Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:04

Dadoo Já obdivuju každýho, kdo to ve školství dlouhodobě zvládá. A fakt je to neskutečně kritizované povolání. Já jak jsem to někde řekla, tak jsem vypadala pomalu jako rentiérka, co se v práci projde dvakrát po chodbě, v poledne je doma a pak se ještě dva měsíce válí "za jejich prachy" 

No nic, taky mě to vždycky na.ere, i když se do školství vrátit nechci.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:05

stes  Leda bych si neudělala řidičák. 

Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:09

Se teda přiznám, že jsem nikdy nechápala, co lidi na tý dlouhý učitelský dovolený tak žere

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:10

Lama_z_Lana Já si právě myslim, že to nikoho nežere, kde tady padlo že to někoho žere?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:13
Reakce na jinx:

Mutziputzi chytry lidi takovy vyjimecny den neproplytvaji na tak hnusny a neprijemny mesic. Ti skutecne chytri lidi maji narozeniny v kvetnu, v nejkrasnejsim, nejvonavejsim a nejromantictejsim mesici v roce  

​ooo ano! květen je na narozeniny the best  kdybych měla děti, plánuju jim narozeniny taky na květen, v nejhorším na červen 

Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:14

Mutziputzi Nevím, jestli přímo tady ale viz to, co psala Luna: "a pak se ještě dva měsíce válí za jejich prachy"

Nebyla to reakce na nikoho konkrétního, jen dotaz do pléna

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:21

mám dojem, že je dnes  bio zátěž asi tak č. 5 

jsem úplně grogy. už jsem měla kafe, zelený čaj, nic nepomáhá.

dopoledne jsem byla se psem, venku bylo takové dusno, že jsem skoro nedošla zpátky, vzduch by se dal snad krájet.

bylo vedro a všude se vypařovala voda ze včerejších ukrutných dešťů. pak asi dvě hodiny zataženo a pršelo, teď zase praží, a je ještě větší dusno než dopoledne  nemůžu skoro ani zdvíhat nohy při chůzi, to jsem snad ještě nezažila.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:26

Lama_z_Lana Já myslím, že ty učitelské prázdniny vadily těm lidem, kterým vadilo tak nějak úplně všechno.  

20970 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:31

Luna hele mně osobně vadí jenom když slyšim účy špačkovat, že prázdniny žádná výhoda nejsou a ať si to jdou dotyčný zkusit...pak hned vytahuju počet hodin denně a spol

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:32

Mutziputzi No MarceluN přece. Žere jí, že šla do školy a von tam klidně nikdo nebyl. Navíc ji žere, že učitelům (snad) přidají. I když tedy sama má peněz určitě víc, protože má odpovědnou práci a určitě je v práci dýl. Sice to o výkonu nevypovídá, ale dýl je dýl. to takový učitel, ten nedělá nic, pořád jen prázdniny a navíc mu mají přidat?! Vůbec ji žerou pančelky. Asi nějaký traumátko z dětství, o se táhne životem jak červená nit.

A pak nemají mít podobní  pocit, že se učitelé dva měsíce válí za jejich prachy, abych byla přesná 

Offline brrr
12158 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:33
Reakce na Lama_z_Lana:

V bývalým pracovním kolektivu nás mělo 8 lidí narozeni v rozpětí 4 dnů. Všichni krásná beránčí povaha. Některé diskuze byly opravdová lahůdka. Zejména jeden kolega, ten chudák ode mě občas odcházel dopravázenej propiskou v zádech

​Beránci jsou nejlepší! Šéf je střelec, dokážeš si představit, jak to u nás v práci někdy vypadá?

Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:34

Luna To je dost možný!

Já se na to asi hlavně dívám svojí vlastní pokřivenou optikou. Páč dovolený mám nadprůměrně a vlastně nevím, co s ní. A každej mi řiká jééé, ty se máš! Proto mi to zas jako tak velká výhra nepřijde. Ale je jasný, že mít děti a rodinu, tak to beru zas trošku jinak. Nebo mít k tomu plat, kterej by mi umožnil strávit všechnu tu dovolenou někde v tramtárii, to bych samozřejmě neremcela ani pikosekundu 

20970 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:34

Dadoo To já vůbec, já bych vám přidala, stejně jako Andrej, taky jsem hodnej člověk, ale s těma prázdninama očekávám pokoru a blazeovaný úsměv, když vám sděluji, že je to záviděníhodný

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:39

Mutziputzi Tak.. je, no..  

Hele, ber to ale jako ochranné opatření kvůli dětem. protože po víc než deseti měsících by někdo mohl mít pak chuť vraždit. 

Takhle je potřeba odpočinout.. zapomenout.. aby se dalo zase začít. 

A nebo zrušit prázdniny. Zkuste se zeptat doma, co děti na to 

Offline Lama_z_Lana
6697 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:41

brrr Přemejšlím, jestli mám v okolí nějakýho střelce Drhne to?

No já jsem drtivou většinu času malej hodnej beránek, ňuňu Ale jakmile jsem aspoň trošku načatá, stává se ze mě ničivej buldozer

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:45

Mutziputzi To já jsem teda větu "Běž si to zkusit" nikdy nepoužila a taky to nemám ráda. Stejně jsem nesnášela ty lítostivý kecy jako "Vy chudáčči, ti smradi jsou čím dál horší a nemají žádnou úctu..." Veřejně prohlašuju, že děcka jsou to poslední, co mi tam vadilo, kvůli nim jsem naopak často zůstávala.

20970 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:46

Dadoo Tak mohly byste v létě dělat plavčice na koupáku, točit limču, sbírat ovoce, vůbec zemědělství má podstav, sezónní prácičky no...děti maj na prázdniny nárok, jsou malý, ale netáhla účy?

Offline brrr
12158 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:47

Lama_z_Lana Hele střelci fungujou podobně jak berani - náraz, výbuch a pak zas klid.

Já žádný klidný beránek nejsem.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 15:54

Mutziputzi Aly úči nemají prázdniny. To opravdu, ale opravdu, základní nepochopení. My máme dovolenou na zotavenou. Abychom přežily pak zas další rok.

Luna Já jsem poslední rok TAK demotivovaná, že přemýšlím, že půjdu jinam. Ale zas.. kdo na mě kde čeká, že.. pár let před důchodem. Už nejsem mládá perspektivní. Nicméně s myšlenkou opravdu koketuju.

Ale stýskalo by se mi. Samozřejmě, (kromě tech prázdnin a nicnedělání tedy) hlavně po těch dětech.

Mám vždycky obrovskou, ale fakt obrovskou, radost, když se někde potkáme a oni se ke mně hlásí. To považuju za velikou odměnu a dělá mi to moc dobře.

Offline 999
19484 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 16:18

MarcelaN Jako že ti vadí, že učitelům zvýší platy? Já bych jim je zvýšila na dvojnásobek. Protože kdybych měla dítě školou povinné, tak by mi vadilo, že je učí někdo, kdo bere míň, než pokladní v Lidlu. Znám poměry ve školství ve Skandinávii a Anglii. Učitel tam patří k dobře placeným profesím, mám respekt a jsou na něj kladeny vysoké nároky. A hodně mi vadí přístup rodičů, kteří mají ke škole přístup jako klienti... Pokud to není soukromá škola, samozřejmě.