Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:12

Dadoo samozřejmě... ovšem v situaci, kdy ve skupině nevybraných je většina žen, romů, atd... tak je to minimálně k zamyšlení, zda to neřešit, nemá to jiné řešení, než že zakážu diskriminaci a určité dotazy... takže ten princip,který je min. v té právní rovině nastaven, je správně, že to v praxi nefunguje, je věc jiná...

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:13
Reakce na nolita:

princip,který je min. v té právní rovině nastaven, je správně, že to v praxi nefunguje, je věc jiná...

nevnímáš vůbec tu absurditu toho co píšeš? princip je správně, ale realita mu neodpovídá, tudíž vyměníme realitu?​

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:17

viktorka_od splavu nevnímám... to, že se to v praxi neděje, je podle mě špatně, ne že praxe je správně ale nemá oporu v právu... samozřejmě nevylučuju, že to někdo může vnímat jinak, ale to není můj případ... 

49114 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:22
Reakce na nolita:

praxe je správně ale nemá oporu v právu​

ne tak to vůbec nemyslím. praxe je prostě realita a právo je jinde. mimo. popisuje/požaduje něco nereálného. asi jako vedle nějaký ouřada myslel přímo hlavou a vymyslel maturitu pro kosmetičky že tak to bude hezký...jo ideálně by bylo, jaká krása by to byla na světě...:D vyměň svět

Online continuity
42345 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:31

nolita jenomze pravidlo (jakekoliv, nejenom zakon), ktere si stanovim a pritom nejsem schopna (ani teoreticky) vynutit jeho dodrzovani, je pro srandu kralikum. stat neni schopen vynutit ani to, ze se z tech pronajmu budou platit dane, natoz resit nejakou diskriminaci, ktera je ze statistik docela jasna, ale v kazdem jednotlivem pripade totalne vagni.

jinak tento uplne nediskriminacni pristup k pronajmu mel muj muz, trpelive po kuracich maloval, pes by ho nerozhodil vubec. pak si s jednou najemnici strasne nabehl a od te doby byt nepronajima prvnimu, kdo mu rekne, ze jej bere (co je idealne nediskriminacni), ale prvnimu, kdo se jemu pozdava.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:36

viktorka_od splavu nechápu, jak to myslíš.... píšu, že realita je jinde, než to, co říká právo, což ale nepovažuju, v dané situaci za správné (diskriminace nájemců, zaměstnanců,...) nemyslím, že by se právo mělo praxi přizpůsobit... není mi teda jasné z tvého postu, zda to chceš ty...

Offline Josefa
příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:37

Mutziputzi no ale kauce je totéž v jine podobě, nebo to zákon konkrétně umožňuje? Myslím ze ne, jen rika, ze najmce smí (i kdykoli později). Diskriminaci bych to prostě nenazvala, neni prece nic tak dramatickeho na tom, ze každý byt neni vhodny pro psa. A zakon me ted nuti, navysovat cenu kvůli neznamemu špatně ohodnotitelnemu riziku i lidem co psy nemaji. (snad jich je porad ještě většina :)

U děti a hluku si myslim, ze to je spis opravdu vec bezneho sousedskeho soužití a podpora ze strany zakona je správná. I když me liberální ja zacina vymýšlet cinzak "Oaza klidu - jen pro nemluvne" :D

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:39

continuity úplně si to nemyslím, pak bychom se na to mohli vykašlat úplně a neřešit to vůbec, což by dle mě bylo daleko horší, ale do jisté míry to samozřejmě problém je... obecně je to problém vymahatelnosti práva, což už je jiná diskuse, ale rozhodně by důsledkem nemělo být, že na to rezignujeme a nebudeme to řešit a regulovat vůbec...

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:41

Josefa s otázkou přimeřenosti se počítá, ale je to bráno objektivně, ne subjektivně, že si mysllíš, že tvůj byt není vhodný pro psa... jak jsem psala, já má pro ten přístup pochopení, ale přesto si myslím, že je princip ok...

49114 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:46

nolita asi jak píše continuity, právní předpisy by se měly odrážet od toho co je v reálu možné, samozřejmě správně z morálního hlediska, ale ne uplně mimo a neudržitelné/proti smyslu reálného života vůbec.. jako můžu si třeba vysnít že každý člověk vyroste dva metry protože to je praktické.. ale takový zákon bude hovadina

Online continuity
42345 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:46

nolita ja nevim, mne je diskriminace neprijemna, i kdyz me osobne zvyhodnuje. byla jsem pred pulrokem na pohovoru ve firme, kde by hodne chteli mit na ruznych pozicich zeny. jelikoz to je IT spolecnost, tak je to dost obtizne (co jsem netusila, kdyz jsem tam sla a pokud jsem to nejak vnimala z trhu, tak jenom podprahove). 

celkem jsme si s panem rozumeli, mela jsem pocit, ze ho i moje zkusenosti a nektere kontakty i zaujali, ale kdyz mi rekl, ze hleda prave zenu, docela me to urazilo, protoze do te chvile jsem si myslela, ze stoji o to, co umim a ne o to, co mam, s prominutim, mezi nohama. korunu tomu nasadil, kdyz jsem si rekla o zkraceny uvazek - protoze to pry vubec nejde. 

