Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline SunEclipse
3411 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 17:52
Reakce na Mutziputzi:

Tak Betty hele pro pejorativni tvary mi Ustav pro jazyk cesky pravidla urcovat nebude, to strka frnak kam nema!

​máš recht, Mucyno

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 17:53
Reakce na SunEclipse:

​máš recht, Mucyno

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 02. zaří 2018 17:53

Dadoo oba moji rodiče až do důchodu celý život učili, mamka na ZŠ a taťka na gymplu, takže jsem měla možnost se něco o tom povoláni dozvědět. Tahali stohy sešitů domů na klasifikaci, vyrábělo se doma kdeco a nosilo do školy (názorné pomůcky, dekorace atd). Poslední prázdninový týden (a nejen ten, i o jarních prázdninách na které ty se tak těšíš) byli ve škole atd...ano to byli (a jsou samozřejmě i jiní učitelé)  kterým ať klidně přidají, zaslouží si to protože svou práci dělají dobře. Syn měl taky štěstí na skvělé. Ale potom mám taky zkušenost s jinými v posledních letech a ti si opravdu přidat nezaslouží - kromě jiného i proto, že nazývají děti haranty. Takže plošné přidávání VŠEM bez ohledu na výuku/kvalitu práce mi opravdu vadí a spíše měli jít cestou navýšení peněz na osobní ohodnocení. Tak by se to dostalo pouze těm, kteří si to zaslouží 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 17:54

Mutziputzi  S tebou musí být radost spolupracovat 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 17:56

SunEclipse Mne v realu jmeno stejnyho tvaru presne tak pisou, kdybyste mi chtely napsat mail, mam ho taky v tomhle tvaru, sorryjako no

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 17:58

MarcelaN Ne, osobni by se dostalo k reditelovym kyvackam a kyvacum, zadna zmena.

Fakt tihle experti, kteri nejlip vedi, kolik by kdo mel mit a kolik si kdo zaslouzi penez. 

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 02. zaří 2018 18:20

Luna takže ti kývači si to nezaslouží a ti nekývači jsou teda ti, kteří by si to právě zasloužili? Možná právě proto to ve školství asi tak vypadá a zůstávají pomalu jen ti, o které není co stát (můj osobní názor).

Jinak někdo se tady ptal proč jsem dceru nedala na jinou školu - musela by dojíždět a protože dělá závodně sport a tréningy má 4xtýdně, každá minuta je bohužel drahá

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 18:24

MarcelaN To se prave vubec neda rict, kdo si to zaslouzi. Ale bohuzel to tak neni, ze ti nejlepsi maji nejvic. Nejen ve skolstvi.

Jesteze na veledulezitych, narocnych a zodpovednych postech jsou jen sami kvalitni pracovnici, uff.

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 02. zaří 2018 18:29

Luna ok, asi mám naivní představy pocházející ze soukromé sféry, kde teda kdo nemaká či maká blbě to fakt na mzdách pocítí ať je kývač či nikoliv...protože nespokojený klient = žádná další zakázka = není na výplaty

20970 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 18:32

MarcelaN haha, v kterém ideálním světě se tento spravedlivý model uchytil?

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 02. zaří 2018 18:41

Mutziputzi tak doufám, že moje "holky" by to za spravedlivé označily,  jestli ideální to už bych si netroufla hodnotit. Nicméně co je mi platná přikyvovačka, když odradí klienta a přejde jinam?? Ale jak říkám - asi naivní představa člověka, který na výplaty zaměstnancům nedostává od státu, nýbrž od klientů

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 18:50

MarcelaN Takhle to tam opravdu nefunguje. Ale to je jedno...Napsat, ze ve skolstvi neni nikdo kvalitni, radim k vyrokum typu: Vsichni poslanci kradou, romsky deti jsou nevzdelatelny, modelky jsou hloupy atd. Nic vic.

Offline Karja
43825 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 20:27

MarcelaN Hahaha a spokojeny klient je kdo? Ten kdo nema reditelskou dutku a na vysvedceni ma nejhur dvojky? Zrovna skolstvi a hlavne zakladni neni asi misto, kde se daji uplatit mechanismy soukromyho sektoru. To je skutecne naivni predstava.

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 02. zaří 2018 21:03

Karja spokojený rodič, který nemá pocit že učitelé na svou práci kašlou. Neměli jsme problém s prospěchem či kázní, šlo o to že nedodržovali osnovy a povinné minimální penzum co mají probrat. Víceméně jsme to zjistili v 9.třídě kdy je možnost přihlásit se na 2 školy. Ta jedna byla prestižní a tomu odpovídaly nároky na přijetí, takže uchazeči dostali k dispozici k domácí přípravě podklady. Asi 35% z toho nikdy dcera ve škole neprobírala a teprve poté jsem zjistila že to není něco navíc, ale jen to co je v povinných osnovách a měla se to naučit v rámci školy (šlo o cizí jazyky i klasické předměty). Jako dohnala to, naučili jsme ji to, na školu je přijata - ale že jsme dělali práci za určité pančelky prostě neskousnu

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 21:10

Karja No přesně. V zahraničí se obvykle platí za kvalitu, za prestižní školy. Čím lepší, tím dražší.

U nás se platí za snížené nároky. Často je to tak, že : My platíme, vy budete skákat, jak pískáme. Když jsme si to zaplatili, musíme uspět. A co se nám nelíbí, to dělat nebudeme. Však si platíme, ne? A dětičky nepřetěžovat, za to vás neplatíme.

Bohužel, setkala jsem se s tím už vícekrát.  (znám ale i dobré soukromé)

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 21:14

Dadoo jj, kdykoliv jsem slyšela (dobré!) učitelky si stěžovat, tak na rodiče, resp. na vedení, které tomuto typu rodičů vychází vstříc, ať už z finančních nebo jiných důvodů (dítě musí projít, nesmí se na něj křivě podívat, protože tatínek sponzoruje apod). jak tu víckrát psala Luna, já bych si s děckama doufám rady věděla, ale ten kolektiv

(prázdniny bych zrušila:-)

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 21:16

MarcelaN Možná to chtělo zajímat se dřív. Škola má veřejně přístupné ŠVP. Stačilo se zajímat v průběhu školní docházky a nebýt pak překvapená na konci devítky. o je dost pozdě. Ale to opravdu napadne jen málokoho. Nakonec, že je škola nekvalitní se dá zjistit z různých ukazatelů mnohem dřív, chce to jen se zajímat. 

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 02. zaří 2018 22:38

viktorka_od splavu Haha, ty bys byla dobrá náhodou. Já jak jsem měla zakázaný rodičům odporovat, tak jsem kolikrát nemohla ani odpovědět, páč by to slušně nešlo. Obzvlášť výživné byly dotazy na složení třídy, jak jsme si dovolili přijmout určité etnické menšiny (řečeno zcela jinak) apod... 

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 02. zaří 2018 23:57

Dadoo ano možná jsem se zajímat měla ale na stejnou ZŠ chodil i syn a totožné náročné přijímačky před lety proběhly bez problémů. Těžko mě mohlo napadnout porovnávat probrané učivo (vysvědčení byly vždy jedničky)  nebo že současný učitelský sbor na práci z většiny kašle. Ale konec výlevu, tahle etapa je za mnou a třetí dítě naštěstí nemám abych řešila jinou zš než tu nejblíž baráku. 

20970 příspěvků moje polička 03. zaří 2018 06:40

MarcelaN BTW jsou jednotný přijímačky ne?