Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:15

Potrefenáhusa na mě ne, já jsem ta drcající;-) ale nejvíc mě se.ou lidi co stojí jak trubky na těch širokých jezdicích pásech teda. ale na chodníku sice asi "instinktivně" chodím vpravo, jen mě zatím nenapadlo se toho nějak dožadovat, prostě když je místo jen vlevo, jdu vlevo:-)

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:18

viktorka_od splavu nejmarkantnejsi je to na prechodech - tam, kdyz se nedodrzi chozeni vpravo, se uprostred silnice vsichni poperou:D a tam rvu na lidi nejcasteji

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:19

viktorka_od splavu mě strašně iritujou lidi, co chvátaj po jezdících schodech na přestupu na odjíždějící metro a když zjistěj, že neni jejich, tak se zastavěj

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:20

viktorka_od splavu A občas není místo nikde, protože  protichodec jde  strategicky v úzkým profilu středem a nehodlá na tom nic měnit. Po poslední debatě o řízení se teda utěšuju tím, že tyhle typy tím, že se vyskytují na chodníku, se nevyskytují za volantem. 

49352 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:22

Potrefenáhusa a já ještě uplně miluju, když nějakej šikula vystoupí ze šaliny/autobusu a v tu chvíli jak položí i druhou nohu na chodník, se zastaví:-)

49352 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:24

Isca no já mám dojem že tyhlety instinkty na hladký průchod davem se musí trénovat, když dlouho nikde nechodím tak je to poznat, ztratím cvik - takže možná se spíš rekrutujou z nás co se víc vyskytujem na silnici:D

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:30

paktofonika To máš ještě dobrý, když je to jenom jeden člověk a máš aspoň kam uhnout. Já nevim, jestli to nějak přitahuju, ale pravidelně potkávám skupiny od 2 do X lidí roztažený přes celou šířku chodníku, kdy se nikdo z nich netváří, že by uhnul a nechal mě protijdoucí projít. Obvykle je po jedný straně budova, po druhý silnice, takže není kudy je obejít. Nevim, jestli čekají, že je přeletim nebo co. Moje strategie je nacpat se na stranu ke zdi, ať je to vpravo nebo vlevo, protože radši budu přimáčknutá na zeď, než odstrčená do silnice. Když teda vidí, že jsem krok před nima a ještě pořád neletím, tak holt ten půlkrok do strany nakonec udělají.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:31

viktorka_od splavu Myslela som že pravidlo chodzę vpravo je všeobecne známe a ono nie! 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:32

viktorka_od splavu Si myslíte že jste v bezpečí a můžete vypnout, co?  ale díky za zajímavej pohled na věc, to znamená, že si ty instinkty za volantem můžu ježděním zlepšit. 

49352 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:32

paktofonika  tak snad v práglu to bude dobrý

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:34

viktorka_od splavu no ale to mi vyprávěl kamarád, jak po asi ročním studijním pobytu v Rusku rozrážel loktama frontu český na poště - což teda já mám zkušenost z nástupu do autobusu v jedný postsovětský zemi a povedlo se mi nastoupit asi do pátýho, co přijel, odstrčila jsem pak dost natvrdo asi pětiletý dítě, co mi někdo v konkurenčním boji nacpal pod nohy, ale už jsem prostě fakt potřebovala odjet...nebo taky frontu v obchodě jsem tam párkrát stála jak blbec....

jinak to taky vidim spíš na ty motoristy, mě třeba při řízení v Praze trochu překvapilo, že kdo byť mírně zaváhá, tak fakt nejede, a to ani když má přednost....

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:35

coralline Ja kričím nahlas a dôrazne  S dovolením!!! To isté v obchode na zombiewalkerov s košíkmi. 

49352 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:35

Potrefenáhusa jj, to už se rozšířilo i v brně, prostě první jede ten votrslejší/s větším autem/větším...:D

Offline RoSa
10170 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:36

viktorka_od splavu 

já bych si zase naopak tipla, že právě řidiči se i v roli chodce držej vpravo...ze zvyku

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:36

viktorka_od splavu Takže po Brne radšej autom

49352 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:38

paktofonika pokud máš velký... cokoliv

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:38

viktorka_od splavu No to bude nejaká novinka, vždy som si poradila s Fabiou. 

49352 příspěvků moje polička 30. května 2018 16:45

paktofonika no to já si taky poradím, ale jak píše Husa, je třeba být hbitá:-) vzpomínám ještě tak pět možná i míň let zpátky jsem pouštěla z vedlejší vždycky jedno auto a řidič mi vždycky poděkoval a měli jsme radost oba... no teď když chvíli nedám pozor tak mi tam natvrdo vjede jeden až tři a klidně i troubí jakože co je? když chci jet. na té své hlavní. no drzost ode mě:DDD

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 30. května 2018 17:24

Já teda řídim po Praze a všude jinde přes 20 let a do džungle co tady popisujete jsem se nikdy nedostala, zaváháš - nejedeš a nadvláda superkár? Jako fakt ne, koukám že mi stagnuje adrenalin

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 30. května 2018 17:33

Mutziputzi asi neváháš