Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online continuity
42345 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:15

Dadoo tak ona je predne hovadina zakazat se o tom na pohovoru bavit. ja treba jsem v situaci, ze hlidani mam vyresene dost luxusne. jsou lidi, co maji dve babicky, ktere se o vnoucka perou a k tomu chuvu, ale pokud se to nemuze na pohovoru resit, spis to tem lidem uskodi nez pomuze a nevezmou je takrikajic preventivne. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:16

Josefa ale ty prostě řešíš důsledky, způsobené škody, na což existují jiné instituty.... majitel psa a kuřák prostě nemůže vyjít na stejno, když použiju zkratku tak normální je nekouřit a naopak mít domácího mazlíčka je cajk (se zachování kritéria přiměřenosti, takže i když jsou lidé, co mají jako domácího mazlíčka prase, myslím, že by se do mezí stanovených zákonem nutně nemuseli vejít, naopak od majitele voříška, který se tam vejde asi s přehledem...) pokud nejsi schopna rozlišit, co je podstatou té ochrany, tak chápu, že ji vlastně nechápeš v globálu a považuješ za špatnou...

Offline Josefa
příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:20

paktofonika ne, náhodou o tom jsem prave psala, ze tady to (zakon) chapu a považuji za správné a vlastně i bez nějakých většich dopadu. (vecirky jsou skoro horší ne? :) myslím, ze ze zakona je mozne dostehovat prakticky pulku pribuzenstva (pokud se teda neaplikuje ta přiměřenost), to uz zni hroziveji.. Ale tak kde jsou hranice, ze :) nejlepší najemnik je pochopitelně ten který tam prakticky neni a posila najem :)) 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:21

continuity Určitě. Zcela souhlasím.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:22

Josefa Hele to je vždycky sázka do loterie. Vždycky můžeš vybrat špatně, před tím tě nezachrání žádný zákon. 

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:24

nolita nemusime se shodnout:-) diskriminace je naduzivane slovo dneska. pokud popisujes situaci kdy ja co mam fobii ze psu ve svem byte nechci psa ale zajemce o ubytovani ma psa a ja ho tim diskriminuji a budu potrestana... je to parodie na pravo. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:25

viktorka_od splavu vsak tam nebudes bydlet s nim ne?;) a pokud jo, tak se o diskriminaci nejedna...

Offline Josefa
příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:27

nolita no jo to porad pisu, povazuju ji za spatnou v te casti mazlíčků. Jiine instituty jsou malo účinné, zatěžují majitele z dost slabých pohnutek -protože "mit mazlicka je normální". Podle me je to volba, kde si každý ma byt vedom nákladů. Prostě jiny psi názor, snad ani ne politicky.

Offline Josefa
příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:28

Dadoo no vsak ja spis preferuju tu vlastní volbu :) 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:46

Josefa Tak dopady môžu byť rôzne. Hluk a s tým spojené obťažovanie susedov, deti takisto môžu zničiť niečo v byte, počas materskej takisto nieje v niektorých rodinách najlepšia ekonomická situácia a môže sa stať že nebudú mať na nájom. To mi hovoril maklér ktorého som sa pýtala na argumenty voči deťom. Ešte tam niečo bolo ale momentálne si nespomínam. Takisto závisí koľko a v akom veku deti sú. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 06:39
Reakce na Josefa:

Mutziputzi no ale kauce je totéž v jine podobě, nebo to zákon konkrétně umožňuje? Myslím ze ne, jen rika, ze najmce smí (i kdykoli později). Diskriminaci bych to prostě nenazvala, neni prece nic tak dramatickeho na tom, ze každý byt neni vhodny pro psa. A zakon me ted nuti, navysovat cenu kvůli neznamemu špatně ohodnotitelnemu riziku i lidem co psy nemaji. (snad jich je porad ještě většina :)

U děti a hluku si myslim, ze to je spis opravdu vec bezneho sousedskeho soužití a podpora ze strany zakona je správná. I když me liberální ja zacina vymýšlet cinzak "Oaza klidu - jen pro nemluvne" :D

​Vratná kauce a vyšší nájemné ti přijdou to samy? Pokud předpokládám, že mi pes může v bytě něco zničit, přihodíkm si takovou kauci, co mi sanaci předpokládáné újmy vykompenzuje, pokud pes nic nezničí, kauce se vrátí, to je ten "nepatrný" rozdíl.

Pro mě je vlastnický právo svatý, nechť si se svým bytem dělá každý co uzná za vhodné, pokud s ním ale vstoupí na trh, musí akceptovat práva a povinnosti, ale i na straně nájemců. Pokud to respektovat nechtějí, ať si byt suší pro sebe nebo známý a příbuzný, klidně ať si daně neplatí, až tak dalece je mi to jedno, ale jak jsem psala - i zde se jedná o rovnocenný dvoustraný vztah.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 07:18

Ted pohled ze strany pronajimatele a i najemce. My mame v pronajmu garsonku/domek na zahrade znamych. Z jejich pohledu jsme idealni najemnici, neb vetsinu mesice tam nejsme, ale kdyz uz dojedem tak to stoji za to. Je nas tam treba 6-7, ted i mimino, pes. Obcas psa musime na zahrade nechat, neb do prace s nami nemuze. To vetsinou zjisti az kdyz ji tam najdou. Jsou schopni ji vyvencit/nakrmit a ubranit pred ni svoje navstevy. Muzeme vyuzivat jejich zazemi (bazen, gril, parkovani). Ale je to dan za to ze tam po vetsinu mesice neoxidujem. Kdybychom to takto delali kazdy vikend tak by nam to brzy utli:D My pro zmenu pronajimame 3+1 na sidlisti v ove, je tu trochu jina financni situace nez v praze, a presto jsme podnajemnika hledali celkem dlouho. Zatim plati, nekurak a ma psa. Ovsem kdyby si sousedi stezovali, tak bychom radi pripomeli ze za dob, co jsme tam bydleli my, tam nejaky pes imrvere stekal, nad nama dusalo stado decek a provozovala se tuc tuc diskoteka. Je to fakt dvousecne a jsem rada ze bydlime ve svojem kde to dite a psa nemusime resit. Zase nas pro zmenu propiraj sousedi, to je taky mnamka.

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 09:19

Dadoo 

A když tě v restauraci odmítnou obsloužit kvůli tomu, že jsi žena a máš doma vařit, ne se nechávat krmit někým jiným, taky ti to přijde v cajku? 

Offline Josefa
příspěvků moje polička 07. zaří 2018 09:20

Mutziputzi nepřijde mi to to samý, samozřejmě je kauce vhodnější. Ten příklad s najmem jsem psala právě, protože je to blbost a prakticky se to tak resit neda. Ale když kauci aplikuju vyšší na psy tak je to prostě jiny druh znevyhodneni/zabránění nájemci = diskriminace, tedy to co dle zákona nesmím ne? A jak uz jsem psala - ani prakticky to nejde. Nájemce smi si pořídit psa kdy ho napadne, když uz třeba rok bydlí, ne ve chvíli kdy se domlouvame, nebo ho zataji.

paktofonika jo, ale rodiny s dětmi právě nejak povazuju za hodné ochrany. Me osobně nevadí, jak rikam lepší večírek umi větší skody :) akorat rodina vic vaří a to je poznat na opotřebení kuchyně, ale to je prostě úplně normální. Děti nemaj drápky a nebyvaj pul dne samy doma. 

Ale myslím, ze stačí. Ja si prostě stezuju na podle me pitomou cast zakona (jestli mi v nem nekdo najde cestu fajn, vezmu zpět). paktofonika si může stěžovat na to, ze to stejně nikdo nedodržuje.. I když s tim chudák ani sama nezačala. Ale snad to nebude zak horke Praha je plná psů a všichni někde bydlí, ne? Ta situace s byty je ted prostě mizerná všeobecně. Nejdůležitější je podle me dávat najevo dlouhodobý zajem a trvale jisté příjmy.

20970 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 09:25

Josefa To není žádná diskriminace, to je přiměřená přijatelná podmínka, pokud to nebude desetinásobek. A jak píšeš, psa si může pořídit později, kouřit může začít, 5 dětí si pořídit - holt riziko podnikání, jako v každém jiném oboru. Já jsem se ohradila zejména proti tvý formulaci ala Když se rozhodnu bydlet v cizím, holt nemůžu mít čokla a nikdo mi nedává právo nájemní byt vybydlet...zde bych řekla že si pleteš nájemníka se squatterem navíc.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 09:35

Vidím v této debatě velkou diskriminaci psů, jako majitel psa a kočky muzu rict, ze škody na zařízení jsou u nás 0:100 na vrub kočky...  ale jsou to hlavně dřevěný části bytu (futra a dvere z měkkého dřeva, deska linky, dřevěná podlaha), to se dá zohlednit jak v ty kauci, tak při zařizování.

Offline Josefa
příspěvků moje polička 07. zaří 2018 09:44

Mutziputzi takovou formulaci jsem nikdy nenapsala, jen neco ve smyslu, ze se psem by majitel mel počítat s omezenejsim výběrem. A stát do toho myslím zasahuje zbytečně. Abych byla přesná, mohla jsem namísto "vybydlet" napsat "zničit podlahy a některé vybavení, bez zajištění skod" hm?

Me je jedno jestli je kauce ok podle tebe, pro spoustu lidi to je velmi reálná překážka a asi ja nemohu inzerovat najem +2x kauce, se psem 6x. A nechci to riziko ani fyzicky resit. Zákon se v tom ani neda nedodrzet tak uz prosím dost tech reci o "kdyz chci podnikat, tak musím". O tom se celou dobu bavím, ze musim neco co nechci. Rika se tomu stěžovani si, a byvaji od toho stezovaci vlakna.

20970 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 09:50

Josefa já nejsem líná ti to najít:

Ma pes na neco narok? Chci bydlet v cizím tak si ho neporizuju. Nebo vybiram, tam kde to nebude vadit, no ano bude to těžší, ale je to volba majitele psa ve městě. Ne ze mam narok komukoli cokoli vybydlet. Nabidnuta cena je prostě bez psich rizik a pachů.

Nevim jakej zákon chceš furt dodržovat nebo nedodržovat, nic takovýho neupravuje, nech si "prosím dost", nemusíš vůbec nic co nechceš, ale když to nechceš, holt nemůžeš byt házet do trhu.

Offline Josefa
příspěvků moje polička 07. zaří 2018 10:09

Mutziputzi a to se rovná " Když se rozhodnu bydlet v cizím, holt nemůžu mít čokla" hmm......

Ta druha věta je uz úplně zmatená. Když zakon nic takového neupravuje, proc bych s tim nemohla na trh??? Uf

20970 příspěvků moje polička 07. zaří 2018 10:18

Josefa nech si hmm a uf laskavě a nevytrhávej věty z kontextu, psa prostě v bytě nájemník mít může, není to důvodem pro ukončení smlouvy a že to má někdo jako podmínku uzavření smlouvy, to klidně "interně" může mít, v praxi dá přednost jinému zájemci a není o čem se vykecávat a odmítnutému kynologovi něco zdůvodňovat. 

Na trh s bytem nechoď, protože až si tvůj nájemník po měsíci koupí psa, budeš mít velký mrzení.