Kokoska Tak nevím, žádné divné jídlo, děti jsem též neměla na blízku ... No, hlavně, že to bylo rychlé.
Stěžovací vlákno
whiskas Já tuhle záležitost občas mívám. Trvá to tak cca 8 hodin a je to teda šichta. Fuj. Z čeho to člověk chytí asi nemá cenu přemýšlet. Cola jediná zabírá.
Sweet Potato Mám známé, kteří mají na balení program, který si sami vytvořili. Normálně zadají parametry, kam, kolik dní, aktivity, na které se chystají, váha do letadla a vyjede jim seznam pro každého člena rodiny
.
Šmarjá, z takových lidí mám osypky
Už jsem dočetla, že jsou jinak fajn....tak dobře, ale stejně, asi bych z nich měla srandu! :-) (a oni ze mě nepochybně)
Kora Colu si v každém případě přidávám na seznam vybavení domácí lékárny
.
moje děcko je zas nemocné. Třetí angína, tentokrát naštěstí jen virová, bez atb. Letošní prázdniny jsou opravu vyvedené. ![]()
viktorka_od splavu
U nás se do špenátu nikdy mouka nedávala, ani jíška, ani když se v minulém století dělal z mraženýho. Ani do zelí. Zeleninová příloha byla vždycky jen zelenina.
U nás taky ne - slyším o něčem takovým poprvé. Do špenátu nanejvejš vajíčko, a to i kdysi do toho protlaku.
Zadělávaný zelí (t.j. s moukou) se dělá na Moravě snad, ale to jsem nikdy nejedla (a ani nebudu
).
Co se zahušťování omáček týče - souhlasím s Dadoo , ono je to potřeba, mají-li se spojit všechny složky. Ale naučila jsem se používat mouku bezlepkovou kvůli snaše, a je to mnohem lepší, stačí jen maličko. A odpůrci lepku i nejrůznější dietáři si čvachtají ![]()
barbucha jj taky jsem dlouho pouzivala bezlepkovou, kvuli jednomu stravnikovi, nijak se to nepozna. hlavkovy sladky zeli mi teda nechutna, ale zahustuju i kysany. jenze on je rozdil, jestli uvaris jakoukoliv zeleninu v trose vody a lehce zaprasis nebo zasmazis, a nebo v kyblu vody a pak dosypes pulkila mouky, ble.
Zahuštěný kysaný bych asi nepolkla, sorry
Inu jiný kraj...
barbucha no tak že bys poznala v hrnci zelí trošku mouky o tom silně pochybuju:-) mám dojem že odpůrci zahušťování si představují takzvanou "glču", což je nechutnej blivajz vzniklej postupem co píšu výše
barbucha u nás se taky špenát zahušťoval vajíčkem a ne moukou. Zelí zahuštěný moukou taky neznam, dokonce jsme nikdy nazahušťovali ani mrkev nebo hrášek, to se jen na cibulce a másle trochu orestovalo, mouka zbytečná surovina a práce navíc.
Odbehnu od spenatu...Objednala jsem se na strihani a kadernice muze az za mesic!!!
Jeste tolik tydnu budu sasa Krusty...![]()
Garfie Mám je moc ráda, vyloženě mě fascinujou. A seznam na dovolenou je asi to nejmenší, co mají za věci
. Je to kombinace geniality a výstřednosti. Na druhou stranu, když měli nedávno svatbu, tak se k nim musela nastěhovat moje dcera a celé jim to řídit :-). Neměli na to program, na jednorázovou akci se to nevyplatí...
.
viktorka_od splavu Glča? Mně to na Moravě nabídli jako plpu
.
999
zni to kazdopadne tak jak to chutna:P
Luna Já jsem na stříhání objednela koncem května s tím, že to nechávám růst a půjdu až na konce srpna. Jenže nevím proč, nezapsala jsem si to do diáře a teď vůbec nevím, kdy tam mám jít! Se tam budu muset stavit a zeptat se.
viktorka_od splavu A znáš to slovo?
Garfie A jak je na tom dcera teď, už je dobrá?
999 plpa? jasne, uz jsem to tez slysela. a babicka rikala jen obycejne “at to nemas jak pop!”:-)
Garfie to nebyla úplná náhoda, vlastně vůbec to nebyla náhoda, ony ty žlučové kameny jsou vedlejší účinek ceftriaxonu (kapaček atb). blbý je že se tomu dá předcházet podáváním doplňků k té léčbě akorát se to moc u nás asi nedělá. tolik k těm odborníkům. ale údajně by to mělo být reverzibilní. tak hlavně ale držím palce ať se zbavila té příčiny... chůdě malý:-(
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje