Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 20:38

Samantha miluju když můžu zůstat v posteli, zatímco venku prší... jde jen o úhel pohledu

užij si volno!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 20:43
Reakce na Setare:

paktofonika  Ja si kvuli tomu kupuju uz jenom takovej ten odlakovac s pumpickou, jednou jsem ho rozlila na drevenej stul a vyzralo mi to tam fleky...co parkety?  

Jiná Realita Tak je to diskuzni forum, neprijde mi, ze by tady nekdo radil AD jako neco, co urcite pomuze, spis ze to pomoct muze. Samozrejme,ze vedlejsi ucinky maji, ostatne jako kazdej lek, ale AD se nedaji volne koupit, takze predpokladam (doufam!), ze doktor by tohle vsechno probral a nasledne monitoroval. 

Spis se tady radila odborna pomoc, coz si je myslim na miste, nekdy clovek pres veskery racionalni uvazovani mysli neporuci. Pocitam, ze vetsinou se dela kombinace terapie s medikaci. 

Dalia Moc drzim palce, at je brzy lip! 

Setare Našťastie som ho rozliala v izbe kde niesú nalakované parkety. No predpokladám že lakované by to vyžralo, ale mne je to už v podstate jedno. S pumpičkou jeden mám a doteraz som bola lenivá na prelievanie, tak už nebudem. Ten litrový totiž kupujem v obchode pre nechtové salóny a to odlakovanie je raz dva oproti tomu z drogérie. 

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 21:30

Renusatko Taky mám ten dojem. Jako jo, najdou se určité výjimky, kdy pacientovi nesednou vůbec žádná AD, ale tolik jich podle mě nebude.

Ve většině případů se jedná o špatně nasazený druh medikace. Správně vybraný odborník a důsledná komunikace s ním je základ.

Načetla jsem toho tenkrát kvůli mamce opravdu kdeco, protože to byl šílený psychický nápor i pro mě.

I to jsem u ní zažila, že po nasazení té vyšší dávky AD a následném sešupu, který vyústil v hospitalizaci, jí lékaři k tomu přidali hafo jiných prášků, že pak po propuštění, když jsme začaly docházet znovu k naší paní doktorce, ta jenom kroutila očima, že to jsou léky na schizofrenii a okamžitě jí je vysadila.

Pak teda brala určitou dobu ještě tu zvýšenou dávku AD a ještě jeden lék na podporu spánku, ale jakmile se to s ní trochu stabilizovalo a začala si stěžovat, že se kvůli nim hodně potí, dávku jí snížila na současných 10 mg.

Potom u sestry, jakmile jsem stejné paní doktorce řekla, že na poruchu spánku jí AD zabrala, ale je po nich strašně žravá, též jí je okamžitě vyměnila, přičemž obojí u sestry proběhlo v minimálních dávkách.

Ovšem jinak k úplnému vyřešení jejich psychických potíží jako takových ani u jedné nestačila, to bylo potřeba nasadit i ty doprovodné terapie a pomoc rodiny. Mysl jim zklidnily jen do té míry, co se týče poruchy spánku. Ale bez nich čistě jenom s terapiemi by to fakt bývalo skončilo zle.

Proto jsem s vámi souhlasila hned od začátku. Je dobré vybrat vhodného odborníka co nejdřív a zrovna tak s ním probrat VŠECHNY možnosti s jejich pozitivy a negativy co nejdřív. V žádném případě ale neodsouvat jakoukoliv z nich na poslední místo až, když všechno ostatní selže.

Online slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 21:34
Reakce na Dalia:

Setare Dadoo Renusatko tina slniecko V týdnu zajedu k doktorovi. Takhle to dál nejde. Moc vám děkuji za podporu.

Myslela jsem si, že po skončení chemoterapií bude pořád líp. Nečekala jsem takový "propad".

​To je celé obrovský záhul telesný, aj duševný. Keď ide človeku o život, psychika to samozrejme odnesie. Mnohokrát až "potom", kým bojuješ, držíš a keď je dobojované sa zosypeš. Vyhľadať odbornú pomoc nemusí nutne znamenať AD (môže), interakcie s ďalšími liekmi doktor iste posúdi. Je navrch pokojne možné, že bude stačiť psychoterapia, prípadne s anxiolytikami (lieky proti úzkosti).

Alebo ti možno upraví to dávkovanie hormónov. Ono podstatné je hlavne netrápiť sa s tým sama, ale hovoriť s lekárom. Možnosti sa iste nájdu.

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 21:35

Luna prej jen psychoterapii :) to je zaklad, ad jen resi symptomy, coz v akutni fazi je urcite dobry, ale prave aby k tem akutnim fazim nedochazelo, je dobry to vzit tak nejak vic z gruntu 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 21:47

Dadoo já si myslím, že krátkozraké je špatně si číst příspěvky, na které člověk reaguje :) dá se to ale spravit lepšíma brejlema.

