Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:54

Mňa naštvalo že sa nemôžem prihlásiť na fb. Bol to účet Amy a Percy BT no a oni mi napísali že sa im zdá že to nieje moje pravé meno a že chcú aby som im oskenovala svoje ID?  To mi zrušia aj Instagram? 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:55

Jiná Realita Něco podobného má přítel, blombu na torzu zubu, která mu už po x té vypadla. Takže je objednaný za dva měsíce na nějakou větší akci. Ale dali mu tam do té doby nějaké provizorium, aby ho to nebolelo, což mu teda už jednou vypadlo. Takže bych volala a skučela a třeba tě skutečně vezmou v té "hodince akutních" na nějaké ošetření. Když mě braly moudráky, tak jsem také šla na provizorní ošetření, abych ty tři měsíce čekání na vysekání přežila. Tak držím palce!

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:56

Karja Ty blombo

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:57

Mutziputzi :-D Blomba je bílá plomba, neee asi:-D

20970 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:58

Karja a dyk joo

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 18. května 2018 12:58

paktofonika Nojono, musíš si totiž založit na tyhle věci takovej ten "firemní" facebook, to jsou ty jejich nový strategie jak oddělovat opravdový lidi od zbytku FB světa... Známej taky měl přezdívku místo jména a musel si to změnit. Jo a ještě abych byla přesná, většinou ti profil z tohohle důvodu zablokujou na něčí udání, ehm. :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. května 2018 13:02

Karoleena  Tak aspoň varovanie by sa hodilo, že poprosíme o zmenu a pod. Ako o nič som neprišla ale otrávilo ma to, neviem prečo fb rovno nezrušia. 

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 18. května 2018 13:08

paktofonika stalo se mi to samý a ano bylo to na udání. teď mě napadá že já nevěděla že amy a percy mají FB a už ho ani neuvidím!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. května 2018 13:15

viktorka_od splavu Tak o nič si neprišla, bolo tam len pár fotiek a skôr som ho používala len na prezeranie stránok obchodov kde nakupujem pre A&P. Ako ja som začala používať Facebook ešte v začiatkoch keď som pomaly nemala ešte ani internet. Bol úplne jednoduchý, žiadne somariny. No a kde to skončilo, tak ho pokazili a snažia sa to napraviť že už ani sami nevedia že čo s tým. Celkovo sa mi zdá že Facebook používa coraz menej ludi(ja som prestala asi pred 8 rokmi keď to začali kaziť a urobila som si pred rokom nový kvôli komunikácii s obchodmi odkiaľ kupujem veci pre A&P) , predsa len Instagram je viac User friendly, rýchlejšie sa tam dostaneš k info ale to ze feed nieje radený chronologicky ma pred rokom poriadne nahnevalo. Sľubujú že to vrátia ale kto vie. 

49352 příspěvků moje polička 18. května 2018 13:19

paktofonika mno tak údajně mládež FB moc nepoužívá a já teda z rodiny potvrzuju - nejaktivnější jsou babičky a tetičky:D děti jsou na instáči, přesně.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2018 13:27

Mutziputzi Karja  nové kolo jazykového okénka! (u nás se taky říká blomby...)

edit: když jsem to viděla napsaný, dostala jsem nevím proč strašný záchvat smíchu a nemůžu se přestat smát...

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 18. května 2018 14:02

paktofonika Žiši... já myslela, že facebook je pro zábavu a né rejstřík obyvatel. Kdyby mi přišla výzva, ať jim naskenuju občanku, tak se jim vysměju, ať si narvou facebook kamsi Nevim, co je špatnýho na tom mít tam třeba přezdívku, pod kterou tě lidi běžně znají. Není to žádný úřední dokument. Nebo aspoň doteď nebyl.

49352 příspěvků moje polička 18. května 2018 14:03

coralline v podmínkách to je asi odjakživa, určitě cojávim, 10 let zpátky?

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 18. května 2018 14:07

viktorka_od splavu no je, já už tam jednu paniku, kdy se mazaly zvířátkům profily, zažila. Taky je třeba v podmínkách, že ho smíš používat, a teď nevim, třeba od 12 - 13 let? Tak jako jasně, že ty podmínky nikdo nečte (ani já)

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 18. května 2018 14:18

Kokoska - to je strašný cvokhaus, štve mě, že si o mě na netu může najít kdokoliv téměř vše a na druhou stranu musím psát souhlas, když máme v PC, jméno a příjmení a adresu, ale ta adresa ani nemusí být trvalé bydliště. Doufám, že se to zklidní, v praxi si to taky moc dobře neumím představit. Ale ta papírová válka . 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. května 2018 14:24

coralline No myslím že to odradí dosť ľudí. Ja som na fb nemala nikdy svoje meno a nikdy by ma nenapadlo že budú odo mňa chcieť občiansky. Mňa skôr štve že ma niekto udal. Myslím si ze to veľa ľudí odradí, kto by im tie IDčka skenoval...

20970 příspěvků moje polička 18. května 2018 14:27

jitřenka Já teda nevidim na GDPR nic špatnýho, rozumnej člověk i firma už tak fungujou dávno, spíš nechápu tu hysterii a strašení jakej je to děsnej nonsens a byrokracie.

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 18. května 2018 14:35

Mutziputzi No právě, že rozumná firma tak funguje dávno a rozumný člověk ví, že když vyplní v obchodě kvůli slevě svoje údaje, můžou mu chodit newslettery bůhví odkud a nebude s tomu divit. Ovšem teď ke každému zaměstnanci budeme muset dopsat účel, pro který ho evidujeme, totéž ke každému dodavateli/odběrateli, který není právnickou osobou. Jako proč asi ho eviduju - abych si zkrátila dlouhé zimní večery vytvářením zbytečných záznamů?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:04

Mutziputzi 

my zrovna předěláváme vnitřní směrnice s tím, že tam uvádíme kydy jakože zaměstnavatel shromažďuje údaje o velikosti bot a triček pro účely nákupu pracovních oděvů. to jistě každý rozumný zaměstnavatel měl, my nejsme rozumní, my to nemáme, nám to přijde jako kravina. protože asi každý zaměstnanec je srozuměn s tím, že aby dostal boty, musí mi říct velikost, a já velikost jeho bot k ničemu jinému nepoužiju.

také jistě každý zaměstnavatel uváděl do inzerátu, že informace shromažďuje pro účely výběrového řízení. my ne, nám to přišlo doteď jasný. že je nechceme třeba za účelem volby miss. to, že je nesmíme využívat k ničemu jinému, vyplývalo ze zákona, nebylo třeba to tam ještě výslovně tuplovat. teď už je.

taky mi doteď přišlo jaksi samozřejmé, že je-li někde na prodejně uveden odpovědný vedoucí, souhlasí s tím z principu, nemusíme mít od něj podpesaný papír, že s tím souhlasí. 

taky nám mohl žádost o práci přinést soused žadatele, nebo jeho matka nebo kdokoli, komu ji on sám dal. odteď ji budu povinna hodit do koše, pokud se dotyčný neprokáže plnou mocí k donesení. nebo tak něco.

ten zákon je šitý pro korporáty. s běžným normálním drobným životem vůbec nepočítá a naši zákonodárci mu to jistě neusnadní.

20970 příspěvků moje polička 18. května 2018 15:16

Jiná Realita Sorry, ale furt mi to prijde jako mnoho povyku pro nic a takovy no - cechackovsky, zlej Brusel co nam bude neco nakazovat, nam mazanejm cechum co vsechno vime nejlip...