Offline Josefa
příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:55

nolita ano, ja prostě nepovazuju majitele psu a treba ty kuraky za potřebné nejake zvláštní ochrany na trhu. (I když to je myslim formulovano mnohem obecněji, ale uz se teda nepamatuju. Ale tohle je prostě tema ktere se resi, jine veci asi nevadi.) Je to jejich volba, ktera celkem nema ani zadnou spolecenskou užitečnost.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:57

continuity chápu, asi divná situace ...

viktorka_od splavu s tím nesouhlasím. když to přeženu, tak v zemích, kde je realita je taková, že se vraždí jak na běžícím pásu, protože guerilla, drogové kartely, podplácení na všech úrovních atd... je v podstatě minimálně momentálně nemožné praxi změnit, mělo by se právo odpovídajícím způsobem změnit, protože neodpovídá realitě? upřímně doufám, že ne... tohle je ale velice komplexní problém, ale obecně jsou - aspoň pro mě - principy, kde nelze rezignovat jen proto, že praxe neodpovídá právu, naopak je potřeba se snažit, aby se to obrátilo...

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 22:59

Josefa to ale srovnáváš nesrovnatelné, kuřákům se žádná ochrana v rámci nájmu neposkytuje... narozdíl od těch zvířat, kdy, jak jsem psala, se vychází z toho, že je to součást života člověka (taky si nepamatuju přesnou formulaci, ale určitě je to k dohledání)

Online continuity
42345 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:01

Josefa tak konkretne ti kuraci hodne casto kouri v byte a kdyz ne v byte, pak urcite na balkone, kde to prudi sousedy. a celkem objektivne to byt poskodi, protoze nacichne a nekurakovi se pak pronajima spatne. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:03

Když mně to přijde jako jedno velké pokrytectví.

Zakážeme diskriminovat nájemníky - ale nasadím podmínky, aby vyhověl jen někdo - tedy oklikou stejně dosáhnu svého.

Zakážeme diskriminaci při výběru zaměstnanců - a stejně si vyberu muže, u kterého mi tolik nehrozí, že bude každou chvíli s dětmi doma.  Nebo nechci např. muže do ženského kolektivu. Potřebuji někoho mladého/starého vzhledem k charakteru práce/ zkušenostem/složení kolektivu.

Nebylo by čistší přesně specifikovat své požadavky?  Narovinu a přímo? Aby byly jasné podmínky dopředu? Kolik lidí chodí po pohovorech a pak marně čeká a vlastně se nikdy nedozví, proč to zase nevyšlo.

Zatímco barva pleti  při pracovním výkonu roli nehraje, pohlaví často ano. Zaměstnanec, který mi polovinu z měsíce stráví doma na OČR mi snižuje výkony, ostatní musí sloužit za něj apod. - (Ted pomíjím možnost vytváření částečných úvazků např. pro matky, které se vzájemně eventuelně mohou zastupovat apod.)

Poud budu mít dva zájemce, stejně mi nikdo nedokáže, že jednoho "diskriminuji" když ho nepřijmu. Protože ten druhý mi jen vyhovuje víc. - pokud to, samozřejmě z hlouposti nějak neprovalím sama.

Mně to nepřijde fér.

Offline Josefa
příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:08

nolita no, jen jsem v tom ty pejskare nechtela nechat samotný. Jestli se to na kouření nevztahuje tim líp. Fakt uz nevím. Dopady na byt jaou prostě podobné (s vyjimkou ohryzanych nozicek nabytku),muj názor by na ne byl stejný. 

49114 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:08

nolita moralni hledisko je urcujici. to jsem ale psala. zakony trestaji vrazdu i v mistech kde jsou vrazdy caste. zakon ale nemuze naridit, nebo ano muze naridit, ale pak je pro smich, aby se rodili jen lide kteri nevrazdi.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:11

viktorka_od splavu no pro mě rozhodující morální hledisko i u té diskriminace ... jako asi se v tom neshodneme, ale jak jsem psala už Josefa není nutné se shodnout :-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. zaří 2018 23:13

Josefa Zabudla si na deti, presnejšie rodiny s deťmi.