Offline Catherinne
10848 příspěvků moje polička 29. dubna 2018 22:25

Samantha pršet určitě nebude... a já se nemůžu rozhodnout, jestli si mám jít zítra uběhnout nějaký pořádný kilometry nebo jít obhlídnout obchody a nakupovat, třetí varianta je někde nachytat bronz. 

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 08:00

viktorka_od splavu 

a to já klidně zůstanu v posteli, i když neprší

ale dnes to vypadá, že konečně si trošku opálím čumák, protože jsem se svou vizáží  blížíla zombie

hurá , sluní svítíčko 

Online dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 08:04

Včera mě nějaká létající svině třikrát píchla do obličeje, jeho levou půlku mám jak v nejhroší pubertě. O tom červeném fleku na holeni nemluvě, aspoň že se mi udělal tam, a ne na tom ksichtě.

Offline Proč ne Eva
408 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 11:48

Catherinne zvolila jsem variantu 1+3.Dala jsem si půlmaraton a teď na dvorku chytám bronz :) 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 12:26

Lilly_Ku Luna Na ru psychoterapiu potrebujem doporučenie od obvodného alebo ako to funguje?

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 12:31

paktofonika Urcite nepotrebujes. Nevim, jestli ti to neurychli objednaci dobu, ale tady v CR nepotrebujeme. Ja teda ze vsech odbornych lekaru vyuzila jen doporuceni na urologii, protoze tam me nechteli akutne vzit.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 12:54

paktofonika Nee, vubec. Ja teda chodim (ehm, pujdu teprv potreti) k soukrome. Prijdu, pokecame, zaplatim a jdu do sebe kopnout vino. Ale jinak to opravdu doporucuju, mne vlastne uplne nejvic pomohlo slyset informaci, ze je uplne normalni, ze me trapi ty konkretni veci. A oni te navedou, jak se naucit v tom vsem fungovat. Okolni svet se nezmeni, jen tvuj pristup a tam by ti meli poradit. Zadni cvoci v bilym plasti ani Jarda Dusek s kyvadlem, neboj.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 13:26

paktofonika ani v SK nepotrebuješ, zavolala som, objednala sa, hodinu a pol sa porozprávala a zaplatila. A tiež to odporúčam :-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 13:32

Luna betsey Ďakujem. Budem musieť niekam zájsť, je to so mnou zlé. Tento víkend bol otras, dnes už je lepšie ale najviac ma mrzí že to pôsobí aj na priateľa a psy. 

Online slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 13:48

paktofonika nie, ale rátaj s tým, že väčšina poisťovní s psychoterapeutmi nespolupracuje, alebo ak, tak len s máloktorými a aj to často len na nejakej čiastočnej báze, takže pravdepodobne to budeš musieť zaplatiť.

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 13:54
Reakce na Luna:

paktofonika Nee, vubec. Ja teda chodim (ehm, pujdu teprv potreti) k soukrome. Prijdu, pokecame, zaplatim a jdu do sebe kopnout vino. Ale jinak to opravdu doporucuju, mne vlastne uplne nejvic pomohlo slyset informaci, ze je uplne normalni, ze me trapi ty konkretni veci. A oni te navedou, jak se naucit v tom vsem fungovat. Okolni svet se nezmeni, jen tvuj pristup a tam by ti meli poradit. Zadni cvoci v bilym plasti ani Jarda Dusek s kyvadlem, neboj.

​Presne jak.pise Luna! Plus mne vzdycky vyhovoval ten pocit, ze tam muzu rict vsechno, aniz by se na me nekdo "nastval", urazil, byl prehnane vztahovacnej atd - proste mi to nerozhazeko zadny okolni vztahy...Uz jen to ze sebe beztrestne vymluvit bylo ulevny.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 14:05

Já bych ještě přidala, že když vám někdo cizí řekne, že  je normální se něčím trápit, nebo že vaše situace prostě je těžká, tak to odeberet úplně jinak, než když vám to řekne někdo známý nebo i blízký.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 14:07

slniecko ano, je to tak, vetsina je placena, ale jestli jeste muzu dodat pro paktofonika , ber to jako investici do sebe, nekdo chodi treba na masaze, do sauny, ja chodim sem, cistit mysleni.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 30. dubna 2018 14:28

Luna Lama_z_Lana Zina Mě párkrát navštívila psycholožka po operaci. Byla jsem na tom dost špatně a doktoři ji za mnou poslali. Ani nevím, jestli mi nějak pomohla. Bylo to všechno jako zlý sen ... možná že nějaký pozitivní psychologický efekt by rozhovor s psychologem měl až teď.