou dost vtipny navstevy pohotovosti a prijde mi, ze si dali za cil jen strasit a bejt negativni;) tak hlavne at je Baru v pohode!