razorblade Ten som čítala včera. No majitelia si majú z čoho vyberať takže uprednostia najideálnejšieho nájomcu.
Stěžovací vlákno
paktofonika to je přesně ono, trh teď přeje pronajímatelům...
viktorka_od splavu Mně přijde přikazovat mi, koho do svého bytu pustím, taky naprosto absurdní. Už chybí jen konfiskace, nebo centrální přidělovna nájemníků.
Když jsem před lety pronajímala byt, taky jsem chtěla bez dětí a zvířat. pak mi ale napsala jedna paní, že má stafbulíky, naprosto vychované, že hodně pracuje z domova, takže psi nejsou často sami doma a že je ochotna složit vyšší kauci. neměla jsem sílu ji odmítnout, když mám psy tak ráda.
Nakonec to pak zrušila sama, že se domluvila a zůstavá v současném bytě.
Stějně absurdní mi přijde uvažovaná povinnost hospodských podávat hostům zdarma kohoutkovou vodu. Naprosto absurdní.
Mutziputzi proc deti to taky nerozumím, snad kvůli hluku v byte pod nimi. Ale psy to je jasné - světlý koberec, nové parkety a můžete to měnit potom komplet. Podobně jako po kuřácich. To je podle me strašně špatně v zákoně. Ma pes na neco narok? Chci bydlet v cizím tak si ho neporizuju. Nebo vybiram, tam kde to nebude vadit, no ano bude to těžší, ale je to volba majitele psa ve městě. Ne ze mam narok komukoli cokoli vybydlet. Nabidnuta cena je prostě bez psich rizik a pachů.
at si stat prikazuje a zakazuje, co jenom chce. ale melo by nastat i b a to, ze pokud najemce byt znici nebo neplati, tak stat bude chranit pronajimatele (to se dnes zhusta nedeje). nakonec to dopada tak, ze najemce tam bydli nakolik mesicu uplne zadarmo (takze pronajimatel ne ze nevydelava, jeste za nej plati energie a nakonec je cely stastny, ze ho alespon zbavil.)
ja jsem hrozne zvedava, jak se to ma v konkretnim pripade prokazovat. pocitam, ze kdyby se po tom slapalo, tak pronajimatel pozve zajemce na prohlidku a bud to odrekne pred ni nebo po, s tim, ze byt uz je zadany. (a on velice pravdepodobne taky bude).
Josefa chci bydlet v cizim a za to si zaplatim, boze
nas zakaznik nas pan...narok vybydlet snad ani nekomentuju
Josefa chci bydlet v cizim a za to si zaplatim, boze
nas zakaznik nas pan...
No ale to bych tu cenu musela zvednout tolik, ze se to nepronajme.15 bez psa 30 se psem? chci bydlet se psem nebo bez psa?
Josefa na děti si často stěžují starší obyvatelé v okolních bytech, co jsou celý den doma a chtějí mít klid. mně by to za ty trable nestálo (aby mi sousedé důchodci vyvolávali a vyhrožovali, že je ruší moji nájemníci)
každopádně majitel si jistě představuje ideálního nájemníka , to je přece pochopitelné. když takoví nebudou k mání, pronajme i jiným. holt je asi těch zájemců víc než bytů, to se nedá nic dělat.
Josefa pes zpusobi znehodnoceni bytu o 15 tis. mesicne? Hele me radsi vynech, zvedas mi adrenalin, dikes
viktorka_od splavu Mně přijde přikazovat mi, koho do svého bytu pustím, taky naprosto absurdní. Už chybí jen konfiskace, nebo centrální přidělovna nájemníků.
na jednu stranu to chápu, říkám to z pozice pronajímatele... ale na druhou stranu souhlasím s tím, jak je to právně nastaveno, jinak by to bylo o tom, že mi nikdo nebude kecat o tom, koho zaměstatnám ve své firmě, protože je přece moje...
jinak by to bylo o tom, že mi nikdo nebude kecat o tom, koho zaměstatnám ve své firmě, protože je přece moje...
no, a ne snad?
Josefa Přesně tak. Dcera měla v bytě ve smlouvě klauzuli, že v případě domácího zvířete je nájemce povinen složit desetinásobek kauce. A bylo vymalováno ![]()
viktorka_od splavu mno... zkus jako zamestnavatel nekoho odmitnout jen proto, ze ma dite...
viktorka_od splavu ne že by se to nedělo, ale fakt je ok to říct např. ženě jen proto, že předpokládám, že má, bude mít děti? nemyslím... ovšem princip je stejný...
Josefa v zákoně to je dle mě správně, vychází se z toho, že v našem prostředí je normální, že lidi mají domácí zvířata a nelze je proto limitovat... pro pronajímatele je ochrana např. ve výši tě kauce, řešení to tedy má... opět, do jisté míry to chápu, ale obecně je ten proncip v pořádku...
Josefa pes zpusobi znehodnoceni bytu o 15 tis. mesicne? Hele me radsi vynech, zvedas mi adrenalin, dikes
Ja jen vysvetlovala ze chápu proc ne psy a kuřáky. no může, možná jsem nadsadila ale záleží na vybavení, pak se pripocte cas strávený nad obnovou doba kdy to nejde znovu pronajmout, cas straveny s tím opruzem,pri rocni smlouvě to nemusí byt daleko. Tak dvacet, lepsi? kauce teda stacit nebude.
nolita Vždycky se přece vybírá. Mám právo si vybrat toho, kdo nejvíc vyhovuje mým potřebám a zadaným parametrům. Přijímací řízení, pohovory.. formálním požadavkům např. vzdělání a srovnatelné praxe vyhovuje víc kandidátů - a já si jednoho vyberu. Jinak by zase musela fungovat centrální přidělovna nebo losovna zaměstnanců.
Když budeš mít tři srovnatelné kandidáty, podle čeho si vybereš? protože vybírat budeš muset.
Josefa v zákoně to je dle mě správně, vychází se z toho, že v našem prostředí je normální, že lidi mají domácí zvířata a nelze je proto limitovat... pro pronajímatele je ochrana např. ve výši tě kauce, řešení to tedy má... opět, do jisté míry to chápu, ale obecně je ten proncip v pořádku...
Podle me právě ne, pokud treba nejde o vodiciho psa.
Josefa pokud chci diskriminovat, nemohu holt podnikat...vyssi kauci pochopim, vyssi najemne ne...komu pravidla nevyhovuji, povinen pronajimat neni
Josefa v pořádku, nepotřebuju se s tebou shodnout... vnímám to obdobně jako mutzi...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje