Ozaj, len taká otázka zo záujmu....je v Prahe rovnaký problém si byt kúpiť, ako si prenajať? (Tým nechcem nijako naznačovať, že by si mal niekto kupovať miesto prenájmu, len ma to zaujíma).
Stěžovací vlákno
slniecko Záleží na výši zdrojů, pokud jsou dostatečné, není to zas takový problém
.
Josefa nech si hmm a uf laskavě a nevytrhávej věty z kontextu, psa prostě v bytě nájemník mít může, není to důvodem pro ukončení smlouvy a že to má někdo jako podmínku uzavření smlouvy, to klidně "interně" může mít, v praxi dá přednost jinému zájemci a není o čem se vykecávat a odmítnutému kynologovi něco zdůvodňovat.
Na trh s bytem nechoď, protože až si tvůj nájemník po měsíci koupí psa, budeš mít velký mrzení.
Hele ja nezacala debatovat o slovickach. Smlouva v te části bude neplatná, to je jasné. To nemůžu kritizovat zakon a pritom pod nej spadat? Nebo vubec nerozumím o co ti jako jde. Spatnou zkušenost zatim naštěstí nemám. No mrzeni, neprodlouzila bych mu smlouvu a aspon bych pak ted mohla zvedbout cenu :)
whiskas no, tak som to myslela, že ak má človek hotovosť/pridelenú hypotéku/whatever...proste prostriedky, tak čo v tých istých kategóriaách, ako je taký problém si prenajať, či je problém kúpiť.
slniecko Tržní ceny jsou aktuálně poněkud přestřelené. Takže se může stát, že člověk sice úplně v klidu dostane hypo, protože má pravidelný příjem a všechno, ale pak banka ten byt odhadne na 4,5 mil. místo 5 mil., který požaduje prodávající. A z těch 4,5 mil. půjčí 80 %, tzn. 3,6 mil. Takže musíte mít z jiných zdrojů rozdíl v ceně 1,4 mil. + daň z nabytí nemovitosti 200 tis. + případnou provizi realitce. To sehnat už není moc sranda. Problém to prý bývá hlavně u panelákových bytů.
slniecko no já už si nepamatuju přesně ty požadavky, co měla paktofonika, ale v praze momentálně, když zadám nějaká omezení, vyjede toto
viktorka_od splavu zle som si prečítala tvoj príspevok, takéto požiadavky na byt rozhodne nemám.
viktorka_od splavu nemyslim, ze aspirovala na P 1 nebo 2, to malokdo![]()
Mňa by zaujímalo či je bežné že sa mestké byty ponúkajú štýlom kto dá viac ten berie. Aspoň čo tak viem z okolia čo si ľudia zažiadali o mestský byt prebehlo vždy losovanie.
paktofonika obálkovou metodu nahradily elektronický dražby
Mutziputzi A nemali by byť mestské byty práve pre rezidentov ktorí nedosiahnu na byt za bežný tržný nájom v danej oblasti?
Mně tedy přijde nejvíc divný, že bych jako pronajímatel musela strpět, kdyby si u mě nájemce hodlal zřídit trvalej pobyt. Jak se ho pak zbavím, kdyby něco?
barbucha Těžko
.
paktofonika Myslíš sociální byty? Tak těch je pramálo.
barbucha to nemá na vypovězení smlouvy žádnej vliv a ty ho následně ze svýho bytu odhlásíš
Mutziputzi to ja vubec netvrdim, jen jsem pro ilustraci narychlo koukla jestli a jaky jsou byty mimo sidliste, to si pamatuju ze nechtela a hlavne tech budou stovky
Mutziputzi A nemali by byť mestské byty práve pre rezidentov ktorí nedosiahnu na byt za bežný tržný nájom v danej oblasti?
Sociální bydlení se systémově jaksi nepraktikuje, městský části prostě maximalizujou zisk...resp. někde možná jo, v centru Prahy určitě ne
viktorka_od splavu Tak jsou i jiná místa, která nejsou sídliště
.
viktorka_od splavu mimo sídliště jsou byty ve všech částech a za jiný peníze, neříkám teda za lidový, ale jsou
Odhlásíš, ale jen s jeho souhlasem. Že by to nemělo na vypovězení smlouvy vliv, taky pochybuju. Když bude mávat papírem s trvalým pobytem, těžko ho vystrnadíš. Začarovanej kruh podle mě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje