moninika jako dite jsem povinne jezdila k tete do Chorvatska, na cely 2 mesice, a dost jsem to nesnasela, takze detem rozumim!;)
Stěžovací vlákno
No, vždyť píšu, že všeho je po čase dost... Ale osobně myslím, že trávit čas někde s možností každodenního koupání je lepší než v rozpáleném městě. Ale kdyby mě tam teď někdo nechal na jejich místě, vůbec bych se nebránila
.
Děcka jedny nevděčný, co já bych za to dala, mít tak letní byt někde u moře kam bych se odklidila každej rok na dva tři měsíce! Sžírala mě závist i při čtení životopisu Agathy Christie, to bylo furt samý "pronajali jsme dům a odjeli na několik měsíců na jih Francie", pfff... Ale je mi teda jasný, že být třeba odrostlejší děcko nebo puberťák, tak budu nejspíš z dvou měsíců rodinného pobytu u moře taky celá nakřivo. :)
Karoleena i v ruznych starsich americkych knizkach - maminka s detmi jela na letni byt na cele leto k mori a tatinek za nimi z mesta jezdil na vikend :)
Stěžuju si na pipinu v bavoráku, která auto odstavila na invalidech a šla se na celé odpoledne opékat k bazénu. Takovejm mám chuť to auto objet klíčem... Těm lidem nedochází, že na plavecký bazén postižení vážně jezdí a ne z plezíru. Denně sem autem jezdí plavat asi tři vozíčkáři (mimochodem krásný mladý kluci).
711990 Já jsem zas trčela doma a nikam nesměla, s našima se nikam nejezdilo, matka má teorii: Opustit dům - jistá smrt. Takže jsem seděla 2 měsíce na zahradě a vymýšlela krutou pomstu.![]()
andulka01 proč na ni nezavoláš policajty?
Mě naši strčili k babičce, která žila na takovém zámečku, včetně původního vybavení, kousek od města. Sice byla učitelka ve školce, ale nepamatuju se, že by si doma s náma nějak hrála. :) Tak jsem hodně četla, všechny Máyovky, foglarovky, bloumala s místními dětmi po blízké traktorové stanici, lezli jsme hodně po stromech, pokoušeli se venčit sousedovic bernardýna (on nás přepral), utíkala před slepicemi a tak... :)
Já jsem byla o prázdninách docela ráda doma. Měla jsem čas na čtení, chodili jsme se koupat, do lesa na borůvky a maliny, s našima vždycky tak týden, dva někam po Čechách, týden k babičce do Prahy ... na táboře jsem byla jen 2x, než zakázali skauty. Nikdy jsem se nenudila, mně fakt stačilo (a stačí dodnes) zalézt někam s knížkou.
Karoleena i v ruznych starsich americkych knizkach - maminka s detmi jela na letni byt na cele leto k mori a tatinek za nimi z mesta jezdil na vikend :)
Ano, náš model, jenom obráceně. Tatínek s dětmi u moře a maminka pendluje na víkendy ![]()
A já jako dítě až do 15-ti, kdy jsem začala s brigádami, bývala celé prázdniny u babičky s dědou na Moravě a bylo to super. Hned bych ty časy vrátila...
moninika tak v knizkach to vypadalo idylicky :)
Já jezdila na tři týdny na skautský tábor a pak jsme byly se sestrou uklizeny k babičce (byla učitelka, takže volné prázdniny). Sice jsme musely mít režim, ale jezdily jsme na výlety, atd. Z našima jsme pak týden, dva někam jeli. Třeba cesta favoritem na tři týdny do Norska v roce 92 byla velmi povedená (Norové si chodili favorita prohlížet, na cestách na nás pořád blikali, atd.). Bydleli jsme tam asi týden v chatce někdy ve středním Norsku a místní se na nás chodili dívat
Bohužel, naši taky museli překládat upozornění typu: "Češi nekraďte tady, soukromý pozemek!", atd....
Soucítim! Já si taky stěžuju na (asi) úpal, kvůli kterýmu jsem se vrátila dřív z dovolený. Člověk může bejt stokrát ve stínu, mít zakrytou hlavu a opalovák s vysokým faktorem, ale v takových vedrech nepomůže ani svěcená voda (leda v mokrým hlavu na hadru).
baltik Jo, jenom v pátek cesta min. 5 hodin tam, v neděli zpátky po totálně ucpané cestě tu idylku trošku narušuje.
Ale zas mám v rámci cvičných jízd (jako nedávno naprostý neřidič) za 2 měsíce asi 3000 km.
moninika a nějaký příměstký tábor tam není? Ráno by je tam tatínek strčil, ať se pobaví s ostatními dětmi, odpočinuli by si všichni. :)
Stará Stanová Kůže Asi příští rok to tak udělám.
Stezuji si, ze jsem se prave nechala v praci nachytat s nohama na stole...
V kancelari jsem sama, je tu asi sto stupnu, klavesnice se pomalu rozteka, tak si beru na prostudovani nejake papiry a hazim otekle nohy na protejsi zidli... a v tom tam prijde muj sef. Jako on klepal, ale jak jsem se k te zidli prilepila, neslo to tak hned odtrhnout...
Musela jsem udelat super dojem.
Gatita Klídek, já si občas čtu s nohama opřenýma vysoko o zeď. Už jsem u toho i usnula. Akorát, jak jsem zády ke dveřím, tak si toho nikdo nevšimnul (nohy nikdo nějak nekomentuje).
Jak tady někdo psal, že chodí na hot yogu, tak já už teď několikrát měla hot Deutsch a to je teprve výzva!
Ounz co to je? Nemecka konverzace v saune? :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje