viktorka_od splavu Tak potom nie úplne holobyt som myslela ![]()
Stěžovací vlákno
paktofonika
já si myslím, že u vás si stejně návštěva mimo Amy a Percyho nemůže všimnout vůbec ničeho:P
viktorka_od splavu na to bych ráda sázela taky, ale Goliáška pomalu ještě nikdy žádná návštěva neviděla!
K úklidu - jedna moje spolubydlící měla úklidem úplně posedlou matku, brala si i dovolenou na to, aby si uklidila ten super naklizený byt. A ji to poznamenalo tak, že špinavý nádobí ve dřezu nechala klidně tři dny, ale když už uklízela, tak se na všem leskla pomyslná hvězdička a do přesných geometrických komínků měla poskládaný snad i ponožky.
Neviděl jste někdo v Ikee naživo tohle? A jestli ano, působí to v reálu nějak nepěkně/nevkusně/hůř než na obrázku?
Zina brr vůbec nejhorší varianta! mám známou která neže by měla tři dny ve dřezu nádobí, tak normálně, ale když uklízí taky stylem bagr, celý den dře a hrne kupy bordelu po celým baráku.. když přijdeš uprostřed dne tak to tam vypadá jako bys vyrušila zloděje, všechno vzhůru nohama
viktorka_od splavu na to bych ráda sázela taky, ale Goliáška pomalu ještě nikdy žádná návštěva neviděla!
a Rufíček je vosk?!![]()
viktorka_od splavu Potrefenáhusa U nás sa návšteva otočí rovno pri vchodových dverách len čo nabehne komando ![]()
Zina Jak u nás doma. Mně docela dlouho trvalo, než jsem odnaučila ty zažitý uklízecí stereotypy, který jsem automaticky dělala, aniž bych je ke svýmu štěstí potřebovala.
Zina Není to moje sestra?
I když moje matka si dovolenou nebrala, zato uklízela do noci, dokud nebyl poslední kousek nádobí zaklizen, poslední kout podlahy umyt, nejlépe i napodruhé tzv. načisto, poslední smítko za pohovkou vysáto
takže bývaly doby, kdy jsem měla stabilně bordel, bo začít vysávat znamenalo, že budu v půl druhé v noci padat na hubu, protože místo vytírání a luxování jsem přes den několik hodin uklízela vnitřky skříní, spížky, a zásuvek, aby se z nich nehrnul případný prach na uklizenou podlahu.
Isca Jakože ses tak nějak vnitřně zacyklila, že je to stejnak všechno blbě a nemá to cenu, když to není dokonalé?
Stará Stanová Kůže Ne přesně. Spíš jsem se bála svého vnitřního uklízecího démonka, který v okamžiku začátku uklízení mě bude honit do nových a nových souvisejících činností (když vytírám, tak umýt odpadkový koš, nejlépe ve vaně, potom samozřejmě musím vydrhnout vanu, takže bych měla umýt celou koupelnu, včetně vyskládání všech lahviček z vany i ze skříněk do jiného pokoje a vytření skříněk..a počkat, když budu umývat umyvadlo, tak bych měla umýt ještě všechny roznošené boty, a vice versa) a za několik hodin budu stát totálně vyčerpaná v dokonale rozbordeleném bytě. Na psychinu toto.
Isca u nás se teda taky uklízí tak, že se udělá šílenej bordel, kterej se pak uklízí, pokud člověk teda v ty dvě ráno v tom totálně rozbordeleným bytě nezkolabuje....
moje máma kvůli tomu nenávidí vánoce, protože vzpomíná, jak třeba ještě na štědrej den ve tři ráno brali parkety leštěnkou, když byla malá...
Isca Rozumím, dovedu si to představit, taky zažívám a prožívám některé zvenčí těžko pochopitelné stavy. Vím, že mi to vytváří můj mozek, je to nereálné, je to blbost, ale stejně to nedovedu vytěsnit a jsem z toho naprosto zničená.
Potrefenáhusa To je vono! A rodina se pak skládá z několika nasranejch lidí, kteří jsou donuceni uklízet, a jednoho totálně nasranýho člověka, kterej to celej šéfuje, a považuje se za oběť největší. Stará Stanová Kůže Dík za pochopení, sdílené neštěstí...
Ja treba nesnasim bordel a spinu, ale nedokazu byt udrzovat v takovym stavu, v jakym bych ho rada mela. Minule se mi stalo, ze v potu tvare jsem fakt vygruntovala, pak jsem cela nadsena a rozzarena pozvala na navstevu matku, ktera je fakt na poradek, a ona se jen rozhlidla: kde mas hadr? na, tohle vem, tady tohle udelej... a hodinu jsme spolu gruntovaly. sama ale poradne uklidit fakt nedokazu, i proto jsem si v zivote k sobe do bytu pozvala asi jen ctyri lidi mimo rodinu, o kterejch vim, ze me nebudou soudit![]()
viktorka_od splavu Tak mne ľudia čo príliš upratujú nevadia. Ich boj. Vadí mi keď niekto kvôli tomu buzeruje ostatných a to ja nerobím. Chcem mať upratané tak si upracem. A rozhodne tým netrávím hodiny. Vlastne pri pravidelnom upratovaní sa ti skracuje čas ktorý na to potrebuješ. A hlavne ak dodržiavaš provozní poriadok tak hneď máš kopec času ušetreného. Ale aj keď mam poriadok rada už má to upratovanie veľmi nebaví.
To je přesné. Tím, že doma udržuju pořádek, tak nějak pořád a manžel k tomu vede i kluky, tak vlastně vůbec neuklízím a pořád mám uklizeno. Jí u stolu, případně s talířem v pokojíčku, uklízí po sobě prádlo do koše a vůbec tak nějak nikde nic moc nenechávají válet. Jednou za týden ten starší za vysává, jednou týdně mladší (oba za příspěvek ke kapesnému). Koupelna je manželova úchylka a kuchyň uklidím po vaření. Prostě vlastně řízeně neuklízím vůbec
.
razorblade U nás se úklid nikdy moc neřešil. Uklízí otec, máma vaří a pere. Nijak závratně to neprožívají. Gruntování na svátky se nedělalo nikdy. Jako děti jsme pomáhat nemusely s ničím. Vštípili mi jen jedno pravidlo, abych doma měla vždy tak, abych se nemusela hanbou propadat, když někdo cizí přijde dovnitř. Což držím. Uklízím průběžně, kvůli zvířeti hodně vysávám.
A pamätáte si keď sa na Vianoce a Veľkú noc museli umyť všetky poháre z obývacej steny? Lol.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články